Hoe werkt de cash out optie tijdens het wedden?

 • Laatste update: 08 oktober 2021
Home Uitleg Hoe werkt de cash out optie tijdens het wedden?

Hoe werkt de cash out optie tijdens het wedden?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 08 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

De cash out feature is relatief nieuw voor de meeste bookmakers en is gemaakt om live wedden nog aantrekkelijker te maken. De cash out optie biedt gokkers de mogelijkheid om winsten te vergrendelen, of verliezen te beperken, door de weddenschap te stoppen voordat een sportevenement eindigt.

Op elk moment van de wedstrijd kan de speler besluiten dat het beter is met de weddenschap te stoppen en een deel van zijn inzet terug te vragen. 

Een groeiend aantal gerespecteerde online bookmakers biedt deze cash out service aan bij een net zo snel groeiend aantal sporten en wed opties. Nadat je een weddenschap hebt geplaatst, een enkele of een combi, informeert de bookmaker jou voor welk bedrag je de weddenschap vroegtijdig uit kan laten betalen mocht je dat willen.

Cash out

 1. Hoe werkt de cash out optie?

  De cash out optie betaalt een deel van de winst eerder uit als jouw weddenschap op het punt staat te winnen. Maar de cash out optie wordt vooral gebruikt om verliezen te beperken van een weddenschap die op het punt staat te verliezen.

  De bookmaker past de hoogte van de cash out functie in realtime aan aan de gebeurtenissen in de wedstrijd. Als jij het tijd vindt om je uit te laten betalen, klik je simpelweg op de cash out knop. Uiteraard krijg je altijd minder terug dan dat je ingezet hebt voorafgaand aan de wedstrijd. 

  Sommige online bookmakers bieden ook een gedeeltelijke cash out service. Bij deze optie kies jij hoeveel je wilt laten uitbetalen op het moment dat je de cash out aanbieding accepteert. De bookmaker laat je precies weten hoeveel van je initiële inzet je uit kan laten betalen en hoeveel je zou krijgen als je de weddenschap laat staan tot het einde van de wedstrijd.

  Voordat je er voor kiest om een ​​weddenschap uit te laten betalen, moet je de tijd nemen om de algemene voorwaarden zorgvuldig te lezen. Sommige online bookmakers hanteren bepaalde beperkingen als het gaat om cash out uitbetalingen. 

  Het vroegtijdig uit laten betalen van weddenschappen wordt nu aangeboden door de overgrote meerderheid van online bookmakers vanwege de populariteit onder gokkers. Het hebben van een dergelijke optie geeft gokkers wat meer flexibiliteit en maakt gokken interactiever en daardoor interessanter.

 2. Cash out voorbeeld

  Stel dat je een weddenschap van €10 hebt geplaatst op het thuisteam van een voetbalwedstrijd. En stel dat je ingezet op een quote van 2.20. Je zou dan €12 nettowinst hebben als het thuisteam ook wint. Maar helaas loopt de wedstrijd niet zoals jij had verwacht. In de rust staat jouw favoriete team met 0-1 achter.

  De kans bestaat dat ze gaan verliezen en dan zou jij jouw €10 kwijt zijn. De bookmaker zet de cash out waarde van jouw weddenschap op €5,50. Je zou dus nu €5,50 kunnen pakken. Of de weddenschap laten lopen met kans op €12 als ze toch nog winnen of op een verlies van €10 als ze verliezen.

  De keuze is aan jou. Speel je liever op safe en neem je een klein verlies van €4,50 voor lief. Of riskeer je liever alles om misschien €12 te winnen.

 3. Voor- en nadelen van cash out

  Het voordeel van een vroegtijdige uitbetaling is dat je alvast een deel van de potentiële winst veilig stelt. Je hoeft dus niet angstig te wachten tot het einde van de wedstrijd. Je kent vast de uitdrukking: “beter één vogel in de hand dan tien in de lucht”. Als puntenverschil tussen twee teams klein is en de tegenstander moeilijk, dan kan dit een slimme keuze zijn. 

  Je kunt de cash out ook gebruiken om je verliezen te beperken. Je kan zomaar ingezet hebben op een voetbalwedstrijd die vreselijk mis aan het lopen is. Stel nou dat jouw favoriet met 0-2 achterstaat in de rust. In dit geval kunt je ten minste een klein deel van je geld redden door gebruik te maken van de cash out.

  Natuurlijk is er ook een nadeel. Als je gebruik maakt van de cash out mogelijkheid, dan weet je zeker dat je niet zoveel zult winnen als bij de oorspronkelijke weddenschap. Dit kan leiden tot een situatie waarin je je een beetje teleurgesteld voelt, zeker als je een winnende weddenschap had geplaatst. Door de cash out te gebruiken, ontneem je jezelf het plezier en de spanning van het wedden op sport. 

 4. Wanneer uit laten betalen?

  Natuurlijk is er geen exacte methode voor het succesvol gebruik van de cash out mogelijkheid. Het exacte moment om af te haken, hangt af van de speler en zijn speelstijl. Er zijn echter een paar dingen die je je moet bedenken voordat je op de cash out knop klikt.

  Wacht op de laatste wedstrijd van een accumulator weddenschap. Als alle anderen winnen, is het cash out bedrag veel hoger zijn dan je initiële inzet. Tijdens wedstrijden is op bepaalde momenten niet mogelijk uit te laten betalen. Meestal tijdens blessuretijd, het nemen van een penalty of als er een rode kaart getrokken wordt. 

FAQ

Waarom is cash out zo populair?

Omdat cash out de mogelijkheid biedt verliezen te beperken.

Kan je nog door wedden na cash out?

Alleen als je voor een gedeeltelijke cash out hebt gekozen.

Welke bookmakers hebben de beste cash out deals?

De hoogte van de cash out verandert constant gedurende de wedstrijd. De beste cash out deals krijg je bij erkende bookmakers.