Hoe werkt een combinatie weddenschap?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe werkt een combinatie weddenschap?

Hoe werkt een combinatie weddenschap?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

Het maakt niet uit aan hoeveel professionele gokkers je het vraagt. Allemaal zullen ze je vertellen dat je je saldo alleen onder controle kunt houden door te wedden op single bets. Hoe meer keuzes je aan je betslip toevoegt, hoe afhankelijker je wordt van geluk in plaats van intuïtie en kennis. 

In tegenstelling tot deze professionele mening, blijven combinatie (accumulator) weddenschappen een uiterst populaire manier van wedden voor de overgrote meerderheid van (amateur) gokkers. 

Waarom populair?

De reden is vrij eenvoudig: hoewel je met een combi weddenschap een kleinere kans hebt om te winnen, je wel heel grote winsten kan maken. De mogelijkheid om je initiële inzet een aanzienlijk aantal keer te vermenigvuldigen, weegt op tegen de minimale win kans. Het is gewoon heel erg aantrekkelijk. Met een combi weddenschap heb je het potentieel grote bedragen te winnen, zonder dat jij veel geld riskeert. 

Uitleg

 1. Definitie van combi weddenschappen

  Een combinatie of accumulator weddenschap bestaat uit een combinatie van twee of meer enkele weddenschappen. In de wereld van sport weddenschappen wordt met ‘wedden op accumulatoren’ voornamelijk gedoeld op combo´s van meer dan drie weddenschappen.

  Een combinatie van twee weddenschappen wordt doorgaans een ‘double’ genoemd en een combinatie van drie noemt met een ‘treble’. Maar eigenlijk zijn dit ook gewoon accumulator weddenschappen. 

  Het limiet van het aantal weddenschappen dat je kan combineren, verschilt van bookie tot bookie. Meestal is de maximale limiet een 15-voudige weddenschap, maar er zijn ook veel bookmakers die niet meer dan een tienvoud toestaan.

  Bookmakers stellen die limieten in om ervoor te zorgen dat een extreem gelukkige gokker er niet in slaagt hun bank te breken.

 2. Winnen met combinatie weddenschappen

  Technisch gezien kan een willekeurige weddenschap niet worden vergeleken met een andere. Beide hebben een verschillende probabiliteit om waar te zijn.
  Wat wel kan worden vergeleken, is het wiskundige winstpercentage van de totale accumulator weddenschap. Je zal zien dat de winstpercentages aanzienlijk lager liggen bij voetbal accumulator weddenschappen.

  Laten we een typische 3-way voetbal
  weddenschap als voorbeeld nemen.  

  Bij enkelvoudige voetbal weddenschappen bedraagt ​​de theoretische winstmogelijkheid altijd 33,33%. Het thuisteam kan winnen, de bezoeker kan winnen en de wedstrijd kan gelijk eindigen. 

  Op drie wedstrijden inzetten

  Wanneer we wedden op een ‘double’, zijn er negen uitkomsten mogelijk. Beide wedstrijden hebben drie uitkomsten, dus gecombineerd zijn er negen uitkomsten mogelijk: 3 x 3. Dit betekent dat we in theorie slechts 11,11% kans hebben om de weddenschap te winnen. Een stuk minder dan bij een single bet op de losse wedstrijden.

  Bij ‘trebles’ wordt het nog erger. Je theoretische kans om een ​​treble weddenschap te winnen is 3,703%. Er zijn namelijk 27 mogelijke combinaties: 3 x 3 x 3. Bij
  viervoudige accumulator weddenschappen zijn je win
  kansen slechts 1,234%. Er zijn in dat geval 3 x 3 x 3 x 3 = 81 mogelijke combinaties. 

 3. Winst vermenigvuldigen

  Wanneer je een combinatie weddenschap plaatst, kun je aanzienlijk meer geld winnen als je het correct had gegokt. De quotes vermenigvuldigen namelijk ook mee.

  Stel dat de single bet voor een gelijkspel 2.00 is. Als je inzet op een ‘double’ krijg je bij winst vier keer (2 x 2.00) jouw inzet uitbetaald. Dat is een winst van 300% op je initiële inzet.

  Bij een treble weddenschap zijn je verdiensten acht keer je inzet en bij een viervoudige 2.00 weddenschap win je 16 keer jouw inzet. Hoe hoger de quotes waar je voor kiest, hoe groter het bedrag dat je kunt verdienen als je wint.

 4. Combinatie van quotes en kansen

  Dus, wanneer is het beter om op een ​​double in te zetten in plaats van op een single bet? Het antwoord is misschien niet zo eenvoudig, maar de procedure is hetzelfde als bij het inschatten van een enkele inzet. Je probeert erachter te komen of de aangeboden quotes waardevol zijn in vergelijking met de win kansen.

  De kans op de combinatie is echter erg subjectief en niet nauwkeurig in te schatten. Hetzelfde geldt ook voor de andere accumulator weddenschappen, maar dan met hogere quotes en nog lagere kansen. Sommigen vinden het gemakkelijk om de waarde in te schatten, anderen vinden het juist weer moeilijker.

 5. Kies jij voor een accumulator weddenschap?

  Om met dit type weddenschap om te gaan, moet je je realiseren dat er een groot risico is dat je verliest. Veel gokkers die op accumulator weddenschappen inzetten, delen graag verhalen over de keren dat ze een klein fortuin wonnen. Maar over een verloren zesvoudige combi weddenschap hoor je ze niet.

  Er zijn alternatieve manieren om winst te maken zonder al te veel risico te lopen. Het ligt aan jouw voorkeuren en manier van gokken of de accumulator weddenschap iets is voor jou. 

FAQ

🏐 Waar kan je het beste wedden op accumulator weddenschappen?

Je kan het beste kiezen voor een online bookmaker die een licentie heeft in een Europees land en waar je goede reviews over leest.

🏐 Krijg je ook een bonus als je op een combi weddenschap inzet?

Veel bookmakers geven een oplopende bonus voor meervoudige combinatie.

🏐 Waarom zijn combi weddenschappen zo populair?

Je inzet is laag, maar de mogelijke winsten heel erg hoog. En je krijgt vaak ook nog extra bonusgeld als je wint.

🏐 Wat is het verschil tussen een ‘double’ en een accumulator weddenschap?

Een ‘double’ is feitelijk een tweevoudige accumulator weddenschap. Er is dus geen verschil.

🏐 Wat is het verschil tussen accumulator en combinatie weddenschap?

Twee verschillende woorden die hetzelfde betekenen

Nieuws