Hoe werkt een Draw No Bet?

 • Laatste update: 30 oktober 2021
Home Uitleg Hoe werkt een Draw No Bet?

Hoe werkt een Draw No Bet?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 30 oktober 2021
 • Leestijd: 3 minuten

De Engelse term Draw no Bet kun je vertalen en dan weet je de betekenis. Bij een gelijkspel is er geen weddenschap. Door voor deze weddenschap te kiezen dek je jezelf in voor een gelijkspel.

Je kiest dus voor winst van de thuis of uitploeg. Doordat je maar 2 keuzes hebt en dus een grotere winstkans dan met 3 keuzes, zullen de uitbetalingen lager liggen bij deze weddenschap.

Uitleg

 1. Niet verliezen met een gelijkspel

  Normaal wedden mensen vaak op een 1×2 weddenschap. Het gelijkspel kun je bij deze weddenschap ook spelen. In de praktijk wordt hier weinig op ingezet.

  Weet je bijna zeker dat een ploeg gaat winnen dan is de Draw no Bet inzet een goede keuze. Je dekt jezelf in als de mindere ploeg er toch een gelijkspel uit weet te slepen.

  Bij de Draw no Bet weddenschap krijg je dus je geld volledig terug op je rekening als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt.

 2. Een voorbeeld

  Bij wedstrijd Ajax tegen Feyenoord is de kans erg groot dat Ajax wint. De Rotterdammers hebben in de Arena vaak weinig kans. Hebben ze een superdag dan behoort een gelijkspel tot de mogelijkheden.

  Door een groot bedrag te zetten op Ajax met een Draw no Bet weddenschap kun je bijna op zeker je winst binnen harken.

 3. De uitbetalingen

  De extra zekerheid die je inbouwt, gaat wel ten koste van de quotering. De bookmakers betalen een stuk minder uit dan bij de 1×2 weddenschap.

  Je moet jezelf dus afvragen hoeveel risico je wilt nemen met een weddenschap.

 4. Combineren met een andere weddenschap

  Je kunt met een combi weddenschap verschillende wedstrijden met elkaar combineren. Je uitbetaling kan daarmee geweldig oplopen.

  Ook de Draw no Bet inzet kan onderdeel uitmaken van een combi inzet.

FAQ

Wat is beter, Double Chance of Draw No Bet?

Er zitten voor- en nadelen aan beide wed opties. Wat er beter is hangt af van jouw gok stijl. Bij Double Chance krijg je uitbetaald als je één van de twee gekozen resultaten goed gegokt had. Maar de quotes zijn vaak lager. Bij Draw no Bet win je als je de winnaar van de wedstrijd goed ingeschat had. Mocht er een gelijkspel zijn, dan krijg je jouw ingelegde geld terug. De quotes zijn over het algemeen hoger. 

Is er een Draw No Bet quote bij live wedden?

In de meeste gevallen wel. Het voordeel van live wedden is dat je handig gebruik kunt maken van de wedstrijd informatie en statistieken. De quotes veranderen naarmate de wedstrijd vordert. 

Kan je ook Draw No Bet wedden bij andere sporten?

Draw No Bet wordt het meest toegepast bij het wedden op de uitslagen van een voetbalwedstrijd. Dat betekent niet dat bookmakers niet ook Draw No Bet quotes aanbieden bij andere vormen van wedden en andere sporten. Je ziet ook veel Draw No Bet quotes bij het wedden op corners bijvoorbeeld en bij basketbal wedstrijden. 

Draw No Bet de moeite waard?

Dat ligt aan het type gokker dat je bent. Als je op Draw No Bet quotes inzet heb je minder kans om je geld te verliezen. Als je wint zijn de winsten echter lager.

Ben jij een voorzichtige gokker, dan is de Draw No Bet functie zeker wat voor jou. Als jij van meer actie en spanning houdt en altijd voor grote winsten gaat, dan zijn er andere interessantere opties te bedenken.