Hoe werkt een dubbele kans weddenschap?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe werkt een dubbele kans weddenschap?

Hoe werkt een dubbele kans weddenschap?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

Bij traditionele 3-way voetbal weddenschappen heeft een gokker een kans van 33,33% om te winnen. De gokker kan kiezen voor een thuisoverwinning, een uit overwinning of een gelijkspel. Wat als je deze win kans zou kunnen verdubbelen?

Wedden met 66,66% kans om te winnen bij voetbal weddenschappen is natuurlijk heel erg verleidelijk, zelfs al bestaan ​​deze cijfers alleen in theorie.

Dat is nou precies waar weddenschappen met dubbele kans om draaien. Je wedt op twee van de drie mogelijke resultaten van een voetbalwedstrijd. Je kunt wedden dat één van de twee teams wint of gelijk speelt (1x of x2) of je kunt een double plaatsen op winst voor een van beide teams. Dan sluit je dus gelijkspel uit. 

Natuurlijk biedt een weddenschap met dubbele kans lagere quotes in vergelijking met 3-way weddenschappen. Meestal de helft van beide 3-way quotes samen. Het is een populair type weddenschap en wordt aangeboden door alle online bookmakers. Je vindt ze in de lijst met speciale weddenschappen.

Uitleg

 1. Wat is de perfecte double voor een voetbal weddenschap?

  Of je nu liever wedt op favorieten of underdogs, je zoekt altijd een mate van zekerheid. Het is meer een kwestie van persoonlijke overtuiging, dan werkelijke kans.

  Een gokker denkt dat het veilig is om hogere weddenschap te plaatsen op een uitkomst met dubbele kans, wetende dat hij twee van de drie resultaten dekt.

  Het wordt beschouwd als een weddenschap voor ‘high rollers’, omdat de quotes veel lager zijn. Maar dit is niet helemaal waar. In feite kan iedereen de perfecte inzet op een double plaatsen.

  Laten we beide opties afzonderlijk bekijken:

  Favorieten: In dit geval plaatst een gokker een dubbele kans weddenschap op gelijkspel of winst van de favoriet. Dit is slim als de kans op gelijkspel groot is. Door double in te zetten op de favoriet accepteer je veel lagere quotes.

  Soms zo laag als 1.30. Maar jij wint, zolang de favoriet maar niet verliest. Als jouw analyse de kans dat de underdog wint volledig uitsluit, is wedden met een double op de favoriet de ideale manier om te winnen. 

  Underdogs:
  Dit is een populaire double weddenschap. De dubbele kans quotes op de underdog zijn doorgaans veel hoger. In sommige gevallen zelfs hoger dan de aangeboden quotes op de favoriet. In dit geval wordt de double gekozen omdat ze niet zo zeker zijn van het vermogen van de underdog om te winnen.

  Vooral bij een uitwedstrijd. Op deze manier sluiten ze gewoonweg de overwinning van de favoriet uit. Deze weddenschappen hebben geen last van een late gelijkmaker, wat vaker voorkomt als de underdog als eerste weet te scoren.

 2. Veelvoorkomende misvattingen over doubles

  Hoewel weddenschappen met dubbele kans een van de meest populaire zijn die tegenkomt bij online bookmakers, bestaan ​​er vaak misvattingen over de exacte waarde van dit type weddenschap en waarom je ervoor zou moeten kiezen.

  De double is ontworpen voor high rollers: Een veelgemaakte misvatting, meestal gemaakt door gokkers die proberen in een maand rijk te worden. In feite is wedden op een dubbele kans geschikt voor elke gokker, ook voor hen die geen haast hebben om hun saldo te verhogen.

  Als je een hoog percentage winnende doubles hebt, maakt het niet uit hoeveel je elke keer inzet. Onthoudt dat het winnen van drie double weddenschappen met een quotering van 1.33 precies hetzelfde is als het winnen van een single 1×2 weddenschap met een quote van 2.00.

  Het is moeilijker om de waarde te identificeren: Dat is een regelrechte leugen. Het bepalen of een weddenschap waarde heeft en het de moeite waard is om op in te zetten, is net zo moeilijk als bij elke andere weddenschap.

  We zouden zelfs kunnen argumenteren dat het bij een dubbele kans weddenschap zelfs iets duidelijker is. De algemene cijfers als aantal overwinningen en totale doelpunten bieden meer informatie. 

  Het is gemakkelijker om hogere in te zetten vanwege de veiligheid: Dit is een persoonlijke kwestie en geen inherent probleem van weddenschappen met dubbele kans. Een gokker kan meer geld op een weddenschap plaatsen als hij zich veilig voelt over het resultaat, ongeacht het soort weddenschap.

  Wel is het natuurlijk veiliger om een ​​double in te zetten op een underdog, dan alleen geld te plaatsen op een overwinning. Alhoewel je wel winst inlevert voor deze veiligheid. 

  Je hebt een hoger winstpercentage nodig:
  Dit is slechts een verkeerde berekening. Het grote verschil zit ´m in het verschil tussen de quotes en de win kansen. Als je gemiddelde win kans van een dubbele kans weddenschap bijvoorbeeld 1.33 is, heb je een winstpercentage van 67% nodig om een ​​positief saldo te garanderen.

  Hoe hoger de gemiddelde quote, hoe lager het winstpercentage dat nodig is om op lange termijn winst te maken.


FAQ

Welke doubles bestaan er?

Er zijn drie soorten doubles. Je kan inzetten op winst van één van beide teams, winst van de favoriet of gelijkspel, of winst van de underdog of gelijkspel. 

Zijn er alleen doubles voor voetbal weddenschappen?

Er zijn double weddenschappen mogelijk op alle soorten 3-way weddenschappen

Zetten alleen ‘high rollers’ in op double weddenschappen?

Nee, dat is een hardnekkige misvatting. Doubles zijn populair bij alle soorten gokkers. 

Bij welke bookmaker kan je het beste op doubles inzetten?

Alle online bookmakers bieden doubles aan onder de speciale weddenschappen voor een sportwedstrijd. Check onze review pagina voor de beste bookmakers voor Nederlandse gokkers.