Hoe win je met dalende quotes?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe win je met dalende quotes?

Hoe win je met dalende quotes?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

Quotes gaan de hele tijd op en neer. Zeker als je dichterbij de start van een sportwedstrijd komt. Maar waarom gebeurt dit als er eigenlijk niks verandert aan de wedstrijd data? Zoek niet naar het antwoord, maar richt je in plaats daarvan op wed mogelijkheden die dit biedt. 

Het constante stijgen en dalen van quotes gebeurt om een ​​groot aantal redenen. Het is gewoon zo. Het meest opwindende hieraan is dat je veel geld kunt verdienen met dit gegeven. Tenminste, als je de quote schommelingen goed begrijpt en slimme weddenschappen plaatst.

Veel gokkers analyseren dalende quotes voor een wedstrijd. Zij gebruiken dit als informatie om beter te begrijpen waar geld wordt geplaatst en om hen te helpen kiezen of ze de populaire keuze steunen of er juist tegenin gaan.

Uitleg

 1. Wat betekenen dalende quotes?

  Inspelen op dalende quotes betekent dat je gaat inzetten op een bookmaker die zijn quotes nog moet aanpassen aan de marktbewegingen.

  Als de meerderheid van de markt 2.00 biedt voor ‘over 2.5 doelpunten’ bij een bepaalde wedstrijd, dan kun je ervan uitgaan dat het een goede keuze is om dezelfde weddenschap voor 2.40 in te kopen als je die tegenkomt bij een bookmaker. 

  Maar waarom dalen de quotes?
  Er zijn veel redenen waarom een ​​online bookmaker de initiële quotes op een later punt aanpast. De belangrijkste reden is dat als een quote op een specifieke weddenschap overweldigend wordt gekozen door de meerderheid van de gokkers, de quote dus als waardevol wordt beschouwd.

  Als reactie hierop zullen bookmakers de quotes aanpassen om een nieuwe ​​balans te vinden die door de gokkers als redelijk wordt beschouwd.

 2. Dalen quotes: Mythe of echt?

  Dalende quotes zijn één van de meest dominante complottheorieën in online wedden geworden. Ze worden in verband gebracht met mysterieuze voorkennis over de uitkomst van een wedstrijd. Of met een last-minute feit dat zo cruciaal wordt geacht dat verwacht wordt dat het spelresultaat beïnvloed zal worden.

  De mythe die aan de dalende quotes kleeft is dat iemand meer kennis heeft dan jij en hoge bedragen inzet op een bepaalde keuze. Jij denkt dan dat jij ook wint als je hierop in gaat zetten. 

  Meestal is het echter alleen de reactie van de online bookmaker op last-minute inzetten van een klein aantal gokkers. Dit kan om een ​​aantal redenen gebeuren. De meest voorkomende is een onverwachte mond-tot-mondreclame, iemand die iets over een wedstrijd zegt wat binnen enkele minuten de wereld rondreist. Niemand weet uiteindelijk waar het begon.

 3. Vier strategieën om met dalende quotes te winnen

  Begrijpen waarom de quotes dalen of stijgen bij een sportevenement is een wel verdiende vaardigheid. Maar vandaag de dag kun je net zoveel informatie vinden als de bookmakers.

  Je kan ze zelfs een stap voorblijven als je de juiste tipgevers volgt. Hier zijn enkele praktische adviezen om een ​​strategie voor dalende quotes te creëren:

  -Je moet je totale beschikbaar saldo verdelen bij meer dan één online bookmaker. Voor deze dalende quotes strategie is er geen regel over het juiste aantal, maar met ongeveer 5-10 verschillende accounts lijkt het wel in orde.

  Veel professionele gokkers gebruiken er veel meer, maar dat wordt ook verwarrend. Je kunt dus profiteren van quote schommelingen bij de langzame bookmaker. Je hoeft geen fortuin te parkeren bij alle bookmakers, gewoon genoeg geld om je gebruikelijke weddenschappen te plaatsen.

  -Wees er snel bij als je iets ontdekt dat de quotes kan beïnvloeden, zoals last-minute blessures, late schorsingen of een speler die afwezig is bij het trainen. Want hoewel je niet de enige bent die het ziet, kun je een voorsprong krijgen op de bookmaker.

  Als de quotes zonder duidelijke reden veranderen, moet je serieus overwegen om het team of de speler te steunen wiens quotes nu volgens je schatting winstgevender zijn.

  -Wanneer je kijkt naar de quote schommelingen, is het belangrijkste om na te gaan bij hoeveel bookies de quotes schommelen. Gewoonlijk is een quote schommeling betrouwbaar als de quotes bij meer dan 70% van de beschikbare bookmakers zijn veranderd. Dit wordt beschouwd als een wereldwijde schommeling.

  Je kan natuurlijk je eigen groep met bookies kiezen om te monitoren, maar dit aantal mag niet kleiner zijn dan 10 tot 15. Dat is nodig om een ​​betere beschouwing van wereldwijde quote schommelingen mogelijk te maken.

  -Het percentage van de dalen quote is een belangrijke factor. Quotes kunnen worden verlaagd van 1.80 naar 1.65, van 3.00 naar 2.80 of van 20.00 naar 15.00. Welke van deze drie kan je als een cruciale verandering beschouwen? Gewoonlijk volgen gokkers de 15% regel. Dit wil zeggen dat een gokker kijkt naar schommelingen van minimaal 15%. 

FAQ

Is wedden op dalende quotes populair?

Ja, het wedden op schommelingen van quotes, zeker dalende quotes, is uitermate populair onder gokkers. Het geeft namelijk een extra dimensie aan het wedden. 

Hoeveel moet een quote dalen om interessant te zijn?

Als de daling van een bepaalde quote groter is dan 15%, kun je deze daling serieus nemen. 

Waar kan ik het beste op dalende quotes wedden?

Voor deze vorm van wedden is het nodig dat je accounts hebt bij minimaal tien verschillende bookmakers. Je kan het beste kiezen voor legale bookies met een licentie. Wij hebben veel reviews geschreven om jou op weg te helpen.

Wat als de quote maar bij één bookmaker daalt?

Dan is het handig als je nog even geduld hebt. Het kan een foutje in het systeem zijn. Als 70% van de bookmakers de quotes naar beneden bijstelt dan is het een echte daling.