Hoe zijn de regels voor het wedden op tennis?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe zijn de regels voor het wedden op tennis?

Hoe zijn de regels voor het wedden op tennis?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

Je hebt weinig kans om veel geld te winnen met het wedden op tennis zonder zonder een gedegen voorbereiding. Die voorbereiding begint met het begrijpen van alle in’s en out’s van tennis. En misschien nog belangrijker, de regels van de tennis weddenschappen.

Bookmakers houden er soms hun eigen regels op na die mogelijk niet altijd in jouw voordeel werken. Je moet dus goed oppassen bij het kiezen van de meest geschikte online bookmaker.

Regels bij het wedden op tennis

 1. Wat als een speler de tenniswedstrijd niet af kan maken?

  De meest voorkomende tennis weddenschap is de weddenschap op wie de match winnaar wordt. Vaak is de winnaar de speler die de meeste sets wint. Maar in sommige gevallen wordt de winnaar bepaald doordat de andere speler zich terugtrekt uit de wedstrijd.

  Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de tennisser een slepende blessure heeft opgelopen tijdens de wedstrijd en de wedstrijd niet af kan maken. Wanneer dit aan de orde is, kunnen de bookmakers vier verschillende regels hanteren voor de afwikkeling van de weddenschap: 

  Bal geserveerd: In essentie wil deze regel zeggen dat een weddenschap geldig is zodra de eerste bal is geserveerd. Mocht jij ingezet hebben op de speler die helaas de wedstrijd niet kan afmaken, dan heb jij de weddenschap verloren. Als jij op de tegenstander had ingezet, heb je automatisch je weddenschap gewonnen. Het feit dat de wedstrijd niet afgemaakt is heeft dus geen invloed op jouw weddenschap. 

  1 set voltooid: Er zijn ook bookmakers die als vereiste hebben dat er minimaal een hele set gespeeld is alvorens een wedstrijd geldig is. Mocht de speler geblesseerd raken voordat er een hele set voltooid is, dan is de weddenschap ongeldig en krijg je je inzet terug. 

  2 sets voltooid: Deze regel is feitelijk hetzelfde als de vorige, maar stelt dat een wedstrijd pas geldig is zodra er twee volledige sets gespeeld zijn.

  Wedstrijd voltooid: Weer andere bookmakers stellen dat de tenniswedstrijd volledig gespeeld moet zijn. Mocht dit niet het geval zijn, als bijvoorbeeld als één van de twee spelers de wedstrijd niet af kan maken, dan wordt de weddenschap ongeldig verklaard en krijgt iedereen zijn geld terug. 

  Deze regels gaan over alle soorten weddenschappen op een bepaalde wedstrijd. Of het nou een over/under weddenschap is of een handicap op de uitslag. Zodra niet aan de regels wordt voldaan, dan wordt de weddenschap ongeldig verklaard. 

 2. Wanneer wordt een tenniswedstrijd gestaakt?

  Er zijn verschillende andere scenario’s te bedenken waarin een wedstrijd gestaakt moet worden. Als een wedstrijd wordt onderbroken of om een ​​of andere reden wordt gestaakt, gelden er specifieke regels voor de weddenschap. Jij wilt natuurlijk wel weten wat er dan met jouw inzet gebeurt. Hieronder presenteren we de meest voorkomende scenario’s:

  Walkover: Dit betekent dat een speler automatisch “doorloopt” naar de volgende ronde. Bij tenniscompetities komt dit geregeld voor, gezien de winnaar van een wedstrijd doorspeelt in een volgende ronde. Als een speler niet kan spelen, dan gaat de ander automatisch door. Gokkers krijgen hun inzet terug, want er wordt geen wedstrijd gespeeld. 

  Weersomstandigheden/ duisternis/ technische problemen:
  Wedstrijden worden soms opgeschort en uitgesteld vanwege technische redenen en weersomstandigheden, zoals duisternis en regen. In dergelijke gevallen blijven alle weddenschappen van die specifieke wedstrijd open staan totdat het spel op een tijdstip wordt hervat. 

  Terugtrekken of diskwalificatie: Er zijn gevallen waarin een tennisser tijdens het spel geblesseerd raakt of door de scheidsrechter wordt gediskwalificeerd vanwege slecht gedrag. Helaas komen dit soort gevallen steeds vaker voor bij tennis. In dergelijke gevallen worden de weddenschappen afgehandeld zoals beschreven in het eerste hoofdstuk. 

FAQ

🎾 Wat zijn de tennisregels van Ladbrokes?

Bij Ladbrokes moet je even op de tiebreak regels letten. Als een set met 7-6 eindigt ziet Ladbrokes dit als 13 games in plaats van 12 games en 1 tiebreak. Verder zijn tennis weddenschappen bij Ladbrokes alleen maar geldig als de volledige wedstrijd gespeeld is. 

🎾 Wat zijn de belangrijkste tennisregels van Bet365?

Bet356 heeft twee belangrijke tennisregels. De eerste gaat over in-play weddenschappen. Als ingezet is op de verkeerde speler die serveert, dan is de weddenschap ongeldig. Ook als er iets gebeurt tijdens de wedstrijd waardoor één van de spelers de wedstrijd niet af kan maken, wordt de weddenschap ongeldig verklaard. 

🎾 Wat zijn de belangrijkste tennisregels van William Hill?

William verklaart weddenschappen ongeldig als het spelonderdeel waar je op inzet niet volledig gespeeld is. Dus als je bijvoorbeeld op een “tiebreak na zes punten” wedt, moeten er minimaal zes punten gespeeld zijn. Ook als het om het wedstrijdresultaat gaat moet de volledige wedstrijd gespeeld zijn.

🎾 Wat zijn de beste tennisregels van Paddy Power?

Net als bij de andere bookmakers, moet de wedstrijd ook bij Paddy Power volledig gespeeld zijn om geldig te zijn. Maar er zijn uitzonderingen als het gaat om weddenschappen over aces en dubbele fouten, als je bijvoorbeeld een weddenschap hebt op de eerste ace van de wedstrijd.

🎾 Wat zijn de tennisregels van Betfair?

Bij betfair zijn ze iets flexibeler dan bij de concurrenten. Een weddenschap op de wedstrijd winnaar is geldig zodra de eerste set voltooid is. Mocht een speler in de eerste set geblesseerd raken, dan is de weddenschap ongeldig. Raakt hij of zij geblesseerd in de tweede of latere sets, dan blijft de weddenschap staan.