Hoe kom je over een verliezende reeks heen?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe kom je over een verliezende reeks heen?

Hoe kom je over een verliezende reeks heen?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 5 minuten

De meeste gokkers, zelfs professionals, zullen toegeven dat ze niet alleen wedden om geld te winnen. Hun grootste drijfveer is het gevoel van succes na het winnen van een voetbal weddenschap en het gevoel de toekomst correct te voorspellen.

Aangezien geen enkele gokker elke keer wint, is het van essentieel belang om je kalmte te bewaren na een verloren weddenschap. Het vermogen om op te staan ​​na een gemiste voorspelling, of erger nog, een verliezende reeks, is een cruciale factor voor een positief saldo op de lange termijn.

In de psychologie van sport weddenschappen zijn er talloze hoofdstukken gewijd aan het overwinnen van een zogenaamde ‘losing streak’. Jarenlange ervaring heeft bookmakers geleerd dat dit een van de meest kwetsbare momenten is van een gokker.

Een verlies van geduld na drie, vier of meer grote verliezen kan leiden tot compenserend gedrag, zoals het verhogen van de inzet of helemaal te stoppen met gokken. Echter, het leren beheersen van je gevoelens na het verliezen is zonder twijfel de belangrijkste zelf verbetering die je kunt verwezenlijken.

Je speelstijl

 1. Casual

  Als je tot deze categorie behoort, gok je af en toe en geef je doorgaans weinig geld uit aan wedden. Je beschouwt sport weddenschappen als een leuke gewoonte, gokt af en toe samen met vrienden en bijna uitsluitend op wedstrijden die je live op tv kijkt.

  Het beste advies dat we je kunnen geven, is dit: stel een limiet in voor het geld dat je uitgeeft aan weddenschappen en overschrijdt het nooit. Als je voor de lol gokt, beschouw verloren geld dan als het betalen voor een drankje na het werk of het kijken van een film in de bioscoop.

 2. Professioneel

  Als je jezelf als een professionele gokker ziet, betekent dit dat je gewend bent geraakt aan het beheersen van je emoties. Je weet hoe je moet reageren als je veel verliest en dat je niet overdreven reageert als je groots wint.

  Je saldo is strategisch bepaald, je hebt een inzetplan waar je niet van afwijkt en je zet nooit in zonder eerst te analyseren. Maar toch ben je ook maar een mens.

  Ons advies: houdt een klein deel van je saldo (laten we zeggen 2% van het totaal) apart en beschouw dit als verloren. Gebruik het om jezelf te vermaken met leuke weddenschappen. 

 3. Dwangmatig

  Dit is de meest risicovolle categorie van gokkers en de meest voorkomende. Sommigen zouden zeggen dat je verslaafd bent aan gokken, maar iedereen weet dat het moeilijk is toe te geven. Je zet dagelijks in, maar zonder een specifiek inzetplan te hebben.

  Als je wint, verhoog je de inzet. Als je verliest, verminder je de inzet juist. Soms zet je zo hoog in, dat je er panisch van wordt. Eigenlijk balanceer je tussen de twee hierboven genoemde categorieën. Je moet dus een keuze gaan maken: ga minder gokken en doe het alleen voor de lol, of ga professioneel gokken. 

 4. Hoe reageer je op winnen en verliezen?

  Zelfkennis, zoals de Grieken al zeiden, is erg belangrijk bij wedden. Wat is je reactie na een laat doelpunt van de tegenpartij? Denk je erover om je geld koste wat kost terug te krijgen? Heb je zin om je mobiele telefoon weg te gooien als je het resultaat hoort?

  Dit zijn veel voorkomende reacties. Slechts een kleine minderheid van de gokkers weet wel hoe te reageren op een reeks verloren weddenschappen.

  Je zou jezelf de volgende vragen kunnen stellen na het winnen van een weddenschap. Zal dit jouw manier van analyseren beïnvloeden? Ga je je inzet verhogen vanwege deze overwinning? Heb je ooit gemerkt dat je meer weddenschappen plaatste omdat je je zelfverzekerd voelde?

 5. Verliezen is onderdeel is van het spel

  Zelfs de beste gokkers, die op Aziatische Handicaps inzetten met een bijna even quotering van 2.00, worden als succesvol beschouwd als ze meer dan 58% van hun weddenschappen winnen. Dit betekent dat zelfs een professionele gokker bijna de helft van zijn weddenschappen verliest.

  Verliezen is een veel voorkomende situatie waarmee je te maken zal krijgen, meteen al zodra je je eerste weddenschap plaatst. Een logische doelstelling is niet om te voorkomen dat je verliest, maar om meer winnende dan verliezende weddenschappen te hebben.

  De psychologie van gokken heeft het over emotionele controle. Als je een hekel hebt aan verliezen, niet alleen bij wedden, dan is wedden misschien geen goed idee. Als je een over ontwikkeld ego hebt, is wedden ook niets voor jou. En ook als je overdreven angstig wordt terwijl je naar een voetbalwedstrijd kijkt, kun je beter niet je geld op weddenschappen inzetten.

FAQ

Wat is een goede inzet strategie om een verliezende reeks te vermijden?

De beste strategie is om te accepteren dat je weddenschappen gaat verliezen. Als je dat van te voren incalculeert, dan komt de schok niet zo groot aan. 

Hoeveel verliest een gemiddelde professionele gokker?

Een professionele gokker wint meer dan hij verliest. Maar meestal is dat maar 5% -10% meer. Dat wil zeggen dat een prof tussen de 40% en 45% van de weddenschappen verliest. 

Wat moet ik doen als ik in een verliezende reeks zit?

Het is verstandig om niet van je inzetplan af te wijken, ook al verlies je een aantal keer. Als de verliezen echt te groot worden, dan kan je beter even een paar dagen stoppen. Zodra je weer rustig bent, kan je een nieuwe strategie ontwikkelen. 

Waar kan ik hulp krijgen als ik een dwangmatige speler ben?

Je kunt contact opnemen met je huisarts of gespecialiseerde organisaties als de GGD, AGOG, Brijder en Jellinek.