De “triple header”, zo werd de Grand Prix van België, Nederland en Italië achtereenvolgens genoemd. We hebben de zomerstop inmiddels lang achter ons gelaten en hebben de races op Spa en Zandvoort gezien. Hierin veranderde niet veel ten opzichte van voor de zomerstop. De strijd bleef gaan tussen Red Bull en Ferrari. Wint verstappen ook de Gran Prix Monza?

Mercedes heeft echter wel een goede stap voorwaarts gezet. Zowel tijdens de Grand Prix van België, als die van Nederland deden de Zilveren pijlen weer mee in de top. Hamilton viel tijdens de GP van België uit na een ongeluk met Alonso. Ook tijdens de Grand Prix van Nederland viel hij ongelukkig buiten de podiumposities. Russel scoorde een vierde en tweede plek tijdens deze races. 

Verstappen bleef ook na de zomerstop heer en meester en klom van een veertiende plek in Spa tot de eerste positie. In Zandvoort bleef de Nederlander rustig en startte hij vanaf pole. Hoewel de race een aantal omwentelingen kende, waarbij Red Bull strategisch goed ingreep, zorgde onder meer ervoor dat Verstappen voor een zee van Oranjefans op het hoogste podiumplekje mocht staan.

Fouten bij Ferrari

Bij Ferrari blijft de druk hoog en worden er onnodige fouten gemaakt. In Spa zorgde strategische missers bij de bandenkeuze voor een frustrerende race voor zowel Carlos als Charles. Sainz ging van P2 naar P3. Leclerc startte evenals Verstappen achteraan maar gleed minder makkelijk door het veld naar voren. Een tear-off van Verstappen in de wielkas zorgde voor een ongeplande vroege pitstop.

In de laatste ronde ging Ferrari voor de snelste ronde voor het extra punt. Leclerc uitte zijn twijfels op de radio wegens de dreiging van Fernando Alonso. Leclerc kreeg gelijk aangezien Alonso vlak vóór de Ferrari verscheen bij het uitrijden van de pits. Desalniettemin ging de Monegask de Alpine met nieuw rubber gemakkelijk voorbij. Hij eindigde vijfde, zonder de snelste ronde en kreeg een penalty vanwege te snel te hebben gereden in de pits. Deze vijf seconde straf zorgde ervoor dat Alonso alsnog boven hem eindigde. 

Ook in Zandvoort ging het niet lekker voor Ferrari. Leclerc reed een degelijke race. Had pech met zijn stop vlak voor een virtuele safety car, dat later een definitieve safety car werd. De derde plek was het hoogst haalbare voor Leclerc. Bij Carlos ging van alles mis. De monteurs moesten nog rennend aankomen met de banden toen Carlos al zat te wachten. Een rondslingerende wheelgun waar Perez overheen reed hielp niet mee en zal waarschijnlijk een boete vanuit de FIA opleveren voor de Italianen. De 12 seconden stop zorgde voor een onmogelijke race voor de Spanjaard. Een unsafe release tijdens de tweede pitstop leverde Sainz vijf strafseconden op. Hierdoor eindigde hij op de achtste positie. 

Dit weekend gaan we naar het thuisfront van de Italianen. Monza, het kloppend hart van de Italiaanse autosport. Ferrari zal groots uitpakken en hoogstwaarschijnlijk in een nieuwe ‘livery’ rijden. Vergelijkbaar met de speciale uitvoering van de witte-Hockenheim Mercedes of de Oostenrijkse Red Bull. Het is een speciale race voor het team van Binotto. Fouten kunnen niet gepermitteerd worden voor het oog van duizenden kritische tifosi. 

Het zal echter een moeilijke race worden voor de Ferrari dat net iets minder topsnelheid lijkt te hebben dan de Red Bull. Eerder dit seizoen was het andersom. Of ze dit weekend wel de snelheid hebben zal moeten blijken. In de temple of speed draait het om pure topsnelheid. Er zijn talloze inhaalmogelijkheden wat kansen biedt voor eenieder. Red Bull en Ferrari zijn de favoriet voor de overwinning komend weekend.

Wedden op Formule 1

Weet Verstappen de triple header perfect af te sluiten? Verstappen pakt pole en wint de race heeft een odd van 1.75 bij Toto. Pakt hij ook nog de snelste ronde dan krijg je daar 3.5 maal je inzet voor terug. 

Start Leclerc vanaf Pole dan betaalt Toto je 3 keer je inzet terug. Deze race kan worden gezien als de laatste kans voor Ferrari. Het gat tussen Leclerc en Verstappen is 109 punten. Alleen bij vier overwinningen van Leclerc waarin Verstappen géén punten pakt ligt er nog een reële kans voor de Italianen. Dit weekend zal Leclerc in ieder geval beter willen eindigen dan Spa en Zandvoort. 

Ook interessant