In de laatste jaren is Leicester uitgegroeid tot een van de subtoppers uit de Premier League, Arsenal brokkelde stelselmatig af van kampioenskandidaat tot de bovenkant van het linke rijtje. De beide ploegen zijn steeds meer aan elkaar gewaagd hoewel Arsenal natuurlijk de grotere naam van de twee heeft. Via Betcity kun je wedden op Leicester City – Arsenal

In de laatste vijf ontmoetingen tussen de beide ploegen staat het gelijk. De ploegen zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Leicester won twee ontmoetingen. Arsenal pakte ook tweemaal de winst, en één keer eindigde het gelijk. De laatste ontmoeting tussen de beide ploegen eindigde in een 1-3 overwinning voor de Gunners. Tielemans schoot Leicester binnen de eerste 10 minuten op voorsprong. David Luiz en Alexandre Lacazette (vanuit een penalty) wisten voor rust nog het tij te keren. Nicolas Pepe scoorde de 1-3. Opvallend is dat in de laatste vijf ontmoetingen drie wedstrijden door het uitteam gewonnen werden. Arsenal wist de laatste twee wedstrijden in Leicester te winnen. 

De vorm van Arsenal

Na de dramatische seizoensstart van de Gunners lijkt het langzamerhand iets beter te gaan in Noord-Londen. Het spel is verre van groots en Arteta krijgt het vanuit de fans soms flink voor de kiezen maar de nodige punten worden weer gepakt. Vanaf 1 september werden in alle competities 9 wedstrijden gespeeld waarin ze ongeslagen bleven. Er werd gelijkgespeeld tegen Brighton en Crystal Palace, op papier te kloppen tegenstanders. Daarentegen werd de derby tegen Tottenham met 3-1 gewonnen. Arteta kiest vaak voor de jeugd. 

De vorm van Leicester 

Leicester City zit in een sterke fase. In de Europa League doet de ploeg nog mee om de eerste plek. Momenteel staan ze op een gedeeld derde plaats met 4 punten. Een masterclass van Daka, die met vier doelpunten de wedstrijd tegen Spartak Moskou besliste, zorgde voor de eerste driepunter in Europa dit seizoen. De laatste ontmoetingen in de Premier League eindigden ook positief. Er werd gewonnen van Brentford en van Manchester United. 

Wedden op de wedstrijd Leicester City – Arsenal

De voorbereiding van Leicester is een dag korter dan die van Arsenal. De Gunners kwamen dinsdag een ronde verder in de EFL Cup en Leicester City moet woensdag spelen tegen Brighton. Wat betreft de blessures zal Leicester het moeten stellen zonder Ndidi, Justin, Fofana en Albrighton. Arsenal heeft niet de beschikking over Xhaka en Tierney is een twijfelgeval of hij wedstrijdfit is. Schutter Jamie Vardy heeft een lichte knieblessure en is mogelijk ook nog niet wedstrijdfit.

De odds liggen om het even waardoor een favoriet lastig aan te wijzen is. Betcity keert 2.48 keer je inzet uit bij een gokje op de thuisploeg en 2.80 voor een gokje op de bezoekers. Een salonremise is 3.5 keer je inzet waard. Om iets meer zekerheid in je weddenschap te garanderen is een +1 een goede optie. Hiermee zet je jouw favoriet op een 1-0 voorsprong. Bij Arsenal kom je uit op een odd van 1.24, bij Leicester 1.19. 

In de laatste vijf ontmoetingen tussen de beide ploegen scoorde twee keer beide ploegen en wisten in drie wedstrijden niet allebei de clubs op het scorebord te komen. Both teams to score (BTTS) ja vertegenwoordigt een odd van 1.62 en nee 2.25. De BTTS ja is een mooie odd aangezien in de laatste vijf wedstrijden van Leicester 4 maal de tegenstander ook tot scoren kwam. In de laatste vijf ontmoetingen van de Gunners wist de tegenstander 3 keer te scoren. 

Het wedden op doelpuntenmakers kan gunstig zijn. Aan Leicester-zijde vertegenwoordigt Jamie Vardy 2.5 keer je inzet. Let wel op of dat Vardy speelt gezien zijn knieblessure. Youri Tielemans, de speler die in de vorige ontmoeting Leicester al snel op voorsprong zette, vertegenwoordigt een odd van 6 als de Belg tot scoren komt. Tielemans scoorde in de laatste twee Premier League wedstrijden. Aan de kant van de Gunners zijn Aubameyang en Lacazette natuurlijk de scherpschutters. Auba scoorde dit seizoen 4 maal en gaf 1 assist in acht wedstrijden. Lacazette moet nog langzaam op stoom komen, de Fransman wist pas éénmaal te scoren. De beide spelers leveren 2.6 en 2.8 maal je inzet op. 

Ook interessant