Sportfans staan erom bekend dat er veel emoties loskomen. Zo worden ze boos als hun favoriete club verliest, zijn ze weer blij als hun team wel een winst binnenhaalt. Sporters zelf zijn vaak al net zo emotioneel. Echter, door deze emoties kunnen sportweddenschappen jou wel duur komen te staan.

Op basis van emotie een beslissing maken en jouw geld inzetten, zorgt er namelijk voor dat je de overige factoren van de wedstrijd niet meeneemt.

Onderstaand artikel moet daarom uitwijzen waarom het niet verstandig is om op basis van emotie te beginnen met wedden en hoe je dit het beste kunt gaan voorkomen.

Verliezen najagen is altijd kostbaar

Veel gokkers binnen de sportwereld waren vroeger atleten. Ze werden getraind om te winnen en dit zorgt er weer voor dat er altijd een negatieve emotie aan te pas gaat komen wanneer er verloren wordt. De hekel aan verliezen zal altijd voor komen.

Haat is echter een erg sterke emotie. Het is tegelijkertijd datgene dat veel sportgokkers voelen wanneer er verliezen gemaakt worden. Hoe meer verliezen er geleden worden, hoe erger de emoties worden. Er worden dan weer nieuwe weddenschappen gemaakt in de hoop dat er een grote winst behaald kan gaan worden.

Je moet als winstgevende gokker echter leren hoe je een bepaalde waarde kunt gaan vinden en verschillende tips op de voet volgen. Je kunt zelf niets bepalen binnen de sportwereld en jouw emoties gaan jou alleen maar in de weg staan. Iedere keer dat je je door jouw emoties laat leiden, zul je verkeerde beslissingen gaan maken.

Goede gokkers zullen in de loop der tijd gaan leren hoe er zonder emoties een weddenschap geplaatst kan gaan worden. Er zijn er echter ook die het nooit gaan leren. Het is daarom goed om te weten hoe de sportweddenschappen precies werken en dat zelfs bij de beste gokkers weinig winsten behaald zullen worden. Je kunt jouw weddenschappen daarom het beste als een bedrijf gaan zien. Het budget is de investering die je maakt en jouw vaardigheden zijn het product. Je kunt dan winst maken op basis van jouw vaardigheden.

Daarbij is het doel om 55 procent van de weddenschappen te winnen. In 45 procent van de tijd zul je toch verliezen maken. Ondanks dat je niet van verliezen houdt, kun je er wel weer jouw voordelen uit behalen. Je kunt namelijk gaan kijken hoe je nieuwe beslissingen maakt, zonder dat hier emoties bij komen kijken. Je moet dan nooit jouw verliezen na gaan jagen. Dit leidt namelijk sneller tot nog meer verliezen. Zorg er daarom voor dat je aan de slag gaat met jouw vaardigheden.

Het wedden op jouw favoriete team

Als je een lijst zou samenstellen van alle clubs die je kent, dan staat jouw favoriet vaak op de eerste plek. Dit is niet zo vreemd, omdat je hier ook vaak het eerste aan gaat denken. Informatie is echter het belangrijkste als je gaat beginnen met sportweddenschappen.

Zowel de informatie als jouw favoriet maken het aannemelijk dat je gaat verwachten dat je altijd op jouw favoriete team moet gaan inzetten. Je weet hier immers meer over en kunt daarom de informatie weer gebruiken voor jouw beslissingen. Het tegenovergestelde is echter waar.

Je wilt altijd dat jouw favoriete team gaat winnen. Echter zal deze lang niet altijd gaan winnen, waardoor jouw verwachtingen verkeerd zijn. De overwaardering leidt voor jou tot verliezen. Je moet daarom gaan bekijken wat de redenen zijn dat ze daadwerkelijk beter zijn dan anderen. In veel gevallen kom je dan tot de conclusie dat je helemaal niet in moet zetten op jouw favoriet, maar juist op de tegenpartij. De objectiviteit moet immers behouden worden.

Daarbij zullen de meeste sportgokkers ook geen favoriet hebben. Je kunt dan namelijk geen goed werk leveren. Ook hierbij moet je er weer instaan alsof je een bedrijf aan het runnen bent. Jouw gevoelens moeten jou niet in de weg gaan staan.

Media

De media zal altijd bepaalde berichten blijven tonen. Dit zorgt tegelijkertijd voor veel weddenschappen van amateurs. Sommige teams zullen daarbij meer aandacht krijgen dan andere, waardoor de populariteit gaat groeien. Denk bijvoorbeeld aan Feyenoord en Ajax in tegenstelling tot de kleinere clubs in Nederland. Over heel de wereld heb je een aantal favorieten ertussen zitten die meer media-aandacht zullen krijgen.

Als gokker is het goed om te weten wat dit betekent voor de verschillende handicaps van een wedstrijd. Als eerste zal het inhouden dat veel mensen de neiging heeft een voorkeur te hebben voor een bepaalde club. De krantenkoppen halen jou immers over de streep. Tegelijkertijd zal er een bevooroordeling plaatsvinden.

Bookmakers weten dit op een goede manier te stimuleren bij de weddenschappen. Er wordt namelijk meer geld ingezet op de populaire teams, waardoor de puntscheidingen anders ingedeeld gaan worden. Je kunt daarom vaak grote bedragen winnen als je juist niet op de populaire teams geld in gaat zetten. Op de langere termijn zal het jou dus lonen om juist tegendraads aan de slag te gaan.

Geen actie is geen plezier

Er zijn mensen die nooit naar een weddenschap kijken, tenzij er geld op ingezet wordt. Deze mensen kunnen namelijk niet genieten van de sporten an sich, maar moeten de spanning ervaren door het riskeren van geld. De weddenschappen worden daarom ook vaak geplaatst op wedstrijden die geen enkele waarde hebben. Je kunt dus nooit plezier hebben zonder de actie die erbij komt kijken.

Toch zijn veel mensen opgegroeid met het kijken en luisteren naar sport. Daarbij gaan veel kinderen van jongs af aan op een sport, waardoor er ook favorieten bij de professionals komen. In de loop der jaren zal de aandacht enigszins afzwakken, maar de meesten  zullen er nog altijd van kunnen genieten.

Sportgokkers zullen de wedstrijden voornamelijk gebruiken om meer informatie te krijgen over bepaalde handicaps. Hierdoor kunnen er ook weer andere beslissingen gemaakt worden. Je kunt hierdoor tegelijkertijd fan zijn van een sport en de juiste beslissingen maken. Je dwingt jezelf immers om op meer te letten dan alleen op jouw favoriet.

Daarbij is het ook goed om te kijken welke weddenschappen daadwerkelijk waarde bieden. Er zijn namelijk voldoende wedstrijden te vinden die ook een bepaalde waarde zullen bieden om aan jouw behoeften te voldoen. Daarbij moet je er ook echt van kunnen genieten. Als je ervan geniet, plaats dan wel een weddenschap alleen op basis van jouw budget en ga voornamelijk voor de kleinere inzetten. Tijdens de wedstrijd zelf kun je jouw favoriete team dan gewoon aan gaan moedigen, terwijl de weddenschap even vergeten wordt.

Als ontspanning wedden op sport

Wedden op sport zal voornamelijk ontspanning dienen als je niet met jouw emoties gaat gokken. Daarom wordt het voor veel gokkers ook als ontspanningsmiddel gezien. Tegelijkertijd kan het ook dodelijk zijn. De slechte situaties leiden immers ook weer voor gokproblemen, waardoor je niet meer helder kunt denken.

Je moet er daarom voor zorgen dat jouw geest altijd helder is voordat je de weddenschappen gaat plaatsen. Zo kun je er namelijk jouw voordelen aan behalen. Vooroordelen moeten ook achterwege gelaten worden. Je kunt dus nooit alleen als ontspanning gaan gokken. Je kunt dan namelijk veel betere beslissingen gaan maken die ook winstgevend zijn. Daarbij moet je ook hulp gaan zoeken als een enkele weddenschap jou geen ontspanning meer gaat geven. In dit geval zul je namelijk een gokprobleem hebben ontwikkeld.

Conclusie wedden op sport met emotie

Alle weddenschappen op sporten die je doet op basis van jouw emoties leiden vaak tot grote verliezen. Emoties moeten daarom altijd achterwege gehouden worden. Je kunt dan ook op een goede manier bepalen wat de bookmaker jou wil laten doen om een verlies te draaien en hoe je dit dus in jouw voordeel kunt gaan krijgen.

Daarbij moet vooringenomenheid ook buitenspel gezet worden. Op jouw favoriete team wedden brengt vaak een verlies met zich mee, wat juist weer tot negatieve resultaten gaat leiden. Je kunt de sportweddenschappen daarom het beste gaan behandelen als een bedrijf, waarbij je gaat voor een zo groot mogelijke winst.

Ook interessant