Wedden op AFC Ajax

Home Wedden op Wedden op AFC Ajax

Wedden op AFC Ajax

De “Amsterdamsche Football Club Ajax” is op 18 maart 1900 opgericht. Ajax wordt van oudsher gezien als één van de top drie teams in Nederland. Samen met PSV en Feyenoord vormen zij de ‘traditionele top drie’. Ajax mag zichzelf de grootste club van Nederland noemen. Ze pakten de meeste prijzen uit deze top drie en hebben internationaal gezien de beste resultaten behaald.

De beste bookmakers van Nederland

Bet365

100% stortingsbonus en andere leuke aanbiedingen!

TOTO

100% stortingsbonus tot een maximum van 50 euro!

Betcity

Speel een gratis weddenschap van €20!

Ajax draagt tijdens Champions League wedstrijden de “Badge of honour” een embleem dat een ploeg alleen krijgt als ze de Champions League driemaal op rij wonnen of meer dan vijf Champions Leagues wonnen. De Amsterdammers staan daarmee in een rijtje met Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Bayern München en AC Milan. Ajax won in ‘71, ‘72 en ‘73 de Champions League. In 1995 werd een vierde titel behaald. Daarnaast is de internationale kast nog gevuld met één Europa Cup II, 2 Wereldbekers, één Europa League, drie supercups en een International Football Cup.

Historisch gezien behoort Ajax tot een van de grote ploegen in Europa. Echter heeft het Nederlandse voetbal de afgelopen decennia niet haar beste tijd gekend en moeten de Amsterdammers het doen met her en der een oprisping. De finale van de Europa League in 2017 en het Champions League avontuur van 2019 laat weer een stijgende lijn zien. Het Nederlandse voetbal zit in de lift en Europees doen Nederlandse ploegen het over het algemeen gezien steeds iets beter. 

Een weddenschap op Ajax

Een voordeel van wedden op Ajax is dat ze vaak winnen. Nadeel is dat de uitbetalingen vaak erg laag zijn. Om goede quoteringen te krijgen op wedstrijden van Ajax kun je het beste op Europese uitwedstrijden wedden. Ook seizoen weddenschappen waarbij je Ajax als kampioen aanwijst hebben een grote kans van slagen. Ga je op thuiswedstrijden van Ajax in de Eredivisie wedden, dan doe je dit beter gecombineerd met andere wedstrijden. Zo kan de uitbetaling toch nog hoog oplopen.

Goede wed mogelijkheden voor Ajax:

Statistieken voor het wedden op Ajax

Niet alleen Europees, ook binnen Nederland mag Ajax zich de meest succesvolle ploeg noemen. Als enige Nederlandse club speelt Ajax met drie sterren op de borst (één ster staat gelijk aan tien landskampioenschappen). Hoewel Ajax al voor de officiële oprichting van de Eredivisie (1956) acht titels pakte worden deze toch meegenomen in de telling voor landskampioenen. Ook PSV (3) en Feyenoord (5) wonnen titels voor 1956. De Amsterdammers wonnen meer dan dertig titels en mag dus met drie sterren spelen.

PSV heeft in de twintig titels en speelt met twee sterren, Feyenoord heeft één ster. Ajax doet traditioneel gezien ook altijd mee om de KNVB Beker maar evenals PSV en Feyenoord strandt dat toernooi geregeld in de eindfase.

Ajax speelde (tot 2019) vijfentwintig finales maar won er pas negentien. Daarnaast heeft Ajax nog tal van Eredivisie-records in handen. Meeste doelpunten voor één ploeg in één wedstrijd 12-1 (Vitesse 1972). Meeste overwinningen op rij; 19 (1971-’72). Meeste doelpunten in één seizoen; 122 (1966-’67). Hoogste doelsaldo; +90 (112-22 1997-’98). Meeste overwinningen in één seizoen; 30 (1971-’72 & 72-’73). Geen nederlagen tijdens het gehele seizoen 1994-’95 en het hele seizoen 1997-’98 koploper. 

Rivaliteit en clubcultuur

De top drie zijn van oudsher rivalen van elkaar. Wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax wordt de Klassieker genoemd wegens de geschiedenis die de beide ploegen hebben. De wedstrijd tussen PSV en Ajax is omgedoopt tot ‘de Topper’. De wedstrijden tegen ADO Den Haag en FC Utrecht worden niet bestempeld als derby maar zijn wel degelijk beladen wedstrijden. Voornamelijk als Ajax op bezoek komt in Utrecht en Den Haag staat hen een lastig duel te wachten.

Ajax - Feyenoord in het Olympisch stadion
Ajax-Feyenoord in het Olympisch stadion

De Klassieker is de derby in Nederland. Zowel de wedstrijden in Amsterdam als in Rotterdam zijn binnen no-time uitverkocht. De SCF en de F-Side zijn twee rivaliserende supportersgroepen en het is tevens een strijd tussen Rotterdam en Amsterdam. Ajax speelde in het begin van de 20e eeuw in de Eerste klasse, Feyenoord speelde in de Eerste Klasse B waarvan de kampioen meedeed om het landskampioenschap. De Amsterdammers namen als elitaire club uit de Eerste Klasse de arbeiders-clubs, waaronder Feyenoord, niet serieus.

In 1921 werd de eerste Klassieker gespeeld in Rotterdam waar Ajax met 2-3 won, echter liet Feyenoord na protest de wedstrijd eindigen in 2-2. De Amsterdammers vonden op hun beurt weer dat Feyenoord dus een punt minder verdiende dan officieel op de ranglijst stond. Zo begon ongeveer 100 jaar geleden al de rivaliteit tussen de beide voetbal-grootmachten. 

Stadion van Ajax

De ploeg werkt haar wedstrijden af in de Johan Cruijff ArenA, voorheen Amsterdam ArenA. Het stadion is in 1996 officieel geopend door Koningin Beatrix. Na een moeizame start verlangde de fans naar de sfeervolle ‘De Meer’ omdat de grasmat verschrikkelijk was en de ArenA een ‘vliegende schotel’ werd genoemd.

Johan Cruijff ArenA
Johan Cruijff ArenA

Door het open en dichtgaande dak hebben de Amsterdammers inmiddels het stadion in hun hart gesloten. De Arena kan 54.990 mensen herbergen en heeft daarmee de grootste capaciteit in Nederland. Oranje werkt er af en toe interlands af en er worden concerten gehouden. Het stadion is multifunctioneel en eigendom van de gemeente Amsterdam en Stadion Amsterdam N.V.

Het verlangen terug naar de Meer vanuit de fans is te begrijpen. De vereniging speelde sinds 1934 haar thuiswedstrijden op de Middenweg in Watergraafsmeer en vierden alle Europese successen aldaar. Daarvoor speelde Ajax tussen de weilanden in Noord en in ‘Het houten stadion’ ook gelegen in Watergraafsmeer. 

Spelers van Ajax

Ajax kent een immense lijst van succesvolle oud-spelers. De allergrootste is zonder twijfel Johan Cruijff. De baltovenaar uit Betondorp speelde tussen 1964 en 1973 voor Godenzonen en keerde in 1981 terug. Als trainer was hij tussen ‘85 en ‘88 actief voor Ajax. Johan Cruijff speelde 369 wedstrijden voor de Amsterdammers en staat daarmee op de negende plek.

Afscheid Sjaak Swart
Afscheid Sjaak Swart

Mister Ajax, Sjaak Swart, speelde de meeste wedstrijden in het wit-rood-wit. Tussen 1956 en 1973 speelde hij 603 duels voor de Amsterdammers. De topscorer aller tijden voor de Godenzonen is Piet van Reenen in 237 duels scoorde hij 273 maal op twee doelpunten na gevolgd door Johan Cruijff die 369 wedstrijden nodig had voor 271 goals. De trots van Amsterdam kent zeventien spelers die meer dan 100 maal gescoord hebben.

De enige nog actief spelende Ajacied (2019) is Klaas Jan Huntelaar. Andere belangrijke spelers die hun sporen onder andere in Amsterdam hebben verdiend zijn; Luis Suarez, Zlatan Ibrahimovic, Jari Litmanen, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Piet Keizer, Marco van Basten, Frank en Ronald de Boer, Jan Vertonghen, Edwin van der Sar, Patrick Kluivert en Ruud Krol.     

Faq

⚽ Ajax heeft altijd lage quotes. Hoe kun je nog geld verdienen aan een weddenschap op Ajax?

Je kunt een combi weddenschap maken of wedden met een handicap waarbij je de tegenstander een virtuele voorsprong geeft.

⚽ Wat is de beste bookmaker voor een weddenschap op Ajax?

Dat kan verschillen per wedstrijd. Maak daarom altijd meerdere accounts aan bij verschillende bookmakers. Als je veel op voetbal gaat wedden dan scheelt een hogere quote erg veel op jaarbasis.

⚽ Zijn de odds voor een kampioenschap van Ajax altijd onder de 2.0?

Meestal wel omdat Ajax ieder jaar de grote favoriet is en ze ook in het verleden de meeste kampioenschappen hebben behaald. Het beste is om met een PSV fan te wedden, omdat die meestal wel een weddenschap aan willen gaan waarbij je jouw geld zal verdubbelen bij een kampioenschap. Dat is beter dan 1.7 wat je meestal bij een bookmaker krijgt.