Wedden op basketbal

  • Laatste update: 30 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op basketbal

Wedden op basketbal

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 30 oktober 2021
  • Leestijd: 6 minuten

Het wedden op basketbal is de laatste jaren enorm gegroeid en heeft andere traditionele Amerikaanse sporten ingehaald. Afgezien van de welbekende NBA, vind je tegenwoordig ook weddenschappen voor de Euroleague en nationale basketbalcompetities.

Gokkers zijn dol op basketbal weddenschappen want er zijn meestal geen opties voor gelijkspel. Je hebt dus 50% kans om te winnen in plaats van de 33% win kans op een typische 3-way voetbal weddenschap.

Een tweede voordeel is de grote hoeveelheid aan inzetmogelijkheden. Op een gemiddelde dag zijn er quotes voor meer dan 40 verschillende basketbalwedstrijden. Bovendien krijg je soms een tweede kans om een weddenschap te winnen. Scores uit de extra tijd na het 4e kwart tellen namelijk mee voor het eindresultaat van de weddenschap. 

Wedden op de winnaar

De eenvoudigste basketbal weddenschap is het wedden op de winnaar van de wedstrijd. De quotes van de teams worden aangepast aan de sterkte van de tegenstander. Omdat basketbal voorspelbaarder is dan voetbal, bieden bieden bookmakers gewoonlijk lagere quotes voor de wedstrijd favorieten dan bij voetbal weddenschappen. Veel gokkers zetten meervoudig in, meestal doen ze een vijf- of zesvoudige weddenschap om de totale kansen te vergroten. 

Een handicap bij basketbal weddenschappen

Wedden met een handicap is de meest voorkomende basketbal weddenschap. Het is in feite een simpele 2-way weddenschap op de winnaar met een extra handicap toegevoegd aan de underdog. De favoriet zal moeten winnen met een puntenverschil dat groter is dan de handicap. 

Als de twee teams even sterk zijn, is de geplaatste handicap minimaal, bijvoorbeeld 0.5 punten of 1.5 punten. Hoe sterker een team is in vergelijking met zijn tegenstander, hoe groter de handicap zal zijn. Grote handicaps kunnen oplopen tot boven de 20. In dat geval moet de favoriet 21 punten meer scoren dan de underdog. 

De meeste bookmakers bieden verschillende handicap alternatieven aan. Je kan voor hetzelfde team bijvoorbeeld kiezen om in te zetten op een quote van 2.10 met een -12.5 handicap, of kiezen voor de 1.60 quote met een handicap van -7.5. Aan jou de keuze om een handicap te kiezen die aan jouw behoefte voldoet.

Wedden op totalen

Ook heel populair is het wedden op het totale aantal gescoorde punten in een basketbal wedstrijd. Bookmakers bieden over het algemeen alleen nog maar 2-way weddenschappen aan omdat gelijke spelen haast niet voorkomen. Het is een over/under weddenschap waar jij geld inzet op een puntentotaal dat hoger of lager is dan het door de bookmaker gekozen getal, bijvoorbeeld over/under 155.5. Door de halve punt is het niet mogelijk dat er een gelijke uitkomst is. 

Net als bij de nadere basketbal weddenschappen bieden bookmakers in dit geval ook vaak een variatie van over/under weddenschappen aan voor dezelfde wedstrijd. Voor de Euroleague wedstrijd tussen AX Armani Exchange Milan en Valencia Basket kan je bijvoorbeeld inzetten op over/under 143.5, over/under 153.5 en over/under 133.5. Jij moet inschatten bij welke quotes jij de meeste kans maakt om te winnen. 

Wedden op het puntenverschil

Als je er niet zeker van bent of jouw favoriete team de geboden handicap op het eindresultaat kan overtreffen, kan je inzetten op het winnende puntenverschil tussen de twee teams. Je zet dan in op een gekozen interval van het puntenverschil in de eindstand gezien vanuit de winnaar. De laagste quotes beginnen meestal bij een verschil van 5 punten en lopen op tot 25. Een groter verschil zou heel onwaarschijnlijk zijn. 

Typische intervallen bestaan ​​meestal uit de volgende reeks: 1-2, 3-6, 7-9, 10-13, 14-16, 17-20 en 21+. Als de verschillen tussen de teams groot zijn kan een bookmaker grotere intervallen aanbieden, zoals 1-5, 6-10, 11-15, 16-20, 21-25 en 25+. Mocht de marge tussen de twee teams klein zijn, dan kan je soms op het puntenverschil wedden zonder dat je ook het winnaar kiest. 

Rust en eindstand

Voor hogere quotes op jouw favoriete team kan je ervoor kiezen om in te zetten op de halftijd/voltijd weddenschap. Je voorspelt dan welk team er voor staat halverwege de wedstrijd en welk team er uiteindelijk wint. De quotes voor dit type weddenschap zijn over het algemeen lager dan bij vergelijkbare weddenschappen op voetbal. Toch kan het heel winstgevend zijn. Als je bijvoorbeeld een saaie wedstrijd verwacht tussen twee teams van gelijke sterkte, kun je wedden op een gelijkspel in de eerste helft. 

Om een beetje te variëren op de bovenstaande weddenschappen kan je ook een je geluk beproeven met een even/oneven weddenschap. Je gokt dan of de som van de totale punten een even of oneven aantal is. Je kan inzetten op het totaal aantal punten van de hele wedstrijd of individueel team. Meestal zijn de quotes gelijk en veranderen alleen tegen het einde van de wedstrijd.

Live wedden op Basketbal

Basketbal is mooie sport om live op te wedden. Er is gedurende de hele wedstrijd actie en het spel gaat heen en weer. Hierdoor leen de spot zich erg goed voor het live wedden.

Constant zijn er vele inzet mogelijkheden!

  • Wie zal het volgende punt gaan scoren?
  • Wie wint het tweede kwart?
  • Welk team gaat het volgende schot missen?
  • Welke speler krijgt de volgende persoonlijke fout?

Dit is maar een klein voorbeeld van de mogelijkheden. Net als bij het wedden op voetbal zijn er honderden verschillende weddenschappen per wedstrijd. Als je deze ook nog live kunt doen maakt het wedden op basketbal extra leuk. Er zijn veel professionele sportgokkers die een goede boterham overhouden aan het live wedden.

De spanning van live wedden op basketbal?

Het spel is zeer afwisselend en er wordt in iedere minuut wel gescoord. Het ene moment denk je dat je de winnaar bent en een seconde later is de situatie weer gewijzigd. Je moet in ieder geval sterk in je schoenen staan om met deze spanning om te gaan.

Plezier hebben met wedden is belangrijk maar het gaat natuurlijk ook om het winstgevend spelen. Heb je verstand van basketbal dan is live wedden de mogelijkheid om een zakcentje bij te verdienen.

Bookmakers

Alle door ons aangeboden bookmakers hebben de grote basketbal competities in hun pakket. Als je op een wedstrijd of toernooi wilt gaan wedden, dan is het altijd slim om de quotes te vergelijken. Vooral als je veel weddenschappen per dag afsluit, kan het zoeken naar de hoogste quotering je veel geld op gaan leveren.

Je ziet dat het professioneel wedden op basketbal niet zomaar een wedstrijd aanklikken is. Zoek de juiste wedstrijden met goede weddenschappen en de hoogste quotes. Om winnend te spelen moet je veel onderzoek doen en per wedstrijd zaken doen met de juiste bookmakers.

Bonussen

Iedere bookmaker heeft aanbiedingen. Deze gelden in eerste instantie vaak voor nieuwe spelers. Dus waarom gratis geld laten liggen. Maak bij alle bookmakers een account aan en profiteer zo van alle bonussen. Je gaat toch al quotes vergelijken bij iedere weddenschap en zo kun je makkelijk switchen per inzet die je gaat maken.

Ook bestaande spelers krijgen nog aanbiedingen om te profiteren van een bonus. Door dat je aangemeld bent bij een bookmaker ontvang je ook alle promotie mails. Ook wij houden je op de hoogte van alle aanbiedingen van de bookmakers.

Faq

🏀 Bij welke bookmakers kan je wedden op basketbal?

Bij vrijwel alle grote online bookmakers kan je wedden op basketbal. Op onze review pagina vind je meer informatie over de beste bookmakers voor Nederlanders.

🏀 Zijn basketbal quotes hoger dan bij voetbal?

Nee, ze zijn over het algemeen iets lager zelfs. Dit komt omdat er bij basketbal minder vaak verrassende uitslagen zijn. Meestal wint de favoriet gewoon.

🏀 Is live wedden op basketbal leuk?

Ja dat is zelfs heel erg leuk. Gedurende de wedstrijd evolueren de quotes en maken het wedden op basketbal nog spannender dan het al is. 

🏀 Zijn dit de enige wed opties voor basketbal?

Nee, net als bij andere sporten zijn er oneindig veel soorten weddenschappen voor basketbalwedstrijden. 

Nieuws