Wedden op de Bundesliga

 • Laatste update: 03 januari 2023
Home Wedden op Wedden op de Bundesliga

Wedden op de Bundesliga

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 03 januari 2023
 • Leestijd: 6 minuten

De Bundesliga is de hoogste klasse in het betaalde voetbal in Duitsland. Opgericht op 28 juli 1962 in Dortmund. Vanaf hetseizoen 1963/64 werd er een competitie gespeeld.

Tot 1990 was het de competitie van West Duitsland maar na de hereniging met Oost Duitsland is het vanaf seizoen ’91/92 een gezamenlijke klasse.

Sinds de invoering van de Bundesliga is Bayern München de succesvolste club in Duitsland. Op ruime afstand gevolgd door Dortmund en Borussia Mönchengladbach.

Weddenschap op de Bundesliga

Bij de Nederlanders is de Bundesliga de laatste jaren populair geworden om op te wedden. Daar waar de oudere mensen nog een hekel aan Duitsers hadden, is de jongere generatie overtuigd van de schoonheid van het Duitse voetbal.

Jeugd loopt tegenwoordig met een shirtje van Bayern München over straat, iets wat 50 jaar geleden niet voor was te stellen.

Arjen Robben die lang bij Bayern München speelde heeft zeker bijgedragen aan de populariteit. Ook andere Nederlandse voetballers zoals Ruud van Nistelrooij en van Bommel vertoonden hun kunsten op de Duitse velden.

Alle zichzelf respecterende bookmakers bieden wedstrijden uit de Bundesliga aan. Ook de lagere divisies zijn terug te vinden bij de gok aanbieders om op te wedden.

Seizoen weddenschappen

Als eerste zijn er de seizoen weddenschappen, deze worden ook wel outright weddenschappen genoemd. Hier kun je vooraf of tijdens het seizoen wedden welk team kampioen gaat worden. Andere seizoen inzetten zijn, wie degradeert er of wie wordt de topscorer.

Je moet er rekening mee houden dat tijdens het seizoen de quotes zullen veranderen. Staat een ploeg op de eerste plaats dan zal de quote omlaag gaan. Maar staat een topploeg 5e met 10 punten achterstand, dan zal de quote voor een weddenschap op het kampioenschap juist flink stijgen.

Wedden op wedtsrijden

Op alle afzonderlijke wedstrijden in De Bundesliga kun je een weddenschap plaatsen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een weddenschap voor. Enkele voorbeelden waar je bij een Bundesliga wedstrijd op kunt wedden zijn:

Je kunt het wedden op de Bundesliga zo risicovol maken als dat je zelf wilt. Er bestaan geen zekerheden in het voetbalwedden maar zoals bij alle sportweddenschappen hebben de lage quoteringen meer kans met lage uitbetalingen en de hoge quotes minder kans met hoge uitbetalingen.

Doordat veel clubs aan elkaar gewaagd zijn, liggen de quotes voor winst en verlies over het algemeen hoger dan bij Eredivisie wedstrijden. Bij deze veronderstelling moeten we Bayern München buiten beschouwing laten.

Verdiep je goed in de honderden mogelijkheden bij het wedden op de Bundesliga. Ook live wedden tijdens de wedstrijd is mogelijk. Hier kun je bij het kijken van een wedstrijd je voetbalverstand gebruiken om live een weddenschap te plaatsen.

De bookmakers

Alle beschreven weddenschappen kun je plaatsen bij de online bookmakers. Ze bieden allemaal de wedstrijden uit de Bundesliga aan en je kunt zo gek niet bedenken of je kunt erop wedden. Door bij veel verschillende aanbieders een account aan te maken kun je altijd voor de hoogste quotes kiezen.

Lees de reviews op deze site om er zeker van te zijn dat je een legale betrouwbare bookmaker uitkiest.

Bonussen voor wedden op de Bundesliga

Ga je wedden op de Bundesliga en je maakt voor het eerst een account aan dan profiteer je ook nog van de welkomstbonus die een bookmaker zal aanbieden. Dit is vaak een percentage boven op je eerste storting. Ook weer een reden om bij meer wedkantoren een account aan te maken want zo krijg je erg veel gratis geld om mee te spelen.

Let wel op dat je de voorwaarden van een bonus goed weet. Meestal moet je het gratis geld een paar keer inzetten voordat je ze kunt uitbetalen. Je vind de vereisten bij de algemene voorwaarden van de bookmaker.

Gedurende het jaar zijn er ook vaak bonussen voor bestaande klanten van de bookmakers. Je krijgt die info vaak via de mail en wij houden je ook via deze site op de hoogte.

Geschiedenis

Voor 1963 werd er in Duitsland nog regionaal gespeeld. Het was 1890 toen de eerste voetbalbonden werden opgericht en het seizoen 1902/03 werd er voor het eerst om het Duitse kampioenschap werd gespeeld.

Duitsland was meer dan een eeuw geleden erg groot en er zijn clubs die nu in Polen en Rusland liggen die in die tijd ook meededen in de Duitse competities.

Een leuk weetje is ook dat het Oostenrijkse Rapid Wien ook een keer kampioen van Duitsland is geweest. Dat komt omdat Oostenrijk vanaf 1938 een tijdje bij Duitsland hoorde.

Na de oorlog veranderde alles. Oost Pruisen, Danzig, Pommeren en Silezië vielen in Poolse en Russische handen en Elzas Lotharingen werd weer Frans. Ook Oostenrijk werd weer een onafhankelijk land.

Toen de DFB ( Deutshe Fussball Bund) in 1962 werd opgericht kwamen er 16 teams in de hoogste klasse. Dit werd uitgebreid naar 18 clubs. Doordat In 1991 de Oost Duitse clubs er bij kwamen, is er 1 seizoen met 20 teams gespeeld. Vanaf 1992 tot heden zijn er weer 18 teams actief in de Bundesliga.

Bayern München bijna altijd kampioen
Bayern München bijna altijd kampioen

Anno 2020 is het Bayern München die al 29 titels in bezit heeft en in dat jaar was het de 8e titel op rij. Een weddenschap op het kampioenschap van Bayern zal dan ook nooit veel opleveren.

Enkele leuke statistieken uit de bundesliga

 • Meeste eigen doelpunten: Manfred Kaltz, 6 maal.
 • Snelste doelpunt: Kevin Volland, maakt op 22 augustus 2015 na 9 seconden een doelpunt.
 • Oudste speler: Klaus Fichtel van Werder Bremen was 43 jaar.
 • Meeste rode kaarten (tot 2020): Jens Nowotny (8).
 • Vaakst de ‘nul’ gehouden: Oliver Reck, 173 keer in 471 wedstrijden.
 • Meeste kampioenschappen gewonnen als speler: Franck Ribéry, Thomas Müller en Davis Alaba.
 • Meeste kampioenschappen gewonnen als coach: Udo Lattek (8x)
 • Meest gepasseerde keeper: Hij kreeg 829 tegendoelpunten tegen in 534 wedstrijden.
 • Meeste doelpunten door penalty’s: Manfred Kaltz (53 raak tegen 7 gemist).
 • Meeste wedstrijden gewonnen als coach: Otto Rehhagel (820)
 • Meeste wedstrijden achtereen gescoord vanaf competitiestart: Robert lewandowski (11)

FAQ voor wedden op de Bundesliga

⚽ Wie heeft de beste quotes voor wedden op de Bundesliga?

Dat kan per week verschillen. Daarom is het goed om bij meer bookmakers een account aan te maken.

⚽ Kun je wedden op de 2e Bundesliga?

Alle door ons aanbevolen bookmakers bieden ook de 2e Bundesliga aan.

⚽ Kun je Duitse met Nederlandse wedstrijden combineren?

Alle aangeboden weddenschappen kun je combineren.

Nieuws