Wedden op de Eredivisie

  • Laatste update: 30 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op de Eredivisie

Wedden op de Eredivisie

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 30 oktober 2021
  • Leestijd: 6 minuten

De hoogste klasse in het Nederlandse betaalde voetbal is de Eredivisie. Door de jaren heen heeft de Eredivisie grote spelers voortgebracht die zijn uitgeweken naar de grote Europese topclubs. Wedden op de Eredivisie is ook erg populair tegenwoordig.

Doordat de spelers tegenwoordig steeds jonger naar het buitenland vertrekken krijgen de jeugdspelers in Nederland steeds jonger een kans. Door deze verandering in het Nederlandse voetbal zijn er vaak verrassende uitslagen in de Eredivisie, die het wedden weer extra aantrekkelijk maken.

Mogelijkheden voor wedden op de Eredivisie?

De Eredivisie is een leuke competitie om op te wedden. Als Nederlander ben je natuurlijk goed op de hoogte van de verschillende teams en spelers. Dit is een belangrijk aspect voordat je begint met inzetten.

Iedere wedstrijd uit de Eredivisie wordt aangeboden bij de bookmakers. Probeer voor iedere wedstrijd de bookmaker te kiezen met de hoogste uitbetalingen.

De clubs in de Eredivisie spelen over het algemeen aanvallend voetbal, waardoor er gemiddeld best veel doelpunten worden gemaakt. Dit is weer gunstig voor de over 2.5 doelpunten weddenschappen.

Ook de seizoen weddenschappen zijn over het algemeen makkelijk in Nederland. Ajax of PSV wordt kampioen met Feyenoord en AZ misschien als outsiders.

De topscoorder van de Eredivisie is weleens een verrassing omdat dit niet altijd een speler uit de traditionele top 3 is.

Ook tijdens het seizoen kun je in blijven zetten op de kampioen of topscoorder. De quotes zullen gedurende het seizoen natuurlijk wel veranderen.

Waar moet je op letten bij wedden op de Eredivisie

  • Thuis of uit

Er zijn in de Eredivisie altijd ploegen die beter thuis dan uit presteren. Zorg dat je de statistieken van de laatste jaren, maar zeker van de laatste maanden paraat hebt. Deze gegevens kunnen je helpen bij het wedden op voetbal.

  • Kunstgras

In Nederland is er sprake van enige competitie vervalsing door het kunstgras. Kijk welke ploegen er goed presteren op deze ondergrond en wie er altijd verliest. Het wel of niet spelen op kunstgras kan van invloed zijn bij een inzet die je gaat plaatsen.

  • Coach en tactiek

Weet welke tactiek de coach van een ploeg, waarop je gaat wedden, hanteert. De tactiek kan mede bepalen of er veel of weinig doelpunten vallen bij een wedstrijd.

Wordt er vaak weinig gescoord, dan is een onder 2.5 doelpunt weddenschap meestal een winstgevende inzet.

  • Blessures en schorsingen

Een topploeg uit de Eredivisie weet een schorsing of blessure vaak nog wel op te vangen. Bij de kleinere clubs kan een schorsing grote gevolgen hebben op de prestaties van het team. Zorg dat je op de hoogte bent.

  • Het belang van de wedstrijd

Er zit een groot verschil in vriendschappelijke, beker, competitie of Europese wedstrijden. Het belang van een wedstrijd kan voor iedere ploeg verschillend zijn.

Zeker in Europese poule wedstrijden waarin een ploeg al geplaatst is kan er rustig met een 2e team gespeeld worden. Het 1e team kan dan weer volle bak in de Eredivisie voor de winst gaan.

  • Vind informatie

Voordat je een inzet doet op een wedstrijd uit de Eredivisie, zorg je eerst dat je op de hoogte bent van alle relevante informatie. Dat zijn allereerst de punten die we hierboven hebben beschreven.

Weten wie de scheidsrechter is kan ook invloed hebben op een weddenschap. Bij een scheidsrechter die alles toelaat, ga je niet op gele kaarten wedden.

Geschiedenis Eredivisie

De eerste keer dat er in een landelijke competitie werd gespeeld was in 1956. Hiervoor werd er nog in twee hoofdklasse gestreden om het Nederlands kampioenschap.

Vanaf 1990 kwam ook de commercie bovendrijven en was de naam onderhevig aan veranderingen door de verschillende sponsors. Namen die werden gebruikt waren onder andere PTT Telecompetitie, KPN Telecompetitie en Holland Casino Eredivisie.

Sinds 2005 is uiteindelijk de vertrouwde naam Eredivisie weer terug.

Competitie

De Eredivisie bestaat uit 18 clubs en start in de maand augustus. In de winter is er een korte winterstop en hierna loopt de competitie tot mei. In een jaar waar er een WK of EK wordt gespeeld stopt de competitie een weekje eerder.

De kampioen is de ploeg met de meeste punten aan het einde van het seizoen en dwingt daarmee rechtstreekse plaatsing af bij de Champions League. Voor de nummer twee volgen er in juli voorronde wedstrijden voor de Champions League.

Voor Nederlandse ploegen erg moeilijk om door een voorronde heen te komen omdat er tal van topclubs geloot kunnen worden. Verder zijn er ook nog Europese tickets te verdienen voor de andere Nederlandse ploegen.

De UEFA bepaalt via een systeem waarbij de resultaten van de laatste 5 jaar tellen, hoeveel ploegen nog aanspraak maken op een Europees ticket. De nummer 3 plaatst zich rechtstreeks voor een ticket en via een play off wordt er nog een ticket weggegeven.

De nummer 18 van de Eredivisie degradeert rechtstreeks en de nummer 16 en 17 spelen een na competitie met teams uit de eerste divisie. Het team dat in de eerste divisie kampioen wordt promoveert rechtstreeks naar de eredivisie.

Landskampioenen Eredivisie

Ajax was in het bestaan van de eredivisie het meest kampioen en heeft in het land ook de meeste aanhangers, gevolgd door PSV en Feyenoord. Andere teams die kampioen van Nederland werden zijn AZ, Twente, DOS en DWS.

Topscorers Eredivisie

De Nederlandse Eredivisie heeft heel wat grote namen gehad als topscorer. Nadat een speler topscorer werd in Nederland volgde er vaak een grote transfer naar een buitenlandse topcompetitie.

Enkele namen van Nederlandse topscorers uit het verleden van de Eredivisie zijn Johan Cruijff, Ruud Geels, Marco van Basten, Wim Kieft, Romario. Ronaldo, Ruud van Nistelrooij, Luc Nillis, Dennis Bergkamp, Mateja Kezman, Dirk Kuijt, Klaas Jan Huntelaar, Jari Litmanen, Luis Suárez, Pierre van Hooijdonk, Mounir El Hamdaoui, Wilfried Bony, Memphis Depay.

Bookmakers voor wedden op de Eredivisie

Bij ons vind je de beste bookmakers voor het wedden op wedstrijden uit de Nederlandse Eredivisie. Je krijgt de beste quoteringen en er zijn veel verschillende inzet mogelijkheden.

Je kunt seizoen weddenschappen afsluiten op wie er kampioen gaat worden maar natuurlijk ook wedden op wedstrijden afzonderlijk. Een advies is om zoveel mogelijk op aparte wedstrijden te wedden, omdat dat het meeste kans geeft om op de lange duur winstgevend te spelen.

Ga je wedstrijden combineren met elkaar bij een weddenschap dan worden de uitbetalingen wel erg hoog, maar de winstkansen ook weer veel kleiner. Voor het wedden op de Nederlandse Eredivisie of voor het voetbalwedden in het algemeen geven onze bookmakers altijd leuke bonussen weg.

FAQ

⚽ Kun je ook wedden op een kampioenschap van Sparta?

Ja, iedere club heeft voor en gedurende het seizoen een quote. Denk je dat Sparta kampioen wordt dan zal de bookmaker je een erg hoge quotering geven.

⚽ Kun je een maand voor het einde van de competitie nog wedden op wie er kampioen wordt?

Dat kan zeker. Heeft een ploeg erg veel voorsprong op de nummer 2 dan zal de quote wel zeer laag zijn. Voor een nummer 2 met flinke achterstand krijg je juist weer een hoge quotering.

⚽ Kun je wedstrijden uit de Eredivisie combineren met andere competities?

Een combi weddenschap kun je doen met alle weddenschappen die een bookmaker aanbiedt.

Nieuws