Wedden op eSports

Home Wedden op Wedden op eSports

Wedden op eSports

Naarmate de wereld van online weddenschappen zich steeds verder uitbreidt naar meer en meer professionele sporten, is het niet verrassend dat eSports inmiddels ook veel aandacht krijgen van de grote bookmakers.

Zelfs als je wat conservatief bent, moet je het ermee eens zijn dat twee teams die tegen elkaar strijden in een soort arena erg lijkt op een teamsport. Hoewel eSports 20 jaar geleden nauwelijks bestonden, voornamelijk vanwege slechte internetverbindingen, zijn ze tegenwoordig niet meer weg te denken bij de bookmakers. Het is een miljoenen industrie met talloze die-hard fans van over de hele wereld.

  • De weg naar succes
  • Beste eSports om op te wedden
  • Soorten eSport weddenschappen
  • Tips voor wedden op eSports
  • Wedden op eSports – FAQs

De weg naar succes

Het eerste multiplayer videospel, ofwel de eerste eSport, dat grote menigten fans wist te trekken was Valve’s Counter Strike. Dat was aan het begin van het nieuwe millennium. Hoewel er ook toernooien werden georganiseerd voor andere videogames met een aanzienlijk spelersbestand zoals Starcraft en World of Warcraft 3, kende alleen CS professionele spelers die dankzij sponsors hun brood verdienden.

Toendertijd werd de live actie van grote en kleine toernooien op betaalde televisie kanalen uitgezonden. Maar dergelijke kanalen bestaan niet meer nu gratis online streaming diensten het stokje hebben overgenomen. 

Georganiseerde weddenschappen werden rond 2006 een vast onderdeel van de eSports branche, omdat bookmakers het potentieel zagen van de toen nog nieuwe tak van sport. Tegenwoordig bieden alle grote bookmakers een ruime selectie van eSportwedstrijden. Sommige, zoals NetBet, bieden zelfs forse bonussen aan specifiek voor eSports fans. Naast Counter Strike werden DOTA (World of Warcraft Defense of the Ancients) en LOL (League of Legends) de andere twee meest gespeelde games. 

Beste e-Sports om op te wedden

Hoewel er talloze multiplayer games worden aangeboden op speciale eSports platforms, concentreren we ons op de games die voornamelijk worden aangeboden op bookmakers voor sportweddenschappen.

League of Legends (LOL): Twee teams, elk bestaande uit vijf spelers, strijden tegen elkaar in een 2D arena. Het team dat als eerste de vijandelijke basis vernietigt, wint het spel.

World of Warcraft Defense of the Ancients 2 (DOTA 2): Vergelijkbaar met LOL, bestaat ook DOTA 2 uit twee teams van 5 spelers die met elkaar vechten om de vijandelijke basis te vernietigen. Vanwege de scherpe quotes op DOTA 2 weddenschappen, geven gokkers vaak de voorkeur aan DOTA in plaats van LOL.

Counter Strike: Global Offensive (CS: GO): Dit is de klassieker die eSports op de kaart zetten. Twee teams (terroristen en contra-terroristen) staan ​​tegenover elkaar. Teams bestaan meestal uit 5 spelers, hoewel bepaalde toernooien hiervan af kunnen wijken. Het doel van het terroristen team is om met succes een bom op een specifieke locatie te plaatsen en tot ontploffing te brengen. De contra-terroristen moeten de oppositie uitschakelen voordat ze de bom kunnen plaatsen of de bom onschadelijk maken voordat deze tot ontploffing komt. Als een team op enig moment alle tegenstanders in het spel weet te doden, winnen ze de ronde.

Een game dat momenteel in opkomst is, maar nog niet bij alle bookmakers op de lijst staat, is Rocket League. Deze game combineert racen en voetbal. De spelers besturen een sportwagen op een voetbalveld met als doel een gigantische bal in het net van de tegenstander te krijgen. Er is al een flinke schare fans ontstaan. Er zijn duizenden gokkers die geld inzetten op winnaars van Rocket League duels. 

Soorten e-Sport weddenschappen

Winnaar van de wedstrijd: Deze weddenschap is vrij duidelijk, aangezien het draait om het correct voorspellen welk team als winnaars zal eindigen. Als het verschil tussen twee teams significant is, wordt er een handicap aangeboden. Bij eSports zet je in op de eindscore van aantal gedode tegenstanders. 

Map weddenschappen: Net als bij de wedstrijdwinnaar, moet je kiezen welk team op een specifieke map zal winnen. Je kunt ook wedden of een bepaald team “over/under” een aantal slachtoffers maakt. 

Speciale weddenschappen: Dit soort weddenschappen omvatten bijvoorbeeld welk team de eerste kill maakt of wie als eerste een bepaald speciaal wezen (baron, draak etc.) zal doden. Ten slotte kun je wedden op de exacte score van een wedstrijd, wat betekent dat je zowel het aantal rondes als de wedstrijdwinnaar correct moet voorspellen.

Tips voor wedden op eSports

Net zoals bij elke andere vorm van gokken, geldt ook bij het wedden op eSports dat het allemaal draait om een goede voorbereiding. Dat betekent dat je een gedegen kennis nodig hebt van hoe een spel wordt gespeeld en dat je de sterke en zwakke punten van de teams moet weten.

Het fijne van eSports is dat alles zich online afspeelt en dat er super veel stats te vinden zijn over eerdere ontmoetingen van de teams en spelers. We raden je aan om je weddenschappen niet direct aan het begin van een wedstrijd te plaatsen, tenzij een echt winstgevende kans voor het grijpen ligt. Bij videogames kunnen de eerste minuten de uitkomst van de hele ronde beïnvloeden.

FAQ

💻 Wat zijn de top eSports in Nederland?

In Nederland zijn de volgende eSports uitermate populair en goed voor grote geldprijzen: Fortnite, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone, Warcraft III en Painkiller.

💻 Is wedden op eSports legaal?

Zolang je gebruik maakt van legale Europese bookmakers is wedden op eSports legaal voor Nederlanders. 

💻 Waar kan ik het beste wedden op eSports?

Bij de meeste online bookmakers kan je terecht voor een uitgebreide selectie weddenschappen op eSports. Uitblinkers zijn Bwin en 888. 

💻 Zijn er bonussen voor eSports?

Net als bij andere sporten, zijn er vaak ook bonussen en promoties voor eSport weddenschappen. Check altijd even wat de nieuwste promo codes zijn.