Wedden op FC Emmen

  • Laatste update: 30 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op FC Emmen

Wedden op FC Emmen

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 30 oktober 2021
  • Leestijd: 6 minuten

Football Club Emmen is opgericht in 1925 en is de enige betaalde voetbalclub uit de Nederlandse provincie Drenthe. FC Emmen wordt herkend door haar clubkleuren rood en wit. Het thuisshirt is dan ook een rood shirt met een witte verticale baan door het midden, een witte broek met witte kousen en rode banen. Sfeerrijk Meerdijk wordt het thuisstadion van de rood-witten ook wel genoemd, de thuiswedstrijden van Emmen worden afgewerkt in De Oude Meerdijk alwaar 8301 mensen de wedstrijd live kunnen bekijken.

FC Emmen is bij menig voetbalfan een ploeg uit de Eerste Divisie die nooit echt wat in de melk te brokkelen had tot het seizoen 2017/2018. In dat jaar eindigde FC Emmen op een zevende plek. Niet heel verrassend en ook zeker niet de beste prestatie van de club. Door middel van play offs wist Emmen zich voor het eerst in de geschiedenis van de club én van de provincie Drenthe door te stomen naar de Eredivisie. Één groot feest heerste er onder alle voetbalfans uit de provincie, toen de kaartverkoop begon voor de Eredivisie waren direct alle seizoenkaarten uitverkocht wat een financiële impuls was voor de club met een kleine begroting. Daarnaast zorgde de promotie alleen al voor een flinke klap geld in de Drentse lade aangezien de Eredivisie hogere inkomsten genereert dan de Eerste Divisie.

Waarop kun je wedden?

Emmen moet in de Eredivisie meestal vechten voor lijfsbehoud, toch kan het bij thuiswedstrijden ook de beste ploegen punten afsnoepen. Op het hoogste niveau is het niet verstandig om bij uitwedstrijden op winst van Emmen te wedden, omdat er uit nooit veel wordt gewonnen. Let vooral op de statistieken van de laatste weken en kijk of je hier resultaten ziet die zich herhalen. Krijgen ze bijvoorbeeld in een uitwedstrijd standaard veel doelpunten tegen, dan kun je een over 2.5 weddenschap overwegen.

Mogelijkheden om te wedden zijn onder andere:

Statistieken

Het seizoen 2017/2018 kan in de lange geschiedenis die de ploeg kent, tot het beste genoemd worden. De zevende positie leverde de Drentenaren een plekje op in de tweede voorronde van de Play Offs voor promotie. Emmen nam het in de tweede ronde op tegen het Nijmeegse NEC. Op de Oude Meerdijk eindigde het 4-0 en in de Goffert werd het billen knijpen voor de fans van Emmen, 4-1 was de eindstand in Nijmegen. Het uit doelpunt van Alexander Bannink in de 14e minuut gaf de doorslag. De derde ronde was behaald met als tegenstander Sparta Rotterdam. In eigen huis werd het 0-0 en op het Kasteel werd het 1-3 in het voordeel van Emmen.

Het wonder geschiedde, Emmen stoomde door naar de Eredivisie. Het nationaal hoogste voetbal-podium dat haalbaar is. Tevens is Emmen de eerste Drentse ploeg die in de Eredivisie speelt. Met dat in het achterhoofd en het voetbal dat in de provincie leeft waren de seizoenskaarten voor de rood-witten binnen no-time uitverkocht en kon Emmen rekenen op een daadwerkelijk sfeerrijk Meerdijk.

Rivaliteit en Clubcultuur

De rood-witten hebben hun naam te danken aan zowel het embleem als het tenue. Rood en wit komen ook terug in het logo van de gemeente Emmen en van de amateurafdeling van de ploeg; VV Emmen. De diagonale balk in het midden die rood en wit scheidt is precies dezelfde als die in het logo te vinden is van VV Emmen. FC Emmen heeft ook een ‘modern en strak’ logo gehad maar greep in 2005 weer terug naar de historie. In dat vernieuwde logo zien we de vlag van Drenthe terug, het jaar van oprichting, een klassieke, bruine lederen voetbal en de clubnaam. Het traditionele tenue is rood met een verticale witte baan door het midden, deze wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt.

Aangezien FC Emmen de eerste Eredivisionist is uit de provincie Drenthe, hebben ze in deze competitie geen derby. Wel zien ze de ontmoetingen met SC Cambuur, FC Groningen en sc Heerenveen als derby van het Noorden. De ‘officiële’ derby van het noorden is natuurlijk de ontmoeting tussen SC Heerenveen en FC Groningen. Echter zijn de ontmoetingen tussen de clubs uit de provincies Drenthe, Groningen en Friesland derby’s op zich, aangezien zij geografisch los staan van de vele voetbalclubs uit het westen en het zuiden van het land.

Stadion

De oude Meerdijk is gelegen in zuidoost Emmen. Het ligt naast de N391 en op het gelijknamige Meerdijk Business Centre. Naast het stadion liggen de trainingsvelden van VV Emmen. Met deze amateurclub heeft FC Emmen een nauwe band. Niet alleen delen ze bijna hetzelfde logo. Ook steunt de supportersgroep Rood-Wit de beide ploegen. De supporters kunnen in het stadion naar onder andere het FC Emmen Museum dat in 2005 in het leven is geroepen. In dat museum zijn onder andere de prijzen die FC Emmen heeft gewonnen te bewonderen.

De supportersgroep Rood-Wit heeft een bijzondere connectie met FC Emmen. Zo zorgde de supporters in 2009 voor een geldbedrag dat FC Emmen kon gebruiken om spelers aan te trekken, deze spelers zorgde vervolgens voor handhaving in de Eerste Divisie. Rood-Wit heeft een eigen supportershome binnen Meerdijk, genaamd Dug Out. Naast Rood Wit kwam er in 2017 een tweede supportersvereniging bij genaamd Brigata Fanatico.

Spelers

De jeugdopleiding van FC Emmen zorgde tot 2009 voor een goede aanvoer van spelers die Emmen kon versterken. Wegens financiële problemen moest de ploeg toen samen gaan werken met sc Heerenveen. De jeugdopleiding was vrij hoog aangeschreven, behoorde tot de subtop van Nederland en 2002/03 was het beste seizoen. Toen kwamen de a en b junioren uit in de Eredivisie. De c junioren wisten ook het hoogste niveau te spelen.

Mister Emmen is Michel van Oostrum die 339 wedstrijden voor de Rood-Witten heeft gespeeld. Ook maakte van Oostrum de meeste doelpunten voor FC Emmen met 186 treffers. Jan de Jonge is qua doelpunten ook het noemen waard met 100 treffers in 270 wedstrijden. Recentelijk werd Tjaronn Chery uitgeroepen tot Eerste Divisie talent van het jaar (2010/2011).

FC Emmen zal nooit grote namen kunnen kopen en moet het dus hebben van het talent dat de jeugdopleiding voortbrengt en wat de club kan scouten. Qua financiën heeft Emmen het niet breed maar kan het altijd terugvallen op de fanatieke steun uit de gehele provincie Drenthe. Dat heeft het verleden al bewezen.

Faq

⚽ Kan ik een weddenschap annuleren?

Nee, dat kan niet. Je hebt wel de mogelijkheid om tijdens de wedstrijd de cash out optie te gebruiken. Als je dit meteen doet dan heb je in ieder geval een deel van je geld terug.

⚽ Kan ik verslaafd raken aan voetbalwedden?

Overal waar gegokt wordt zullen er mensen verslaafd raken. Let goed op dat het een hobby blijft.

⚽ Is online wedden veilig?

Als je voor een bookmaker met een licentie in Nederland kiest dan is het wedden 100% veilig. Je vindt de meest betrouwbare bookmakers op deze site.

Nieuws