Wedden op Feyenoord

  • Laatste update: 15 februari 2022
Home Wedden op Wedden op Feyenoord

Wedden op Feyenoord

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 15 februari 2022
  • Leestijd: 6 minuten

Feyenoord is de grootste club uit Rotterdam en volgens veel mensen ook de grootste uit Nederland. Rotterdammers zijn trots op de 1e club van Nederland die de Europa Cup 1 won.

De inzet mogelijkheden voor wedden op Feyenoord

Een weddenschap op Feyenoord bij thuiswedstrijden is vaak een goede investering. In de eigen Kuip zijn ze bijna niet te verslaan. Toch is het zaak om voor een weddenschap de statistieken van de laatste weken te bekijken, want ieder seizoen is natuurlijk anders.

Is de uitbetaling voor winst erg laag dan kun je de weddenschap combineren met een andere weddenschap, om de uitbetaling wat hoger te krijgen.

Ook een weddenschap dat Feyenoord kampioen gaat worden, behoort tot de mogelijkheden bij wedden op voetbal en heeft meestal een goede quotering.

Voorbeelden waar je onder andere op kunt wedden:

Geschiedenis

Feyenoord Rotterdam vormt samen met Ajax en PSV de traditionele top drie. De club is op 19 juli 1908 opgericht als voetbalclub Wilhelmina in café “de Vereeniging”. Rode shirts met blauwe mouwen werden gebruikt.

Wilhelmina ging samen met Volharding en de naam werd Hillesluisse Football Combinatie (HFC). Toen HFC zich aansloot bij de Rotterdamse voetbalbond moest de naam worden veranderd aangezien in Haarlem HFC al voetbalde. RVV Celeritas werd de naam en toen Celeritas promoveerde naar de NVB moest de naam weer veranderd worden omdat HSV Celeritas daar al speelde.

Rotterdamse Voetbal Vereeniging Feijenoord werd de uiteindelijke naam, spelend met rood-witte shirts en een zwarte broek met zwarte kousen. In augustus 1917 speelde Feijenoord haar eerste wedstrijd aan de Kromme Zandweg. Feijenoord kende veel successen, zo speelden ze sinds 1921 in de hoogste nationale voetbalklasse en wonnen ze in 1924 het eerste Nederlands kampioenschap. Er volgden er nog veel meer.

Feyenoord speelt met één ster boven het logo. Die ster staat in Nederland gelijk aan tien kampioenschappen. Alleen Ajax, PSV en HVV hebben in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal ook méér dan 10 kampioenschappen behaald. 

Statistieken

Feyenoord zal altijd de eerste Nederlandse ploeg blijven die de Europa Cup 1 won. In 1970 wonnen de Rotterdammers in de verlenging van Celtic de cup met de grote oren.

In 1969 stond Ajax in de finale maar was het ervaren AC Milan veel te sterk. Feyenoord leed in 1970 aan een Ajax-complex. Coach Ernst Happel was, net als menig Rotterdammer, ‘Ajax-moe’ en besloot dat de mentaliteit en discipline van Feyenoord anders moest zijn. Feyenoord moest zich niet meten met de Amsterdammers, Feyenoord moest zichzelf zijn. Dat heeft onder andere geresulteerd in de eerste Europacup 1 op Nederlandse bodem.

Feyenoord had een gouden selectie met spelers als van Hanegem, Moulijn, Israël, en Kindvall. Één jaar na de Europacup-winst werd daar de eerste Nederlandse wereldbeker voor clubteams aan toegevoegd. Ook de laatst gewonnen Europese prijs staat in Rotterdam.

In 2002 werd Borussia Dortmund verslagen in de finale die gespeeld werd in de Kuip. De UEFA Cup werd toen binnengesleept, deze werd tevens in 1974 al een keer gewonnen. Ook werd de Intertoto Cup vijf maal gewonnen.

Feyenoord heeft ieder jaar de ambitie om de KNVB Beker te winnen en landskampioen te worden. De prijzenkast van Feyenoord zal op nationaal niveau zeker nog groeien. Internationaal gezien stellen Nederlandse ploegen niet heel veel meer voor en is het doel van alle Nederlandse clubs Europees gezien hetzelfde; overwinteren.  

Rivaliteit en clubcultuur

Feyenoord heeft één gigantische rivaal; AFC Ajax Amsterdam. Het is een derby die heel toepasselijk de Klassieker wordt genoemd gezien de geschiedenis van de wedstrijd. De havenstad tegen de hoofdstad, de arbeiders tegen de elite, 010 tegen 020, Rotterdam tegen Amsterdam.

Zo’n 100 jaar geleden begon de rivaliteit tussen de twee clubs al en deze is nooit weggegaan. Naast de rivaliteit met Ajax zijn er nog altijd de wedstrijden tussen Feyenoord en Sparta en/of Excelsior in de derby’s van Rotterdam.

Feyenoord is een club van het volk. Het verbindt Rotterdammers en is betrokken bij veel maatschappelijke projecten. Fans wonen verspreid door heel Nederland en komen massaal naar de Kuip tijdens thuiswedstrijden. Het Legioen is tijdens away days ook massaal aanwezig en de uit vakken zitten dan ook meestal vol als Feyenoord speelt. 

Stadion

Feyenoord heeft een iconisch stadion. Door velen wordt het mooiste stadion van Nederland genoemd en niet alleen door Feyenoord fans. Niet voor niets speelt het Nederlands elftal er geregeld en wordt er ieder jaar steevast de finale van de KNVB Beker gespeeld.

Het stadion stamt uit 1937. Feyenoord kende nationaal succes in de jaren ‘20 en ’30 en er kwam steeds meer publiek op de wedstrijden van de Rotterdammers af. Het stadion aan de Kromme Zandweg kon de toestroom van publiek niet meer aan, ondanks dat het stadion een capaciteit van 22.000 toeschouwers had.  In 1933 kon Feyenoord het terrein in de Varkenoordse polder bemachtigen en het Feijenoordstadion werd uiteindelijk een meesterwerk.

Het was een stadion met een ronding met een tweede ring bovenop de eerste ring. Hierdoor had het publiek overal prachtig zicht op het veld en zaten de supporters ook dicht tegen het veld aan wat de sfeer nóg beter maakte. In de decennia die volgden zijn er aanpassingen gedaan en is het stadion gemoderniseerd.

Ook zijn er tot driemaal toe plannen geweest om het stadion te slopen. Dit is echter tot op heden nog niet gebeurd. De Kuip is multifunctioneel en wordt tevens gebruikt voor concerten. Artiesten als The Rolling Stones, U2, Pink Floyd, Madonna, Marco Borsato en Guns ‘n Roses traden op in de Kuip.

De afgelopen jaren zijn er plannen op tafel gekomen voor een nieuwe Kuip. Feyenoord-City heet dit plan en het moet bestaan uit het modernste voetbalstadion van Nederland een nieuw trainingscomplex en een aantal woontorens.

Dit geheel moet een enorme boost geven aan Rotterdam Zuid. Echter zitten er enorm veel haken en ogen aan dit project en zijn fans verknocht aan de huidige Kuip. Of Feyenoord City definitief doorgaat is dus afwachten. 

Spelers

Feyenoord kent een lange lijst met iconische voetballers. De speler met de meeste wedstrijden voor Feyenoord is Ben Wijnstekers met 300 wedstrijden. Patrick Paauwe speelde vier wedstrijden minder voor Feyenoord.

Grote namen die voor Feyenoord hebben gespeeld zijn; Coen Moulijn, Willem van Hanegem, Ove Kindvall, Giovanni van Bronckhorst, Pierre van Hooijdonk, Rinus Israël, Wim Jansen, Ronald Koeman, Ruud Gullit, Dirk Kuyt, Robin van Persie en Johan Cruijff (één seizoen).

Feyenoord heeft een fantastische jeugdopleiding en scout op jonge leeftijd talentvolle spelers. Tevens koopt Feyenoord jong Eredivisie-talent in en tilt spelers naar een hoger niveau. Helaas vertrekken spelers vaak jong naar het buitenland. Feyenoord heeft meestal een selectie die bestaat uit jong talent gemixt met ervaren spelers. 

FAQ voor wedden op Feyenoord

⚽ Wie is de beste bookmaker om op Feyenoord te wedden?

Kijk bij onze reviews naar een bookmaker die bij je past. Profiteer in ieder geval van een welkomstbonus

⚽ Kun je als Ajacied op Feyenoord wedden?

Het zijn er weinig die dit doen, maar iedereen wordt wijzer naarmate hij ouder wordt.