Wedden op golf

 • Laatste update: 30 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op golf

Wedden op golf

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 30 oktober 2021
 • Leestijd: 5 minuten

Golf is een opwindende sport die wereldwijd miljoenen mensen inspireert. Zeker als het om wedden gaat, zorgt golf voor ultieme spanning. In welke andere sport zou je alles binnen een paar seconden zien veranderen?

Bij voetbal verandert een voorsprong van twee doelpunten zelden. Net zomin als een verschil van 20 punten bij basketbal zomaar wordt ingehaald. Bij golf kan een -5 par in één hole zomaar verdwenen zijn. 

Daarom worden golf weddenschappen zelfs door de bookmakers beschouwd als één van de meest veeleisende. Quotes gaan constant op en neer. Steeds zijn er nieuwe kansen om veel winst te maken. 

 • Golf weddenschappen uitgelegd
 • Belangrijke golftoernooien
 • Soorten golf weddenschappen
 • Wed strategieën voor golf
 • Wedden op golf – FAQs

Golf weddenschappen uitgelegd

Hoe steekt het wedden op golf nou in elkaar? Dit artikel helpt je begrijpen dat je behalve geluk ook de sport goed moet begrijpen. De belangrijkste voorwaarden voor golf weddenschappen worden uitgelegd, zodat jij vol zelfvertrouwen kan beginnen met wedden. Online wedden op golf hoeft niet moeilijk te zijn, zelfs niet voor een beginner. 

Belangrijke golftoernooien

Het speelschema voor golf is onderverdeeld in twee hoofdcategorieën. Je hebt de PGA Tour, voornamelijk met wedstrijden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en China. En dan is er ook nog de European Tour met wedstrijden op het Europese vasteland, Zuid-Afrika en de rest van Azië. Je zult zien dat de meeste golf quotes voor wedstrijden uit deze twee tours worden aangeboden, het zijn immers de meest prestigieuze tours. 

Bij de betere bookmaker kan je ook wedden op wedstrijden uit de Korn Ferry Tour. Dat is de tour voor professionele spelers die zich nog niet hebben gekwalificeerd om in de PGA Tour te spelen. Andere interessante tours zijn de PGA Tour Canada, PGA Tour Latinoamerica en PGA Tour China. In Europa kan je bijvoorbeeld ook wedden op de de European Seniors Tour en de European Challenge Tour.

Wedden op golftoernooien is het hele jaar door mogelijk. De golf tours staan bekend om hun drukke schema. De European Tour 2019 omvatte bijvoorbeeld 46 verschillende wedstrijden in 32 verschillende landen. De Major Golf Tournaments, ook wel The Majors genoemd, zijn de vier meest prestigieuze toernooien. Alle topspelers doen mee en de gok interesse is enorm.

 • Masters Tournament: De tour wordt half april gehouden in Augusta, Georgia in de Verenigde Staten.
 • PGA Championship: Deze kampioenschappen worden in mei op verschillende locaties in de Verenigde Staten gehouden. Altijd in de week voorafgaand aan Memorial Day.
 • US Open: Medio juni wordt deze tour op verschillende locaties in de VS gespeeld.
 • The Open championships: Medio juli wordt deze tour op verschillende locaties in het Verenigd Koninkrijk gespeeld.

Golf is in feite een individuele sport. Iedere golfer speelt voor zijn eigen positie in de ranking. Behalve bij de Ryder Cup. Dit is een tweejaarlijkse mannen competitie tussen teams uit Europa en de Verenigde Staten. De tour wordt om de twee jaar gehouden en wisselend in de Verenigde Staten en Europa gespeeld. De Ryder Cup is vernoemd naar de Engelse zakenman Samuel Ryder, die de trofee heeft geschonken aan de kampioenschappen.

Soorten golf weddenschappen

Wedden op spelers: Dit is de meest gebruikelijke keuze voor beginnende gokkers. Je zet in op wie jij denkt dat een bepaalde wedstrijd of tour gaat winnen. Er zijn veel winstgevende quotes te vinden voor dit type weddenschap. 

Each-way wedden: Deze weddenschap is iets veiliger dan de vorige. Je zet in dat jouw favoriete speler ofwel de tour wint, of dat hij in de top 5 eindigt. Je hebt dubbele kansen om te winnen, maar speelt daarom tegen lagere quotes. 

Hole-in-one weddenschap: Een hole-in-one komt vaker voor dat je denkt. Zeker één keer per tour wordt een hole-in-one gescoord. Quotes zijn scherp en de winsten hoog als je het goed gegokt had. 

Wed strategieën voor golf

Verreweg de meest populaire en efficiënte strategie voor wedden op golf is de zogenaamde “hedge” strategie. Dat houdt in dat je voorafgaand aan een tournament inzet op fitte golfers die goede resultaten boekten in het seizoen. Omdat je zo ver van te voren inzet kom je quotes tegen tussen de 41 en 51. Het enige wat je golfer hoeft te doen is om goed te beginnen. Je kan je namelijk na twee of drie holes al laten uitbetalen. Daarna gaan de quotes meestal dalen. Op deze manier kan je jouw inzet verdubbelen of verdrievoudigen. 

Je kan ook inzetten op winst op de lange termijn. Maar dit soort weddenschappen vergen meer kennis. Je moet de karakteristieken van de golfers kennen en het juiste moment van een waardevolle quote kunnen inschatten. Ook zal je iets moeten begrijpen van de golfbaan, het bereik, het oppervlak en andere relevante details.

Een derde populaire strategie voor golf weddenschappen is het tegelijk inzetten op verschillende golfers als winnaars van een toernooi. Als je jouw inleg geld over de vier favorieten verdeelt, maak je een grotere kans om te winnen. Je kan rekenen op in ieder geval een verdubbeling van jouw inzet. 

FAQ

🏌️‍♂️ Wat zijn bekende Nederlandse golf tours?

Een aantal bekende voorbeelden zijn: Open Golf Tour Nederland, Open Amateur Golf Tour Nederland, Amsterdam Olympus Open en de Road to the Dutch.

🏌️‍♂️ Wat zijn GIR statistieken?

GIR staat voor “Green in Regulation”. In deze statistieken wordt de kwaliteit van de professionele golfers bijgehouden. Een golfer verdient een GIR door zijn bal op de green te krijgen: van -3 par hole in één slag naar -5 par hole in drie of minder slagen. 
 

🏌️‍♂️ Heeft het weer veel invloed op een golfwedstrijd?

Golf wordt buiten gespeeld, dus ja het weer heeft een grote invloed op de resultaten van een tour. Net als bij andere sporten, hebben sommige golfers voordelen bij bepaalde weersomstandigheden. 

🏌️‍♂️ Waar kan ik op golf wedden?

Je kan bij alle grote en legale online bookmakers op golf wedden. Kijk ook eens op onze bookmaker review pagina voor meer informatie hierover.