Wedden op Heracles

  • Laatste update: 30 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op Heracles

Wedden op Heracles

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 30 oktober 2021
  • Leestijd: 4 minuten

Op 3 mei 1903 ontstond in Almelo de voetbalclub Heracles. De naam verwijst naar de Griekse halfgod Herakles. Deze is terug te zien in het vernieuwde logo uit 2015 waar de beeltenis van de halfgod het middelpunt van het logo is. Daarnaast herkennen we vandaag de dag Heracles aan het iconische zwart witte verticale strepen shirt. De Heraclieden eindigen meestal boven in het rechter rijtje met her en der uitschieters naar de middenmoot in het linkerrijtje.

Heracles is een stabiele club geworden waar nooit gekke dingen gebeuren. De nuchterheid uit de Oostelijke regio komt ook terug in de clubcultuur, geen gekke dingen en genieten van de mooie momenten. Sinds 2006 is Heracles een Eredivisionist, in 2010 en 2016 eindigde de ploeg zesde in de hoogste divisie die het Nederlandse voetbal te bieden heeft. De stabiliteit en ommekeer heeft mede te maken met de komst van Jan Smit. De gerechtsdeurwaarder is geboren in Almelo en nam in 1998 de functie als voorzitter op zich. Sinds die tijd veranderde Heracles is een financieel gezonde club. Vandaag de dag heeft het een gezonde begroting waarmee het leuke spelers kan aankopen.

Waarop kun je wedden?

Heracles kan in thuiswedstrijden vaak verrassende uitslagen neerzetten. De quoteringen hiervoor zijn vaak goed. Bij de bookmakers kun je honderden weddenschappen vinden die met Heracles te maken hebben. Voor je gaat wedden kijk je goed naar de statistieken van de laatste weken. Met deze gegevens in het achterhoofd kun je goede weddenschappen afsluiten.

Je kunt onder andere op de volgende dingen wedden:

Rivaliteit en clubcultuur

Almelo ligt in het Oostelijke deel van Overijssel waar nog meer bekende voetbalclubs gevestigd zijn. De grootste concurrent van Heracles is FC Twente. Deze ´Twentse´ derby is gebaseerd op de geografische ligging tussen Enschede en Almelo. Op een kleine 30 kilometer afstand van Almelo ligt Enschede wiens fans door elkaar heen leven in het tussenliggende gebied. In Overijssel is nog een andere derby PEC Zwolle – Go Ahead Eagles.

Aangezien Overijssel een heel grote provincie is en de beide derby´s aan de totaal verschillende zijdes van de provincie liggen zullen de fans voornamelijk in het midden van de provincie kruisen. Heracles heeft altijd in de schaduw gestaan van FC Twente maar met de opmerkelijke degradatie van de Tukkers in 2018 ontplofte het Polman stadion waar een groot feest uitbrak. De Twentse nuchterheid heeft er nooit voor gezorgd dat er noemenswaardige rellen zijn waardoor de fans als netjes omschreven kunnen worden.

Stadion

Vanaf 1913 speelde Heracles Almelo op Sportpark Bornsestraat met een capaciteit van 8.000 mensen. Een rijke historie kent het stadion waar onder andere de twee landskampioenschappen gevierd zijn. Dit stadion werd gebruikt tot aan het jaar 1999 toen het Polman Stadion werd gebouwd. Op 10 september 1999 werd dit nieuwe stadion geopend en in gebruik genomen door Heracles. Aanvankelijk bood het stadion ruimte aan 6900 mensen maar in 2005 werd dit getal uitgebreid naar 8.500 zit plekken.

Inmiddels is het nogmaals uitgebreid en telt het stadion een capaciteit van 12.080 waarvan 20 skyboxen met 300 zit plekken. Ook zijn er nog 1700 business-seats die voor de zakelijke toeschouwers en investeerders bestemd zijn. De overige 10.080 zit plekken zijn bestemd voor fans met een seizoenskaart of voor de losse kaartverkoop. Heracles kent drie supportersverenigingen en vooral de jongere supporters uit de omgeving zijn daar lid van. Zij vullen het Polman stadion en zorgen voor de sfeer.

Spelers

Een ploeg als Heracles heeft altijd een leuke selectie met prima spelers. Zo heeft het in het verleden een aantal goede spelers voortgebracht. Henk ten Cate speelde één seizoen in Almelo. Bas Dost scoorde zeventien doelpunten in zijn 61 gespeelde duels voor Heracles en groeide later uit tot een Nederlandse topspeler. Gertjan Verbeek heeft een Heracles verleden. Steve Mokone is geëerd met een tribune in het Polman Stadion.

Everton Ramos da Silva speelde van 2006 tot 2013 voor Heracles waarin hij 70 doelpunten maakte. Ook Wout Weghorst speelde van 2014 tot 2016 met het zwart witte shirt. De jeugd van Heracles speelt samen met rivaal FC Twente. De Tukkers hebben gezamenlijk een van de beste opleidingen van Nederland en dus werkt dit voor beide ploegen in het voordeel.

Scouten doet Heracles vooral vlak over de grens in Duitsland waar veel spelers komen voetballen die in de Bundesliga of 2e Bundesliga niet zeker zijn van een basisplaats. Vanuit Heracles groeien de spelers verder naar de subtop van Nederland. Door deze positie te vervullen heeft Heracles eigenlijk altijd een jonge selectie met frivole spelers waar de fans graag voor naar het stadion komen.

Faq

⚽ Kun je wedden dat Heracles gaat scoren via een penalty?

Die mogelijkheid is er inderdaad. Je kunt gokken op welke manier het doelpunt wordt gemaakt. Bijvoorbeeld door een kopbal, penalty of vrije trap.

⚽ Wat betekent het wedden met een handicap?

Hierbij geef je een ploeg een virtuele voorsprong. Hierdoor kun je toch een goede qoutering krijgen als je op de favoriet gokt.

⚽ Wat is Parlay?

Zo noemen ze een weddenschap waarbij je een aantal inzetten met elkaar combineert.

Nieuws