Wedden op honkbal

  • Laatste update: 03 januari 2023
Home Wedden op Wedden op honkbal

Wedden op honkbal

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 03 januari 2023
  • Leestijd: 7 minuten

In Nederland is honkbal niet de grootste sport, niet wat betreft beoefenaars en ook niet met het aantal toeschouwers. Wedden op honkbal staat in Nederland ook nog in de kinderschoenen. In Amerika hoort het bij de grootste en meest bekeken sporten.

Wil je gaan wedden op honkbal dan is dit voor de meeste mensen een nieuw fenomeen. Wedden op sport was tot voor kort voorbehouden aan een inzet op een voetbalwedstrijd bij de Toto.

Nu er veel nieuwe bookmakers bij zijn gekomen en er veel reclame wordt gemaakt voor het wedden op sport, komt het maken van een gokje op honkbal voor iedereen dichterbij. Kennis van de sport is bij een weddenschap wel zo handig. Je kansen om te winnen zullen groter zijn als je de juiste weddenschappen en wedstrijden weet uit te kiezen.

Wedden op honkbal bookmakers

Als je legaal wilt wedden op honkbal dan moet je bij een bookmaker met een licentie in Nederland gaan spelen. De voordelen hiervan zijn dat de aanbieder onder controle van de KSA staat en je veilig en vertrouwd kunt gaan wedden.

Wij van wedwiki.nl promoten alleen bookmakers die een vergunning hebben. In de uitgebreide reviews lees je alle plus en minpunten en hierdoor kun je precies de bookmaker kiezen die bij je past.

Ben je een nieuwe speler bij een bookmaker, dan heb je ook altijd recht op een welkomstbonus. Deze bonus is vaak een percentage van het geld dat je gaat storten. Bij een 100% welkomstbonus wordt je geld dus verdubbeld.

Met het gratis geld kun je gaan wedden op honkbal of op andere sporten. Let er wel op dat er aan bonussen altijd voorwaarden zijn verbonden. Zo moet je het geld een aantal keer hebben ingezet voordat je het uit kunt laten betalen.

Populaire inzetten voor het wedden op honkbal

Net zoals bij het wedden op voetbal heb je bij honkbal zeer veel mogelijkheden om in te zetten. De meest voorkomende inzet is natuurlijk op de winnaar van een wedstrijd, maar er zijn ook vele andere leuke inzetten.

  • Handicap wedden – hier geef je de underdog een virtuele voorsprong.
  • Wie slaat er een homerun – voor iedere speler een andere quote.
  • Over/ onder aantal homeruns – bijvoorbeeld meer of minder dan 5 homeruns in een wedstrijd.
  • de exacte uitslag – hier gok je op de precieze eindstand.

Aan het begin en tijdens een seizoen kun je ook wedden op de winnaar van een competitie. Iedere Amerikaan die van honkbal houdt maakt wel een weddenschap op wie de Major league baseball gaat winnen.

Ben je een honkbal liefhebber in Nederland dan heb je misschien wel meer inzicht in de Nederlandse competitie dan de bookmakers. Hier kun je zeker je voordeel mee doen.

Het is ook verstandig om aan het begin van een seizoen een beetje de kat uit de boom te kijken. Na een aantal wedstrijden krijg je een goede kijk op hoe de ploegen presteren en heb je ook statistieken om te vergelijken.

Als leek kun je wedden op honkbal, maar het is toch beter als je verstand hebt van het spelletje. Kijk ook voordat je gaat wedden of er geblesseerde spelers zijn en bekijk statistieken van ploegen bij bepaalde weersomstandigheden. Ga je goed voorbereid wedden, dan heb je een goede kans om de bookmaker te verslaan.

Major League Baseball

World Series
World Series logo 2015

De Major league baseball is de meest aansprekende competitie als het om honkbal gaat. Er spelen 30 teams in deze competitie en het hoogtepunt is ieder jaar de World Series.

De mensen zitten met miljoenen voor de buis en het stadion is altijd al ver van te voren uitverkocht. Jong en oud speelt en kijkt honkbal en de populariteit is zelfs groter dan de Champions League finale in Europa.

Het wedden op dit event heeft bijna eindeloze mogelijkheden. Deze finale tussen de winnaar van de American League en de National League gaat over maximaal 7 wedstrijden en de eerste die 4 overwinningen heeft behaald, is de winnaar.

De favoriet in de World Series Baseball is meestal de New York Yankees. Ze hebben al 40 maal in de finale gestaan, waarvan ze 27 keer als winnaar uit de bus kwamen.

Live wedden op honkbal

Bij de grote wedstrijden kun je ook tijdens de wedstrijden weddenschappen plaatsen. Als kenner van de sport kun je live veel beter inschatten wat de kansen van een ploeg zijn.

Een mooie honkbal wedstrijd bekijken geeft al veel plezier, maar tijdens de wedstrijd steeds nieuwe inzetten plaatsen maakt het nog veel vermakelijker.

Mobiel wedden op honkbal

Wedden op honkbal kun je nu op ieder moment doen. Of je nu een Windows, Apple of Android telefoon hebt, je kunt hiermee bij iedere bookmaker terecht.

De bookmakers hebben vaak ook nog een extra bonus als je vanaf je telefoon een weddenschap gaat plaatsen.

Honkbal in Nederland

Honkbal in handschoen

Honkbal is in Nederland populairder dan je zou denken. Het krijgt niet de aandacht zoals voetbal maar er zijn genoeg beoefenaars van de sport en zeker ook veel kijkers.

Door de vele sportzenders is ook het buitenlandse honkbal te volgen en dat speelt mee in de groeiende populariteit van de sport.

Ook internationaal heeft het Nederlandse honkbal aanzien. De Nederlandse honkballers hebben bijvoorbeeld al meer dan 20 Europese titels binnen geslagen en hoort daarmee bij de beste Europese honkbal landen.

Vanaf 1970 is Nederland regelmatig te vinden op het WK en de wereldtitel in 2011 was natuurlijk een hoogtepunt. Op de Olympische spelen heeft Nederland ook laten zien dat ze zich kunnen meten met de toplanden in de wereld.

Om rijk te worden met honkbal als Nederlander moet je toch in het buitenland gaan spelen. Spelers als Jurickson Profar, Jonathan Schoop, Xander Bogaerts en Didi Gregorius hebben miljoenencontracten. Echte internationale toppers zijn Andrelton Simmons en Kenley Jansen die zelfs tientallen miljoenen verdienen.

De populariteit van honkbal

Honkbal is echt een sport van momenten. Elk moment van de wedstrijd kan er iets gebeuren en actie is gegarandeerd. Wedstrijden kunnen onverwachts draaien en blijven daardoor tot het eind spannend.

Niet alleen in Amerika maar ook in landen als Mexico, Canada, de Caraïben, Japan en veel andere Aziatische landen is het een veel bekeken sport.

Ga je naar Amerika op vakantie dan is het leuk om een honkbal wedstrijd te bezoeken. Stadions met meer dan 50.000 bezoekers zijn geen uitzondering en het is een dagje uit dat je een keer mee moet hebben gemaakt. Naast het honkbal kun je genieten van de sfeer en je tegoed doen aan hotdogs en en large cola’s.

Honkbal is meer dan een sport: het is een ware cultuur

Veelgestelde vragen wedden op honkbal

Is wedden op honkbal veilig en betrouwbaar?

Speel via een bookmaker die adverteert op onze site. Ze hebben allemaal een Nederlandse licentie en worden constant gecontroleerd.

Kun je tijdens de Olympische spelen wedden op honkbal?

Natuurlijk bieden de bookmakers ook de wedstrijden die tijdens de Olympische spelen worden gespeeld aan. Wedden op wedstrijden afzonderlijk, maar ook op de winnaar van het goud.

Kun je honkbal en voetbal weddenschappen combineren?

Alle weddenschappen die een bookmaker aanbiedt, kun je met elkaar combineren op een betslip. Dus ook inzetten die je maakt op verschillende sporten.

Nieuws