Wedden op Leicester City

  • Laatste update: 08 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op Leicester City

Wedden op Leicester City

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 08 oktober 2021
  • Leestijd: 8 minuten

Het mirakel van Leicester City. De club met de goedlachse coach Claudio Ranieri won in 2016 de Premier League. Het onmogelijke werd mogelijk. Spelers als Jamie Vardy diens wedstrijd maaltijd bestond uit drie Red Bulls en een omelet scoorde de ene na de andere treffer. Het team werd als één geheel kampioen en de hele wereld keek mee en gunde dat kleine Leicester de titel van harte.

Het moeilijke van plotseling succes is het vasthouden van een bepaalde vorm. De jaren die volgden moest Leicester een bepaalde flow vinden om zich te meten met de grote clubs. Leicester kroop omhoog en werd een vaste waarde in de Engelse subtop. 

Inzetten op Leicester

The Foxes zijn een underdog. Liverpool, Manchester City, Chelsea zijn allemaal ploegen die het grote geld in pacht hebben. Arsenal, Leicester, Everton en Wolverhampton zijn teams die daar onder vallen. Ze hebben niet de financiële middelen om de crème de la crème te laten spelen in hun elftal.

Toch mag je Leicester nooit onderschatten. Tegen de topteams zijn ze weliswaar de mindere maar een kat in het nauw maakt rare sprongen. Inmiddels heeft Leicester haar plek in de subtop opgeëist en is het Premier League middenveld een club groter geworden.

Je kunt erg leuke quoteringen terugkrijgen tijdens de wedstrijden in die subtop. Ook staan match specials, bijvoorbeeld de specifieke doelpuntenmaker, garant voor hoge odds. Een multi bet op verschillende wedstrijden gedurende het weekend inclusief Leicester is tevens soms een slimme strategie om mooie quoteringen te krijgen.

Het heeft de Britse bookies 25 miljoen gekost toen Leicester de Premier League won. De odds op voorhand waren 5000/1. Één fan cashte £250.000 nadat hij 50 pond op the Foxes had gezet. 

Het ontstaan van Leicester City

In de stad ten oosten van Birmingham wordt Leicester Fosse in 1890 opgericht. Ze melden zich aan bij de FA en worden vier jaar later toegelaten in de Second Division. Na een aantal seizoenen Second Division weten ze in 1908 te promoveren naar de First Division en spelen ze voor het eerst in de hoogste divisie.

Door economische problemen moest Leicester Fosse stoppen en werd de club opgeheven in 1919. Leicester City Football Club maakte een doorstart. 

Successen in Leicester

Het is 1925 en Leicester pakt hun eerste prijs, ze winnen de Second Division. Twaalf jaar later doen ze dit nogmaals. In de jaren ‘50 pakken nog eens tweemaal de Second Division om op deze wijze door te stoten naar de hoogste Engelse voetbalcompetitie.

Leicester is qua niveau nog geen Eerste Divisionist en degradeert daarom ook telkens weer terug naar de Second Division. Echter toont het telkens promoveren wel de spirit van Leicester. Ze willen in de beste divisie van het Engelse voetbal spelen. De FA Cup-Finale van 1949 draagt bij aan deze spirit. Leicester staat in de finale tegenover Wolverhampton Wanderers FC. Ze verliezen met 3-1. Ook in 1961 en 1963 wordt de finale gehaald maar ook deze worden verloren tegen respectievelijk Tottenham (2-0) en Manchester United (3-1). Daarmee heeft Leicester het record in handen van meest gespeelde finales zonder zilverwerk in de FA Cup.

In 1971 werd Leicester door de FA uitgenodigd (aangezien ze de Second Division hadden gewonnen) om de Charity Shield te spelen tegen Leicester. Landskampioen Arsenal moest Europees spelen en kon dus niet aantreden in de Charity Shield finale. Leicester won de wedstrijd tegen Liverpool met 1-0. Ook wist Leicester zeven jaar achtereenvolgend in de First Division te blijven met als beste prestatie de zevende plek in 1976. 

In welke divisie hoort Leicester thuis?

Na de zevenjarige reeks in de First Division degradeerde Leicester weer naar de Second Division. Gedurende de jaren ‘80 en ‘90 ging het op deze manier. Achter een volgend sinds 1980; 1 seizoen First, 2 seizoenen Second, 4 seizoenen First, 5 seizoenen Second, Drie Seizoenen First (in 1995 Premier League), 1 seizoen Second (dat inmiddels Championship genoemd wordt) en tot 2002 weer in de Premier League.

De ‘00s verlopen met nog meer schommelingen want in 2008 degradeert Leicester uit de Championship naar de League One. De inmiddels derde divisie van Engeland wordt weliswaar direct gewonnen maar dit is een zwarte bladzijde in de geschiedenis.

In 2007 neemt Milan Mandaric het voorzitterschap van de club over. Hij blijft tot 2010 zitten waarin zeven hoofdtrainers de ploeg proberen te coachen.  Leicester is erg zoekende naar de divisie waarin de ploeg thuis hoort. De resultaten kennen vele uitschieters.

Aziatisch geld

In 2010 werd een sponsordeal afgesloten met de King Power Group. King Power is een Thaise reiswinkel organisatie gevestigd in Bangkok. Vichai Srivaddhanaprabha werd de nieuwe eigenaar van Leicester City en pompte geld in de club.

In 2010 kent Leicester een matige start maar na een trainerswissel eindigen the Foxes uiteindelijk vijfde. Een opmars werd ingezet en in 2014 werd de ploeg eindelijk kampioen van de Championship met 102 punten. Met nog zes wedstrijden te spelen had Leicester een gat van 20 punten geslagen en was daarmee niet meer in te halen.

De Premier League viel het eerste seizoen zwaar. Zes magere punten eindigde Leicester boven degradatie. Toen ontvouwde zich een mirakel.

Het wonder van Leicester

Op 1 juli 2015 zet de Italiaanse coach Claudio Ranieri een handtekening onder zijn contract bij Leicester City. De ervaren coach die al sinds midden jaren ‘80 werkzaam is heeft zijn strepen verdient bij onder andere Cagliari, Fiorentina, Valencia en AS Monaco. Het spelersmateriaal waarmee hij moet werken is talentvol en hongerig maar zeker geen kampioensploeg.

Trainer Claudio Ranieri
Claudio Ranieri

De basiself van Leicester staat in een 4-4-2 formatie. Schmeichel op goal. Fuchs, Huth, Morgan en Simpson in de verdediging. Kanté en Drinkwater op de centrale verdedigende middenvelder posities. Albrighton op links, Mahrez op rechts. Vardy en Okazaki in de spits. Okazaki heeft de taak als afleidende speler te fungeren en de verdediging naar zich toe te lokken.

Mahrez speelt meer als rechtsbuiten en geeft voorzetten naar de spitsen in de 16. Vardy is de afmaker die binnen de zestien dodelijk kan afmaken. Hij prikt de goals voor Leicester binnen. Vardy scoort in 36 wedstrijden 24 doelpunten en komt één doelpunt te kort om samen met Harry Kane topscorer van de Premier League te worden. 

Het seizoen begint aardig Leicester pakt aardig wat punten maar na een paar slechte wedstrijden staan ze in speelronde zeven op de achtste positie. The Foxes pakken de goede vorm weer op en staan in speelronde 13 voor het eerst bovenaan.

Leicester schommelt tussen de tweede en de eerste plaats. In de 23e speelronde staat Leicester wederom bovenaan. Het aftellen tot het einde is begonnen.  Leicester hangt de vlag niet uit en blijft ijzig kalm en gefocust. Wedstrijd na wedstrijd, week na week. De mediahype rondom het team van Ranieri wordt almaar groter.

In een interview met Jamie Vardy vertelt de spits dat zijn routine voor een wedstrijd is om een omeletje te eten en drie Red Bulls te drinken. In een wereld waar diëtisten en sterrenkoks de maaltijden voor de vedettes uit de andere clubs klaarmaken zorgt dit voor enige hilariteit.

Leicester verovert de harten van veel voetbalfans wereldwijd. Voetbal zonder poespas, gewoon wedstrijden spelen, geen politieke spelletjes, niet uit de hoogte doen, gewoon voetballen. Het wonder geschiedde en Leicester werd kampioen van de Premier League. 

“We are in Champions League man! Dilly ding, dilly dong!”

Het sprookje duurt voort. Door het kampioenschap van Leicester mag de club direct meedoen in de groepsfase van het miljarden bal. In de groep staat Leicester tegenover FC Kopenhagen, Club Brugge en FC Porto. Leicester eindigt als groepshoofd met vier overwinningen, een gelijkspel en een verloren partij.

Na de winterstop moet Leicester tegen Sevilla FC. Een taaie lastige tegenstander. De wedstrijd in Pizjuan eindigt in een 2-1 overwinning voor de Spanjaarden. Door de goal van Vardy hebben ze in de return aan één doelpunt genoeg. Morgan en Albrighton scoren in het eigen stadion en zorgen dat het Europese sprookje nog niet klaar is.

Leicester speelt in de kwartfinale tegen aartsrivaal Altético Madrid. The Foxes speelde in de geschiedenis van de club driemaal een Europees seizoen. In 1962 werden ze in de Europacup II uitgeschakeld door Atleti. In 2000/01 staat Leicester opnieuw in de UEFA Cup tegenover Atlético en ook nu weer pakken de Spanjaarden de winst. De kwartfinale in 2016 verloopt wederom slecht voor the Foxes. In Vicente Calderon benut Antoine Griezmann in de 28e minuut een penalty. De 1-0 is tevens de eindstand.

In de return komt Atlético op voorsprong waardoor Leicester er drie moet maken willen ze de halve finale bereiken. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in 1-1 en valt de Europese droom in duigen. Ook nu weer heeft Leicester de voetbal harten van veel personen gestolen. 

Stadion

Leicester speelt in 1891 haar eerste wedstrijd op Filbert Street. Het stadion wordt 111 jaar gebruikt en in 2002 verhuizen ze. In 1927 werd The Kop ingericht, staanplaatsen aan de zuidkant van het stadion voor de fans. In 1993 heeft het stadion aan alle vier de zijden tribunes, die plaats bieden aan 22.000 supporters.

Tijdens Tweede Wereldoorlog wordt het stadion getroffen door een bombardement. Na de oorlog moesten krijgsgevangenen meewerken aan de wederopbouw van Filbert Park. In ‘49 is het stadion klaar. Filbert Street wordt in 2002 afgebroken en de Foxes verhuizen naar 100 meter verderop naar het Walkers Stadium gebouwd is.

Door de overname van de Thaise miljardair Srivaddhanaprabha veranderde de naam van het onderkomen in het King Power Stadium. Het moderne stadion met een glazen zijkant is gelegen aan de River Soar. Het King Power Stadium heeft een capaciteit van 32.500 toeschouwers.

Het stadion heeft inmiddels ook een zwart randje gekregen. De clubeigenaar Srivaddhanaprabha wilde iedere wedstrijd van zíjn Leicester zien en de zakenman kwam per helikopter naar het stadion om de wedstrijd te bekijken. In Oktober 2018 crashte dit toestel vlak nabij het stadion nadat de Thai was ingestapt en was opgestegen vanaf de middenstip. De vijf inzittenden overleefde de crash niet. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Leicester. 

Faq

⚽ Zijn de quoteringen op outright net zo hoog als in het kampioenschap jaar?

Je krijgt nog steeds een goede quotering voor een kampioenschap van Leicester. De bookmakers zijn bij deze ploeg wel iets voorzichtiger geworden.

⚽ Wat is een Parlay weddenschap?

Dat is een weddenschap die je combineert met een of meerdere andere inzetten.

⚽ Welke bookmaker heeft de beste quotering voor een inzet op Leicester?

Dat verschilt van week tot week. Uitzoeken wie de hoogste quotering heeft is een belangrijke zaak als je op de lange duur wilt winnen met het wedden op voetbal.

Nieuws