Wedden op Liverpool

Home Wedden op Wedden op Liverpool

Wedden op Liverpool

Het huidige Liverpool is een genot om naar te kijken. vanaf dat Jürgen Klopp het roer heeft omgegooid is de club weer een geduchte tegenstander in de Premier en Champions League.

Ga je wedden op Liverpool dan zijn er veel mogelijkheden. Inzetten op winst voor de ploeg uit de gelijknamige stad zal je vaak geld op gaan leveren.

Inzetten op Liverpool

Liverpool is een ploeg die met nieuw jong talent en ervaring in het veld offensief probeert te spelen. Bij iedere coach is natuurlijk een iets ander spelbeeld te zien maar Liverpool probeert altijd dominant attractief voetbal te spelen.

Het team speelt meestal 4-3-3, twee buitenspelers en één spits. Ze winnnen liever met 5-2 dan met 1-0, verliezen liever met 4-3 dan met 0-2 en speelt liever 5-5 gelijk dan 1-1. Dat zie je ook terug in het jagende spel dat de Reds spelen.

Als je wil wedden op Liverpool is de tegenstander een belangrijk ijkpunt om naar te kijken. Liverpool wil het spel maken dus moeten ze veel balbezit krijgen. De wedstrijden tegen tegenstanders die hetzelfde als Liverpool willen zijn meestal het interessantst.

Neem de Champions League wedstrijden in 2019 tegen Barcelona en Napoli. Barça had de thuiswedstrijd in Camp Nou met 3-0 gewonnen. Op Anfield moest er een wonder gebeuren. Liverpool speelde uitzonderlijk goed en overrompelde het de normaliter oppermachtige Catalanen. Barcelona, dat normaal het spel beheerst en bepaald, werd compleet overlopen door de Reds. 4-0 de eindstand.

Ter vergelijking neem het Italiaanse Napoli. Een ploeg dat countervoetbal speelde en ultiem verdedigend stond opgesteld tegen Liverpool en daardoor nauwelijk probeerde te voetballen. Liverpool ontmoette hen in hetzelfde Champions League seizoen en verloor 0-1 in Napels en won 1-0 op Anfield.

De tegenstander is dus erg belangrijk voor het spel van Liverpool. Tevens speelt het thuisvoordeel van Anfield speelt een gigantische rol. Menig tegenstander heeft namelijk Anfield vrees. 

Mogelijkheden om te wedden

Voor iedere wedstrijd van Liverpool zijn er meer dan honderd verschillende weddenschappen. Wedden op Liverpool maakt het kijken nog spannender. Je kunt o.a wedden op:

Rivaliteit en clubcultuur

Liverpool heeft één grote concurrent; Everton FC. De merseyside derby is een van de oudste en meest intense derby’s die het Engelse voetbal kent. De stadions van de beide ploegen liggen op een steenworp afstand van elkaar.

De 2 ploegen scheiden complete families van elkaar. De rivaliteit stamt dus al sinds de oprichting van de Liverpool. De ploeg is immers opgericht door een conflict tussen Houlding en Everton. 

De geschiedenis van Liverpool

Everton FC was in de jaren ‘80 van de 19e eeuw toe aan een nieuwe accommodatie aangezien de supporters van de ploeg uit Liverpool te veel lawaai maakte tijdens ‘matchday’. John Houlding, de voorzitter van Everton liet zijn oog vallen op de locatie Anfield en huurde dit stuk grond van lokale brouwers.

Everton voetbalde in 1884 voor het eerst op het nieuwe Anfield. Houlding kocht een jaar later de grond, bestaande uit één groot weiland dat door fans, het bestuur en spelers speelklaar werd gemaakt. Op de wedstrijden van Everton kwamen steeds meer supporters en Houlding liet een tribune bouwen.

Houlding wilde door de successen meer rente vragen maar George Mahon, voorzitter van Everton FC, was Houlding zat. Mahon overtuigde Everton FC om een ander stuk grond te kopen aan de noordzijde van Stanley Park, het nieuwe Goodison Park werd geboren.

Houlding bleef achter met zijn Anfield en besloot een nieuwe voetbalclub op te richten. Op 15 maart 1892 richtte hij Liverpool Association Football Club op. De rivaliteit tussen Liverpool en Everton was al geboren voordat Liverpool voetbal begon te spelen. 

De eerste jaren

Voorzitter John McKenna ging in 1892 naar Schotland op spelers te scouten voor Liverpool FC. Dertien Schotten tekende voor de ploeg uit de havenstad, hierdoor mochten The Reds niet meedoen aan de Engelse League.

Liverpool richtte haar eigen competitie op waarbinnen de eerste Merseyside Derby werd gespeeld (1-0 winst). Liverpool won de competitie en mocht daarna alsnog toetreden tot de Football League. Liverpool bleef tijdens het eerste seizoen in de op-één-na-hoogste voetbalcompetitie ongeslagen en promoveerde naar de First Division. 

In 1901 wordt Liverpool voor het eerst kampioen van Engeland, vijf jaar later flikken ze dit kunstje wederom. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog stond Liverpool voor het eerst in de finale van het belangrijkste bekertoernooi de FA Cup. Burnley FC was de tegenstander en Liverpool verloor met 0-1. 

Midden vorige eeuw

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was voetballen onmogelijk en dus ging de Premier League pas weer in 1946 in oude, competitieve vorm van start. George Kay, die sinds 1936 de trainer van Liverpool was, kwam met het idee om met de gehele spelersgroep een reis door Amerika en Canada te maken en daar oefenwedstrijden te spelen.

Een trainingskamp, waarbij de conditie van de spelersgroep dus intensief op de proef werd gesteld. Daar had de ploeg het gehele seizoen profijt van. In 1947 werd op de laatste speeldag, mede dankzij gunstige resultaten van rivalen, de landstitel gewonnen.

In 1959 werd Bill Shankly aangesteld als trainer na een matige periode bij Liverpool, de ploeg was gedegradeerd en er gebeurde in de jaren ‘50 bar weinig. Hij durfde binnen een jaar 24 spelers te laten gaan en er nieuwe voor terug te laten komen.

Er werd gebouwd aan een stabiele ploeg. Met succes, want tijdens het derde seizoen onder zijn leiding promoveerde Liverpool en sindsdien is Liverpool altijd op het hoogste niveau gebleven.

Shankly bleef een ruime tijd bij de Reds en pakte in 1964, ‘66 en ‘73 de landstitel, in ‘65 en ‘74 de FA Cup en in ‘73 won Liverpool de UEFA Cup. Shankly stopte in 1974 en gaf zijn taken over aan Bob Paisley. Shankly werd supporter van Liverpool op ‘The Kop’. 

Paisley bouwde verder op het fundament dat Shankly had opgebouwd. Liverpool haar glorietijd duurde voort en in de jaren van Paisley (1974-1983) won Liverpool 6 landskampioenschappen, 3 League Cups, de UEFA Cup en drie Europa Cups. Liverpool was inmiddels uitgegroeid tot een Europese grootmacht.  

Recentere geschiedenis

De jaren ‘80 waren een achtbaan voor Liverpool. Er werd afscheid genomen van Bob Paisley en Joe Fagan nam de moeilijke taak op zich om het over te nemen. Fagan won in 1984 de Europacup 1, het landskampioenschap en de League Cup.

In 1985 stond Liverpool opnieuw in de finale van de Europacup 1, ditmaal tegen Juventus. Toen voltrok zich in het Heizelstadion het drama waarbij rellen uitbraken tussen de Italiaanse en Engelse supporters. De nasleep van dit drama had grote gevolgen voor het Engelse voetbal, Engelse ploegen werden vijf jaar uitgesloten van Europees voetbal en Liverpool zelfs zes jaar. 

Clubicoon Kenny Dalglish, oud Liverpool spits, nam na het Heizeldrama het stokje van Fagan over. Dalglish won in zes jaar vijf prijzen, twee FA Cups en drie landstitels. Europees heeft Dalglish geen wedstrijd gecoacht aangezien Liverpool in de zes jaar dat Dalglish coachte was uitgesloten van Europees voetbal. 

Deze eeuw

We maken een sprong tot aan de millenniumwissel. In de ‘00’s winnen de Reds weer Europese prijzen met als hoogtepunt de Champions League finale van 2005 in het Atatürk stadion.

AC Milan was de tegenstander en de wedstrijd werd een van de meest memorabele finales in de geschiedenis van de Champions League. Met rust stond het 0-3 voor de Italianen. Na minder dan 60 seconden stond de 0-1 al op het bord. Liverpool knokte zich terug in de wedstrijd en na 90 minuten stond er 3-3 op het bord waardoor er een verlenging aan te pas moest komen.

Deze mondde uit in penalty’s die eindigde in 3-2 voor Liverpool. Jerzy Dudek werd de held van de avond door twee Italiaanse penalty’s te stoppen. In de jaren die volgden bleven de prijzen uit en werd de hunkering naar succes almaar groter. 

In 2015 begon de Duitse trainer Jürgen Klopp aan het avontuur in Liverpool. De Duitse coach die Borussia Dortmund naar de Champions League finale had gecoacht was van plan hetzelfde te doen in Engeland.

De ploeg werd weder opgebouwd met jong talent en ervaren routiniers en het gevolg hiervan waren wederom prijzen. De Champions League werd in 2019 gewonnen, evenals de supercup. Één seizoen later werd de Premier League gewonnen, de prijs die sinds 1990 niet meer was gewonnen en waar de fans en club zo naar hunkerden.  

Stadion

Sinds de oprichting van de ploeg speelt Liverpool haar thuiswedstrijden op Anfield Road. Het weiland dat van John Houlding was werd gebruikt voor Liverpool. In de jaren die kwamen heeft het stadion de nodige metamorfoses ondergaan.

In 1906 werd ‘The Kop’ aan de zuidkant van het veld geopend. Deze tribune is een eerbetoon aan Liverpoolse troepen die tijdens een bloedige oorlog in Zuid-Afrika tijdens de slag om de Spionkop om het leven zijn gekomen. De tribune was een cadeau ter ere van het tweede kampioenschap van Liverpool aan de supporters.

In totaal kunnen er ruim 54.000 toeschouwers in Anfield naar de wedstrijd kijken. Een kippenvelmoment voor iedere voetbalsupporter is het mondiale voetbal-volkslied;  You’ll Never Walk Alone van Gerry and the Pacemakers.

Zodra de eerste tonen van dit nummer ten gehore worden gebracht voorafgaand aan een thuiswedstrijd pakken de supporters hun sjaals waardoor er een koor en een choreografie van duizenden supporters te zien en te horen is. 

Spelers

Een lijst van iconen hebben gespeeld bij Liverpool. Ian Rush is topscorer aller tijden met 346 goals voor Liverpool. Ian Callaghan heeft de meeste wedstrijden in het shirt van The Reds gespeeld met 857 duels.

Steven Gerrard is natuurlijk een legende die niet mag ontbreken op het lijstje met iconische Liverpool spelers evenals, Kenny Dalglish, Robbie Fowler, Luis Suarez, Michael Owen, Jerzy Dudek, Dirk Kuijt, John Barnes en Alan Hansen.

FAQ

⚽ Wat is de beste bookmaker voor een weddenschap op Liverpool?

Kijk op onze bookmaker pagina en bekijk de recensies.

⚽ Kun je een weddenschap op Liverpool combineren met een Eredivisie wedstrijd?

Ja, alle weddenschappen die een bookmaker aanbiedt kun je met elkaar combineren.

⚽ Kun je live wedden op Liverpool?

Ja, dat kan bij iedere aanbieder. Tijdens de wedstrijd zullen de quotes steeds veranderen. Met een beetje voetbalverstand kun je hier gebruik van maken.