Wedden op Max Verstappen

  • Laatste update: 30 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op Max Verstappen

Wedden op Max Verstappen

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 30 oktober 2021
  • Leestijd: 5 minuten

Wie in Nederland de naam Verstappen laat vallen komt al snel uit op Max. De Limburger is misschien wel Nederlands bekendste internationale ster geworden. Max stapte met heel veel zelfvertrouwen en een heel land aan supporters achter zich al op zijn zeventiende in een Formule 1 auto.

Met snelheden van ruim boven de 300 kilometer per uur, meer dan 15.000 toeren per minuut en met g-krachten die kunnen oplopen tot 5 g reed Max zijn eerste ronden bij Toro Rosso.

Zijn switch naar topteam Red Bull Racing maakte de prestaties alleen maar beter. De druk aldaar werd echter ook een stuk groter. En waar in het begin geregeld schoonheidsfoutjes optraden, groeide Verstappen ontzettend snel. Hij was binnen no-time een van de smaakmakers op de grid.

Verstappen weet zijn talent ook om te zetten in bekers en podiumposities. Samen met Sebastian Vettel, die viermaal het WK won voor Red Bull, is Verstappen een van de belangrijkste rijders van de jaren ‘10. 

Wedden op Formule 1 en Max Verstappen

Formule 1 is een sport die steeds meer gewaardeerd wordt door vele Nederlanders, het is daarom ook zeker een interessante sport om een gokje op te wagen.

Bij Formule 1 spelen veel factoren een rol die invloed kunnen hebben op de race. Bijvoorbeeld het weer. Blijft het droog dan zullen de teams een andere strategie kiezen dan bij regen of de mogelijkheid van regen. Hoe meer je jezelf verdiept in de baan, de coureur en omstandigheden, des te groter de kansen op winst zal worden.

Zo is het bekend dat Max Verstappen graag bij nat weer rijdt. Ook kan de jonge Nederlander heel goed inhalen. Mocht er dus gereden worden op een baan waar veel inhaalmogelijkheden zijn en gaat het regenen? Dan worden de kansen voor Verstappen groter.

Daarnaast kun je inzetten op kwalificaties. De meeste mensen kijken alleen naar de race (de wedstrijd op zondag) maar op vrijdag en zaterdag zijn de vrije trainingen en kwalificaties. Ook daar kan een gokje op gewaagd worden.

Naast gokken op de winnaar kun je ook gokken op; de snelste rondetijden, wie er eindigt in de top 3, 5 of 10, de kwalificatie, de toekomstig wereldkampioen en nog veel meer. Daarnaast kun je live tijdens de wedstrijd gokken. Kijk bij verschillende bookmakers en verdiep je in de baan, coureurs en de geschiedenis om de beste kansen te creëren.

Race familie

Max Verstappen heeft de race-genen in ieder geval niet van een vreemde. Vader Jos Verstappen reed een aantal decennia voor Max zijn entree tevens in de koningsklasse van de autosport. Daarnaast wist Jos Verstappen 2 podiums te pakken. Hij werd in 1994 tweemaal derde.

De eerste keer gebeurde dat tijdens de Grand Prix van Hongarije en de race daarna deed hij dit nogmaals in België. Max Verstappen heeft in zijn jonge jaren al de bokalen van zijn vader geëvenaard en verbeterd. Jos Verstappen is na zijn Formule 1 carrière niet stil gaan zitten.

Zo heeft Jos in 2008 de Le Mans gereden en won in de LMP2 klasse. Dit deed hij samen met Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn in de Porsche. Daarnaast was Jos voornamelijk bezig met zijn zoon Max, die ook in de racerij bezig ging.

Jos was er ziek van als hij op zondag zelf moest racen, want dan kon hij niet bij Max komen kijken. Nog steeds staat Jos zijn raceleven deels in het teken van Max. Samen reizen ze inmiddels de hele wereld over door de Formule 1.

Ook de moeder van Max is een gigantisch racetalent gebleken. Suzanne Kumpen is een Belgische coureur die voornamelijk in de kart excelleerde. In 1995 won ze de Andrea Margutti Cup in de Formula A.

Hoe het begon

Toen Max 7 jaar oud was begon hij al met racen. Toen nog in een kart waar hij waar hij al snel prijzen wist te winnen. Max won op jonge de BeNeLux competitie, KF2 en KF1 (KF1 is de hoogste klasse karting) en in de KZ2 klasse.

Toen Max heel veel gewonnen had in de Kart-racing ging hij door naar een wat hoger, sneller en moeilijke tak van autosport; Formule 3. In het Europese kampioenschap eindigde Verstappen derde. Daarnaast won hij Masters of Formula 3 op circuit park Zandvoort.

In 2014 werd bekendgemaakt dat Max Verstappen vanaf 2015 deel zou uitmaken van het Formule 1 team Toro Rosso. Drie dagen was Max 17 jaar oud toen hij tijdens een Formule 1-weekend in actie mocht komen. De jongste coureur ooit.

Naar de Formule 1

Op 15 maart 2015 mocht hij dan ook daadwerkelijk gaan racen voor Red Bull Toro Rosso tijdens de GP van Australië. Bij Toro Rosso werd Max twee keer vierde, maar tijdens de overige races van het seizoen zat het vaak tegen voor de rookie. Vaak kon Max niet finishen door problemen met de auto.

Toch kreeg Max aan het einde van het seizoen prijzen van de FIA namelijk Rookie of The Year (beste nieuwkomer), de FIA Personality en action of the Year award. Daarnaast kreeg Max de prijs voor de mooiste inhaalactie van het seizoen. Zijn talent werd erkent en bekroond.

In het seizoen daarna kwam Max opnieuw uit voor Scuderia Toro Rosso. Met een paar punten op zak kreeg Max te horen van Red Bull-teambaas Christian Horner dat hij mocht gaan rijden voor Red Bull Racing. Max aarzelde geen moment en tekende bij Red Bull.

Tijdens zijn debuut in Barcelona reed hij voor het eerst met de Red Bull en flikte het onmogelijke; hij won de Grand Prix van Spanje. Met heel Nederland achter zich, een snikkende Olav Mol die commentaar gaf en een hele trotse vader stond Max op het podium en mocht hij (omdat hij 18 was geworden) champagne drinken. In de jaren die volgden is Nederland massaal Formule 1 gaan kijken.

Verstappen laat honderdduizenden mensen op zondag de agenda leeg maken omdat hij gaat rijden. De acties in Brazilië tijdens de regenrace waar hij de auto uit de muur wist te houden. De overwinningen in Oostenrijk voor een massale oranje zee. De ‘thuis’ wedstrijden in België waar Francorchamps even Nederlands is.

En de Grand Prix van Nederland die mede door het succes van Verstappen weer wordt georganiseerd op Zandvoort. Verstappen dringt aan bij de top. Hij heeft één doel voor ogen; wereldkampioen worden. Aan de support zal het niet liggen, heel Nederland en veel fans mondiaal staan achter hem.  

Veelgestelde vragen

Kun je tijdens het seizoen nog wedden op de constructeurs titel?

Ja dat kan het gehele seizoen. De quotes zullen natuurlijk wel veranderen.

Waar kan ik wedden op Max Verstappen?

Dat kan bij alle bookmakers. Zorg dat je bij een legale bookmaker je weddenschappen plaatst. Wedwiki.nl adverteert alleen voor de bookmakers die een licentie in Nederland hebben.

Kun je wedden op wie snelste pitstop heeft?

Bij de meeste bookmakers is deze optie aanwezig.