Wedden op Michael van Gerwen

  • Laatste update: 08 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op Michael van Gerwen

Wedden op Michael van Gerwen

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 08 oktober 2021
  • Leestijd: 7 minuten

Op 25 april 1989 wordt in Boxtel Michael van Gerwen geboren. Hij kent een jeugd waarin pesterijen hem het leven zuur maken. De Brabander had overgewicht en zat op advies van doktoren een half jaar in een kliniek.

Als tiener zoekt hij zijn heil in café den Braai te Vlijmen waar een dartbord hangt. Hij speelt als jong guppie tegen de stamgasten en wint geregeld van de oudere ervaren spelers en bleek bijzonder goede scores te gooien.

Van Vlijmen naar Lakeside

Van Gerwen blijkt een uitzonderlijk darts-talent te hebben en in 2006 neemt hij daarom deel aan de International Darts League in Nijmegen. De dan net 17 jarige Michael speelt een wedstrijd tegen ervaren speler Martin Adams die op dat moment net een aantal maanden BDO wereldkampioen was geworden.

Van Gerwen verslaat de kampioen en gooit onder andere een 125 finish met de dubbele bull, gooit bijna een 9-darter en beslist de wedstrijd door 164 uit te gooien.

Andy Fordham, Darryl Fitton en Martin Fitzmaurice gaven later aan dat dit de beste wedstrijd was die ze ooit hadden gezien. Het pijlgemiddelde van de Nederlander is 36 wat uitzonderlijk hoog is voor een rookie.

Van Gerwen wint in 2006 de World Masters. Hij mag meedoen aan Lakeside en wordt in de eerste ronde verslagen door Gary Robson. Echter heeft de dartswereld kennis gemaakt met de nuchtere Brabander. In 2007 maakt van Gerwen, net als Jelle Klaasen en Vincent van der Voort de overstap van de BDO naar de dartsbond PDC waar Raymond van Barneveld een jaar eerder ook al de overstap naar toe maakte.

Van Gerwen maakt direct indruk en weet de grote spelers vaak over de knie te krijgen. Zo wint hij direct het Masters of Darts toernooi. In de halve finale wint van Gerwen van landgenoot Barney in een wedstrijd waarin de Brabander een 9-darter gooit.

In de finale weet hij ook nog Phil Taylor te verslaan met 3-0 in sets. Van Gerwen drukt een stempel maar heeft nog een lange weg te gaan. In de jaren die volgen knokte Mighty Mike zich omhoog naar de subtop en uiteindelijk de top van de internationale dartwereld.

Wereldster

In 2012 sluit van Gerwen zich aan bij de absolute top van de wereld. Hij wint zeven PDC-Pro Toernooien, pakt de World Grand Prix, speelt de finale van de Grand slam of Darts en bereikt de finale van het WK. Het WK van 2013 is de grote doorbraak waarin de hele wereld Michael van Gerwen leerde kennen.

Hij speelt de sensationele halve finale tegen James Wade waarin hij 17 perfecte dars gooit. Van Gerwen legt aan voor een leg tegen Wade. Hij staat op dat moment 3-1 in sets voor maar in deze set ligt Wade met 2-0 op koers voor de setwinst. Wade begint met 94 aan de leg. Van Gerwen gooit 180-180-141 waardoor de 9 darter is gegooid.

Een historisch gebeuren aangezien er meestal één of twee per jaar op televisie te zien zijn. Maar van Gerwen gooit rustig verder en gooit opnieuw 180-180. 141 staat wederom op het bord. Deze moet uitgegooid worden met T20, T19, D12.

Van Gerwen staat klaar en gooit T20 en T19. De dubbel 12 wordt net aan de buitenkant geraakt. Het publiek is uitzinnig, en weet dat dit historische moment waarschijnlijk nooit meer te zien zal zijn. Zeventien perfecte darts achter elkaar is de magie die van Gerwen creëerde.

Ook in de finale laat van Gerwen zich van zijn beste kant zien maar moet hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen aan Phil Taylor. Één jaar later wint van Gerwen zijn eerste wereldtitel.

De onbetwiste nummer 1

In de jaren die volgen werkt de Brabander zich op tot de onbetwiste nummer 1. Hij breekt de records die Phil Taylor heeft neergezet bij de vleet en is tegen iedere tegenstander veruit favoriet. Er zijn maar een paar spelers die het hem erg moeilijk kunnen maken, Raymond van Barneveld is er daar één van. Mighty Mike spreekt dit ook uit.

Van Gerwen staat in het WK van eind 2015 tegenover RvB in de derde ronde van het toernooi. Van Gerwen gooit 105.78 gemiddeld maar het mag niet baten. Raymond van Barneveld wint de wedstrijd met 4-3 in sets.

In het kalenderjaar 2016 wint van Gerwen alles wat er te winnen valt. Toernooien als de Premier League, Grand Slam, World Matchplay, The Masters, EK, UK Open, Players Championship, World Series en het WK van 2017, dat eind 2016 gespeeld wordt, worden gewonnen de groene sloopkogel.

Daarnaast wint van Gerwen diverse kleinere events envloertoernooien. Van Gerwen wurmt zich in het WK via Kim Viljanen, Cristo Reyes, DarrenWebster, Daryl Gurney en Raymond van Barneveld naar de finale.

In de finale staat hij tegenover Gary Anderson die met 7-3 in sets op de broek krijgt. Gary Anderson staat voorde derde keer achtereenvolgens in de finale en kan zijn tweede titel prolongeren. Echter walst van Gerwen over The Flying Scotsman heen. Van Gerwen wint zijn tweede WK titel.

Tips voor het wedden op Michael van Gerwen

Een weddenschap op de winst van van Gerwen is altijd een goede optie. De groene sloopkogel heeft geen echte angstgegners en is tegen iedereen favoriet voor de overwinning.

Nu zowel Phil Taylor als Raymond van Barneveld het toneel hebben verlaten is van Gerwen de nieuwe nummer 1. De oude garde is verleden tijd, de nieuwe generatie staat aan de top met spelers als Peter Wright, Rob Cross, Gerwyn Price en Michael Smith.

Let bij het wedden op Van Gerwen welk toernooi gespeeld wordt. De vloertoernooien die niet op tv worden uitgezonden glipt er nog wel eens een verliespartij tegen een onbekende speler tussendoor.

Op de televisietoernooien van de PDC zet de Michael meestal zijn beste beentje voor. Als je één opponent moet opschrijven tegen wie van Gerwen altijd moeite heeft dan is dat Peter Wright geworden.

Op de Schot rustte lange tijd een vloek. Snakebite kon niet winnen van Michael al stond hij er nog zo goed voor. Deze vloek is echter doorbroken toen Peter Wright het WK won ten koste van Mighty Mike met 7-3 in sets.

Wright maakte het van Gerwen altijd al erg lastig maar weet inmiddels de wedstrijden ook over de streep te trekken. Ook spelers als Michael Smith en Gerwyn Price kunnen het de Brabander erg lastig maken.

Tegen de rest van de spelers is van Gerwen zwaar favoriet maar van Gerwen is ook een mens en kan dus verliezen.

Bijzonderheden aan het spel van van Gerwen

Wat Michael van Gerwen heel vaak tijdens de wedstrijd doet is switchen van de 20 naar de 19. Als hij twee pijlen op de 20 gooit dan switcht hij soms naar de 19 en naar de 18.

Dit is belangrijk om te weten als je gaat wedden op een aantal 180’ers. Het kan namelijk voorkomen dat van Gerwen na 2 pijlen op 120 staat en vervolgens naar de trippel 19 gaat en 177 gooit in plaats van 180. Dit doet hij om een betere finish over te houden.

Van Gerwen is erg goed in hoge finishes maar is dodelijk bij alle finishes onder de 100. In de regionen 60 tot 100 gooit van Gerwen bijna altijd raak.

Het kan een optie zijn om bij Michael van Gerwen een gokje te wagen op de gemiddelde scores. Vaak gooit hij namelijk een gemiddelde van 100 of hoger, zeker tegen wat grotere tegenstanders of verderop in een toernooi.

In de eerste paar rondes speelt van Gerwen geregeld tussen de 90 en 100 maar gemiddelde scores tussen de 100 en 105 komen geregeld voorbij.

Darters hebben veel vaste rituelen, tics, of andere mentale dingen die geregeld te zien zijn. Zo zie je van Gerwen vaak als het even iets minder gaat aan zijn sokken trekken. Als de tegenstander gooit dan bukt van Gerwen om zijn sokken goed te doen en zich opnieuw proberen te focussen.

Dit kan je helpen als je live aan het wedden bent. Je weet als van Gerwen begint te schelden op zichzelf en aan zijn sokken gaat zitten dat hij in een dipje zit.

Meestal duurt dit 1 of 2 legs, van Gerwen weet zich dan weer opnieuw te concentreren, kijkt naar het bord of dat hij het uit elkaar wil trekken en gooit weer beter.

FAQ

🎯 Wat is de beste bookmaker voor wedden op darts?

Lees de reviews op onze bookmaker pagina. Alle bookmakers bieden darts aan en de quotes doen meestal niet veel voor elkaar onder.

🎯 Kun je een darts weddenschap met een voetbal weddenschap combineren?

ja, alle aangeboden weddenschappen kun je in een combi plaatsen.

🎯 Is het wel slim om op Michael te wedden?

De quotes zijn vaak laag inderdaad. Je zou er voor kunnen kiezen om met een handicap te wedden.