Wedden op NAC

Home Wedden op Wedden op NAC

Wedden op NAC

De club NAC is ontstaan uit een fusie van NOAD (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan) en ADVENDO (Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning). De eerste letters van de beide clubs zijn samengevoegd en de C staat voor Combinatie.

Inzetten op NAC

Wil je gaan wedden op NAC dan zijn er bij de online boomakers genoeg mogelijkheden. Omdat NAC een ploeg is die wisselende seizoenen en resultaten heeft, moet je de juiste weddenschappen zoeken.

Bestudeer in ieder geval de statistieken van de laatste weken en kijk of hier een patroon te ontdekken valt. Denk hierbij aan veel doelpunten tegen of steeds verliezen bij uitwedstrijden.

Op iedere wedstrijd van NAC Breda zijn zeer veel inzetten mogelijk. Je moet hier denken aan:

Prijzen

De ploeg won in 1921 middels de kampioenspoule het Nederlandse kampioenschap. Ruim vijftig jaar later, in 1973 stond NAC in de finale van de KNVB Beker tegenover het Nijmeegse NEC. In de Kuip was het NAC-NEC. De wedstrijd eindigde 2-0 in het voordeel van de Brabanders met goals van Stanley Bish en Ad Brouwers.

Het gezegde ‘NAC nekt NEC’, waarbij NEC wordt uitgesproken als nek, is voortgekomen uit de ontmoetingen tussen de beide ploegen. NAC Breda won dus haar eerste Dennenappel. Tijdens de millenniumwissel won NAC Breda het derde stuk zilverwerk in het bestaan van de club.

In 2000 won NAC de Eerste Divisie dus kon de tweede schaal in de prijzenkast worden toegevoegd. Wedden op een kampioenschap van NAC is vooral een optie als er in de Eerste divisie wordt gespeeld.

Rivaliteit en clubcultuur

NAC Breda is een cult- en volksclub. Ze staan bekend om hun fanatieke aanhang en het gezellige sfeertje in het Rat Verlegh. De NAC aanhang drinkt gemiddeld 2.200 hectoliter bier per seizoen. Dat is 220.000 liter bier verspreid over 17 thuiswedstrijden, gemiddeld dus een kleine 13.000 liter bier per wedstrijd.

De clubliefde in Breda is groot, toen NAC degradeerde naar de Eerste Divisie kwamen de supporters massaal naar het stadion om hun club te supporteren. Bij NAC draait het om de typische Brabantse gezelligheid in het stadion.

De ploeg uit Breda heeft één grote concurrent, Willem II Tilburg. In deze Brabantse derby gaat het om de strijd tussen het Kielegat en de Kruikenzeikers. Een verloren seizoen waarbij het linkerrijtje niet gehaald wordt maar de ploeg een uit en thuisoverwinning op Willem II kan pakken maakt het seizoen toch weer goed.

De wedstrijden tegen NEC staan niet in de boeken als een derby maar zijn tevens een bijzondere wedstrijd op de kalender. 

Stadion

De trots van Breda werkt haar thuiswedstrijden af in het Rat Verlegh stadion. Het stadion is in 1996 geopend als het Fujifilm Stadion en kreeg later de naam van de clubicoon Antoon Verlegh.

Voordat NAC in het nieuwe, moderne stadion haar wedstrijden speelde had de ploeg de beschikking over het NAC-Stadion aan de Beatrixstraat in Breda. In 1940 nam de parel van het zuiden dit complex in gebruik. Er werd een betonnen en bakstenen tribune in 1957 in gebruik genomen waarbij 1.300 supporters de wedstrijd live konden kijken in plaats van 800 supporters op een houten tribune.

In 1969 werd, na een verbouwing, het stadion in gebruik genomen met een capaciteit van 20.000 bezoekers. Zes jaar later kwam er een moderne lichtinstallatie. En twintig jaar na de opening van de bakstenen tribune werd ook deze vervangen.

In de jaren ‘90 was het stadion flink verouderd en kwam het plan op tafel om een nieuw stadion te bouwen. Het Rat Verlegh stadion werd gebouwd. In dit moderne voetbalstadion passen 19.000 supporters, tevens bevindt er zich een NAC Museum waar trofeeën, shirts en andere memorabilia zijn opgesteld. 

Spelers

Eeen lange lijst aan spelers hebben voor de club gespeeld. Belangrijke namen die bij NAC hebben gespeeld zijn Pierre van Hooijdonk, Antoon Verlegh, Kees Rijvers, Daan Schrijvers, Leo Canjels, Martien Vreijsen, Faas Wilkes, Abe Lenstra, Jelle Ten Rouwelaar, Anthony Lurling, Demy de Zeeuw, Dirk Marcellis, Hans Kraaij jr, Ruud Geels, Peter Bosz, Ruud Brood, Gábor Babos, en Angeliño. 

Geschiedenis

De vereniging is ontstaan uit een fusie van NOAD (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan) en ADVENDO (Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning). De eerste letters van de beide clubs zijn samengevoegd en de C staat voor Combinatie.

In 1912 ontstond NAC als fusieclub en ze gingen spelen in de Tweede Klasse Zuid. In 1916 promoveerde de ploeg naar de Eerste Klasse waar ze tot 1954 speelden. In 1921 lukte het NAC om Nederlands kampioen te worden. NAC werd kampioen van de Eerste Klasse Zuid en mocht van daaruit meedoen aan de kampioenspoule. Daar verloren ze tweemaal van Be Quick en wonnen ze tweemaal van Ajax en van Go Ahead. Daarmee hadden ze genoeg punten om zich officieel landskampioen te noemen.

NAC werd in de jaren ‘20 nog vaker kampioen van het Zuiden maar kwamen toen telkens net te kort om landskampioen te worden. ‘De Rat’, ofwel Antoon Verlegh had een groot aandeel hierin. Later is het NAC Stadion naar hem vernoemd. Verlegh kreeg dankzij zijn slinkse spel zijn bijnaam ‘de Rat’.

In 1955 speelde NAC wederom Eerste Klasse maar nu op professioneel betaald-voetbal niveau. Één seizoen later speelde de ploeg uit Breda hoofdklasse en vanuit daar promoveerde NAC in 1957 naar de net opgerichte Eredivisie.

Betaald voetbal

NAC was er vanaf het eerste uur bij toen het Nederlandse voetbal omsloeg naar betaald-voetbal. NAC werd een vaste waarde in de Eredivisie. Van 1957 tot 1985 speelde NAC op twee seizoenen na Eredivisie. Midden jaren ‘70 ontsprongen de Brabanders vanaf de zestiende positie een paar keer de dans naar degradatie.

In het seizoen 1984/85 degradeerde NAC toch vanaf de zeventiende positie. De parel van het zuiden bleef acht seizoenen in de Eerste Divisie spelen en eindigde in 1988 zelfs op de zeventiende plek van de Eerste Divisie. NAC werkte zich na deze slechte periode wederom op tot een vaste waarde in de Eredivisie.

NAC hoort te spelen in de hoogste Nederlandse voetbalklasse maar zo nu en dan degradeert de club uit Breda toch. Wedden op NAC maakt het kijken naar een wedstrijd altijd leuker.

faq

⚽ Kun je op een kampioenschap voor NAC in de Eredivisie wedden?

Natuurlijk kan dit. De uitbetaling zal ook zeer hoog zijn, mocht dit lukken.

⚽ Kun je live wedden op NAC?

Ja, iedere bookmaker heeft de mogelijkheid om tijdens de wedstrijd op NAC te wedden.

⚽ Krijg ik een bonus als ik ga wedden?

Ga je voor het eerst naar een bookmaker, dan krijg je vaak een bonus. Check onze site geregeld voor aanbiedingen.