Wedden op Portugal

  • Laatste update: 08 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op Portugal

Wedden op Portugal

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 08 oktober 2021
  • Leestijd: 11 minuten

Portugal draaide lange tijd om één speler en dat geldt ook grotendeels voor het wedden op Portugal. De ster van Madeira trok lang de Portugese kar. Alle ballen op Cristiano was het devies. Het tijdperk Ronaldo loopt echter op zijn einde. Hoewel Ronaldo er alles aan doet om iedere dag beter te worden dan de dag ervoor speelt zijn leeftijd een steeds grotere rol.

Hoe lang we nog kunnen genieten van de superster en hoeveel treffers hij er voor het nationale elftal nog gaat maken is natuurlijk afwachten. Feit is dat er ooit een keer een punt achter de carrière gezet gaat worden en dat Portugal dan door moet pakken met een nieuwe lichting. 

Informatie over wedden op Portugal

Wedden op Portugal is geen slechte keuze. Tegen veel tegenstanders is Portugal de favoriet voor de overwinning en ook tegen de grotere tegenstander maakt Portugal vanuit de underdogpositie altijd een kans. Tevens kun je ervoor kiezen om een handicap toe te passen op de wedstrijd.

Een player-bet op Cristiano of een andere speler kan je ook mooie quoteringen opleveren. Kijk van tevoren wel goed hoe Portugal gaat spelen. In de aanval zijn ze ijzersterk en kan het een spectaculaire wedstrijd worden. Als Portugal echter op de counter loert dan kan het een redelijk saaie wedstrijd worden waarin een 1-0 al voldoende is. 

Per wedstrijd zijn er wel honderden mogelijkheden om te wedden op Portugal. je kunt hierbij denken aan:

Ook bij een toernooi kun je wedden op Portugal. Bijvoorbeeld of ze de groepsfase winnen, de finale halen of dat ze kampioen worden.

Bookmakers voor het wedden op Portugal

Als je wilt wedden op Portugal dan kun je het beste een account aanmaken bij een bookmaker met een licentie in Nederland. Je kunt dan veilig en vertrouwd een gokje wagen.

Op onze site vind je alle betrouwbare bookmakers waarbij je ook nog kunt profiteren van een leuke welkomstbonus.

Shirt

De Portugezen spelen in het donkerrood. De kleur van de nationale vlag. Groene elementen op het shirt laten de andere nationale kleur zien. Het uitshirt is traditioneel wit met blauwe broekjes. In de recente geschiedenis zijn er ook andere kleuren gebruikt voor het uittenue.

Salazar, de premier tijdens de Anjerrevolutie sprak zich uit over de nationale kleuren. Het groen symboliseert de hoop voor de toekomst waar het rode de kleur van het Portugese bloed laat zien. 

Spelers

In Portugal zijn er natuurlijk een aantal grootheden de grote drie vedettes zijn natuurlijk Eusebio, Luis Figo en Cristiano Ronaldo. Echter heeft Portugal veel meer grote spelers gehad. Rui Costa, Paulo Futre, Deco, Carvalho, Quaresma, Pauleta, Coluna, Nani en Moutinho zijn ook Portugese super spelers geweest. 

Portugese prestaties op het WK

Het Portugese team nam in 1930 niet deel aan het eerste WK ooit in Uruguay. Toen het toernooi vier jaar later in Italië werd georganiseerd wist Portugal zich niet te kwalificeren. Dit herhaalde zich in 1938, 1950, 1954, 1958 en 1962.

In 1966 was Portugal voor het eerst te vinden op het eindtoernooi van een WK.  Het toernooi wordt in Engeland georganiseerd en ze komen in de groep met Hongarije, Brazilië en Bulgarije. De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen Hongarije. De Portugezen winnen de ontmoeting met 2-1 van de Hongaren.

Ook van Bulgarije wordt gewonnen. Deze wedstrijd eindigt in 3-0. De laatste ontmoeting met Brazilië wordt ook gewonnen. Eusebio maakt twee treffers en Simoes maakt ook een treffer. Brazilië wordt met 3-1 verslagen en Portugal staat verrassenderwijs direct in de knock-out fase. De eerste knock-out wedstrijd die wordt gespeeld tegen Noord-Korea.

De Noord-Koreanen komen na 1 minuut al op voorsprong. Na 25 minuten staat er 0-3 op het scorebord. Portugal moet flink aan de bak. De vedette Eusebio laat zien wat hij waard is en scoort in de wedstrijd vier keer. José Augusto weet de vijfde treffer te maken waardoor Portugal een achterstand van drie doelpunten om weet te buigen in een winstpartij.

De halve finale moet worden gespeeld tegen gastland Engeland. Bobby Charlton neemt de 1-0 en 2-0 voor zijn rekening. Eusebio weet een penalty te scoren maar ze komen niet meer terug. Portugal is aangewezen op de troostfinale. Deze wedstrijd moet worden gespeeld tegen de Sovjet Unie. Uiteindelijk pakt Portugal op het eerste toernooi waaraan ze deelnemen direct brons. Een uitzonderlijk knappe prestatie. Eusebio is met 9 doelpunten topscorer van het WK. 

Na het bijzondere wereldkampioenschap in Engeland verzuimt Portugal zich te kwalificeren voor de opvolgende wereldkampioenschappen. Mexico 1970, Duitsland 1974, Argentinië 1978 en Spanje 1982 worden gemist.

Mexico

Pas in 1986, wanneer het toernooi wederom in Mexico wordt gehouden, is Portugal er weer bij. In de groep speelt Portugal tegen Engeland, Polen en Marokko. De eerste wedstrijd is tegen de Engelsen, waartegen ze 20 jaar eerder de plaats in de finale verloren. Ditmaal is het echter Portugal dat nipt weet te winnen. De tweede wedstrijd tegen Polen eindigt ook in 1-0. De Polen winnen de ontmoeting.

De laatste, en beslissende wedstrijd tegen Marokko ging ook verloren. Hierdoor kwamen de Portugezen op de laatste plaats in de groep en kwam het toernooi ten einde. In 1990, 1994 en 1998 weet Portugal zich wederom niet te kwalificeren voor het eindtoernooi.

Een nieuw millennium

Portugal weet zich te kwalificeren voor het toernooi in 2002. Aldaar belanden ze in de groepsfase met gastland Zuid Korea, de Verenigde Staten en Polen. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen de Verenigde Staten. Portugal verloor met 3-2. De tweede groepswedstrijd tegen Polen wint Portugal met 4-0. De derde wedstrijd tegen Zuid-Korea gaat met 0-1 verloren. Het toernooi strandt in de groepsfase. 

Vier jaar later is Portugal wederom van de partij op het eindtoernooi. Het is de eerste keer dat Portugal aan twee toernooien achter elkaar deelneemt. Ze kennen een prachtig team met namen als; Ricardo, Costa, Meira, Luis Figo, Pauleta, Simao, Miguel, Cristiano Ronaldo en Deco.

De Portugezen komen in een redelijk makkelijke poule met Iran, Angola en Mexico. De Portugezen zijn soeverein en behalen negen punten uit drie wedstrijden. Als groepshoofd gaan ze door naar de knock-out. In de knock-out fase treffen ze als eerste Nederland.

Maniche scoort in de 23e minuut de enige treffer van de wedstrijd. De wedstrijd zal de boeken in gaan met de meeste kaarten gegeven in een wereldbekerwedstrijd. In de kwartfinale is het een ontmoeting met Engeland. De wedstrijd in Gelsenkirchen eindigt in 0-0. Er moeten strafschoppen genomen worden om de halve finalist te bepalen. Hierbij wint Portugal met 1-3.

In de halve finale is Frankrijk de tegenstander. De Fransen winnen met 1-0, Zidane benut een penalty en maakt de enige treffer van de wedstrijd. Frankrijk mag naar de finale waar Portugal de troostfinale mag spelen. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen Duitsland. De Duitsers winnen de wedstrijd van Frankrijk. 

2010

In 2010 tijdens het toernooi in Zuid Afrika komt Portugal in de groep met Noord Korea, Ivoorkust en Brazilië. De eerste wedstrijd is tegen Ivoorkust. Deze wedstrijd eindigt in 0-0. Van Noord Korea wordt met 7-0 gewonnen. Er waren maar liefst zes verschillende Portugezen die een goal wisten te maken. Ook tegen Brazilië werd met 0-0 gelijk gespeeld. Portugal komt met 5 punten op de tweede positie. In de knock-outfase wordt Portugal direct uitgeschakeld door buurland Spanje. De eindstand is 0-1 en later in het toernooi worden de Spanjaarden wereldkampioen. 

In 2014 komt Portugal in de groep samen met de Verenigde Staten, Ghana en Duitsland. De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen Duitsland. De Duitsers laten er geen gras over groeien en na 90 minuten staat er 4-0 op het bord. De tweede wedstrijd tegen de Verenigde Staten eindigt in een gelijkspel. Er komt 2-2 op het bord te staan.

De laatste wedstrijd tegen Ghana wordt nipt met 2-1 gewonnen. Portugal komt op gelijk puntenaantal te staan met de Verenigde Staten maar moeten het toernooi verlaten op doelsaldo. De Amerikanen hebben een beter doelsaldo waardoor zij de tweede plek bemachtigen. 

2018

Tijdens het toernooi in 2018 wordt Portugal ingedeeld in de groep samen met Marokko, Iran en Spanje. De eerste wedstrijd moet worden gespeeld tegen Spanje. Het wordt een doelpuntenfestijn. Cristiano Ronaldo tekent voor een hattrick en ook Spanje weet drie doelpunten te maken. Het eindigt in een salonremise.

Ook de wedstrijd tegen Marokko wordt beslist door Ronaldo. Hij scoort de enige treffer die wedstrijd. Tegen Iran de laatste wedstrijd wordt er gelijkgespeeld. Laat in de blessuretijd krijgen de Iraniërs een strafschop. Deze zorgt voor de eindstand van 1-1. Spanje en Portugal hebben beide vijf punten uit de groepsfase behaald en gaan door naar de knock-outfase.

Portugal treft Uruguay. Een zeer moeilijke loting. Cavani schiet de Uruguayanen na zeven minuten al op voorsprong. Hoewel Quaresma na rust de gelijkmaker binnen weet te werken is het wederom Cavani die de wedstrijd in het voordeel van de Zuid-Amerikanen doet beslissen. Portugal ligt, na een zware wedstrijd tegen Uruguay, uit het toernooi. 

Portugese prestaties op het EK

Het eerste EK wordt in 1960 gehouden in Frankrijk. Portugal weet zich niet te kwalificeren. In de kwalificatietoernooien die volgen weet Portugal zich telkens niet plaatsen. Zo missen ze de EK’s van 1964, 1968, 1972, 1976 en 1980. In 1984 weet Portugal zich voor het eerst te kwalificeren voor het eindtoernooi van het EK.

Het toernooi in ‘84 wordt gehouden in Frankrijk. Aldaar speelt Portugal in de groep samen met Spanje, West Duitsland en Roemenië. Portugal speelt tweemaal gelijk en wint van Roemenië. Portugal komt in de halve finale. Hier treffen ze gastland Frankrijk. Er wordt een verlenging afgedwongen waar Frankrijk uiteindelijk aan het langste einde trekt. Portugal eindigt derde. In 1988 en 1992 weet Portugal zich wederom niet te kwalificeren. 

Vaste waarde bij de Europese Kampioenschappen

In 1996 eindigt Portugal als groepshoofd. Ze gaan naar de knock-out. In de kwartfinale wordt Portugal uitgeschakeld door Tsjechië. Het toernooi komt snel ten einde. Vier jaar later in Nederland en België speelt Portugal in de groepsfase tegen Engeland, Duitsland en Roemenië. Drie wedstrijden werden gewonnen en wederom staat Portugal als groepshoofd in de knock-out.

In de kwartfinale verslaat Portugal Turkije met 2-0. In de halve finale is het Frankrijk dat de Portugezen de das om doet. De golden goal van Zidane in de 117e minuut wordt Portugal uiteindelijk fataal. Frankrijk wint later ook de finale van Italië. 

Toernooi in eigen land

In 2004 mag Portugal zelf het EK organiseren. Hierdoor is het land ook automatisch gekwalificeerd voor het eindtoernooi. In de groep speelt Portugal tegen Rusland, Griekenland en Spanje. De eerste wedstrijd van het toernooi wordt gespeeld tegen de Grieken. Diep in de blessuretijd weet Ronaldo een strafschop te raken maar door de eerdere goals van de Grieken verliezen de Portugezen de openingswedstrijd.

De tweede wedstrijd tegen Rusland wint Portugal zakelijk met 0-2. Ook de ontmoeting met Spanje wordt gewonnen waardoor de Portugezen op zes punten komen te staan. Als groepshoofd mogen ze door naar de knock-out. In de eerste knock-out wedstrijd spelen ze tegen Engeland. De wedstrijd eindigt 1-1. Verlenging loopt uit op 2-2 waardoor er strafschoppen genomen moeten worden. In de penaltyreeks trekt Engeland aan het kortste eind. De Portugezen winnen met 6-5 en staan in de halve finale.

Tegen Oranje

Aldaar treft Portugal Oranje. Portugal komt 2-0 voor en weet ook een bal in het eigen goal te krijgen waardoor er voor de Nederlanders in het laatste halfuur hoop is. Portugal wint de wedstrijd uiteindelijk en staat in de finale.

Het zijn de Grieken die voor de tweede keer roet in het Portugese eten gooien. Charisteas scoort de enige goal van de wedstrijd en Griekenland is Europees kampioen. Portugal krijgt de zilveren medaille, weliswaar de beste prestatie die het elftal ooit op de Europese mat bracht. Maar het evenement heeft een zure nasmaak. 

In 2008 eindigt Portugal met zes punten in de groep. In de kwartfinale treffen ze Duitsland. Na een half uur speeltijd staat Duitsland al op 0-2 voorsprong. Portugal doet wat terug maar uiteindelijk verliezen ze de wedstrijd met 2-3. De Duitsers eindigen het toernooi als verliezend finalist.

Vier jaar later in Oekraïne en Polen verliest Portugal in de groepsfase alleen van Duitsland. Met zes punten staan ze in de kwartfinale. Tsjechië wordt 10 minuten voor tijd door een treffer van Ronaldo verslagen. In de halve finale staat Spanje op het programma. De wedstrijd eindigt na 120 minuten in 0-0. De penaltyreeks eindigt in het voordeel van de Spanjaarden, die hun titel later prolongeerden. 

La douce France

Portugal kampioen 2016
Portugal kampioen 2016

In 2016 wordt het toernooi georganiseerd in Frankrijk. Portugal speelt in de groepsfase samen met Hongarije, Oostenrijk en IJsland. Portugal presteert niet heel goed en speelt de drie poulewedstrijden gelijk. Ze hebben net genoeg punten om via de derde zich toch te plaatsen voor de tweede fase van het toernooi.

Tegen Kroatië wordt in de achtste finale in extra tijd gewonnen. Tegen Polen in de kwartfinale moesten er strafschoppen worden genomen om de beslissing te geven. Ook nu weer trekt Portugal aan het langste eind. Pas in de halve finale tegen Wales komt Portugal overtuigend voor de dag. De wedstrijd wordt met 2-0 gewonnen.

De finale wordt gespeeld tegen gastland Frankrijk. Ook nu weer is het Portugal dat met veel pijn en moeite de wedstrijd uit het vuur weet te slepen. De Portugezen winnen door een goal van Éder in de extra tijd. Portugal is Europees kampioen. 

Weetje

De ontmoeting tussen Nederland en Portugal op het WK in 2006 is de wedstrijd met de meeste kaarten ooit gegeven door een FIFA arbiter tijdens één wedstrijd. The Battle of Nuremberg werd gefloten door de Russische arbiter Valentin Ivanov.

Vier spelers kregen de rode kaart te zien (Costinha, Deco, Boulahrouz en van Bronckhorst). Daarnaast deelde de scheidsrechter zestien gele kaarten uit. Achtereenvolgens kregen van Bommel, Boulahrouz, Maniche, Costinha (1e en 2e) Petit, van Bronckhorst, Figo, Boulahrouz (2e), Sneijder, Deco, van der Vaart, Valente, Pereira, Deco (2e) en van Bronckhorst (2e) gele kaarten te zien.  

Veelgestelde vragen over wedden op Portugal

Bieden alle bookmakers de wedstrijden van Portugal aan?

Bij ons op de site vind je alle legale bookmakers. Bij hun kun je wedden op Portugal.

Met welke weddenschap kun je inzetten dat Portugal een toernooi wint?

Dat doe je met de zogenaamde outright weddenschap. Onder dit kopje vind je bij de bookmakers weddenschappen aangaande een toernooi of competitie.

Kun je ook op vriendschappelijke wedstrijden van Portugal wedden?

Wedden op Portugal kan altijd. Pas wel op dat ploegen af en toe niet met de sterkste spelers een vriendschappelijke wedstrijd ingaan.