Wedden op PSV

Home Wedden op Wedden op PSV

Wedden op PSV

De Philips Sport Vereniging (PSV) is in 1913 opgericht als sportvereniging voor de medewerkers van Philips. In 1911 speelde het Philips-Elftal al een voetbalwedstrijd op de Frederiklaan waar vandaag de dag het stadion staat.

Een weddenschap op PSV

De wedstrijden van PSV Eindhoven worden bij alle bookmakers aangeboden. In de thuiswedstrijden is PSV de laatste jaren bijna niet te verslaan, dus een weddenschap op winst heeft een grote kans van slagen.

Ook een doelpunt in het laatste kwartier is eerder regel dan uitzondering bij de Eindhovenaren. Aangezien ze ieder jaar meestrijden voor het kampioenschap, is een seizoen weddenschap vaak een goede investering.

Mogelijkheden om op te wedden zijn onder andere:

De club PSV Eindhoven

Philips Sport Vereniging is een vaste waarde in de traditionele top drie in Nederland. Echter zijn de Eindhovenaren pas in de jaren ‘70 echt succesvol geworden. Waar vroeger Feyenoord en Ajax om de prijzen vochten heeft PSV zich daar tussen gewurmd.

Vanaf de jaren ‘70 pakte de Eindhovenaren steeds meer prijzen. PSV heeft op nationaal niveau Feyenoord ingehaald met het aantal gewonnen zilverwerk. De jacht op Ajax is geopend. Vanaf het huidige millennium is PSV de succesvolste ploeg uit de Eredivisie.

Tussen 2000 en 2010 werd PSV zeven maal kampioen. De Eindhovenaren hebben toen de tweede ster behaald. Één ster op de borst staat gelijk aan tien kampioenschappen. 

Geschiedenis

De Philips Sport Vereniging is in 1913 opgericht als sportvereniging voor de medewerkers van Philips. In 1911 speelde het Philips-Elftal al een voetbalwedstrijd op de Frederiklaan waar vandaag de dag het stadion staat.

In 1913 werd er een sportvereniging opgericht waar onder andere voetbal werd uitgeoefend door medewerkers van het Eindhovense bedrijf. Sinds eind jaren ‘20 mochten ook niet-werknemers van Philips sporten bij PSV.

PSV speelt sinds 1926 onafgebroken op het hoogste niveau van Nederland. In 1929 wonnen de Eindhovenaren de eerste landstitel. In 1950 werd de eerste KNVB Beker gewonnen.

PSV was in 1955/56 direct betrokken bij het betaalde voetbal in Nederland. Tevens deed het in datzelfde jaar mee aan de eerste editie van de Coupe Européenne, de voorloper van de Champions League, het Europese succes moest nog even op zich laten wachten want in de eerste ronde was Rapid Wien met 6-2 over twee wedstrijden te sterk.

In de jaren 70, toen het Nederlandse voetbal de wereld veroverde imponeerde Eindhoven op Europees niveau. In 1978 werd de UEFA Cup gewonnen.

Spelers als Jan van Beveren, Huub Stevens, Ernie Brandts, Willy van der Kuijlen en de gebroeders van de Kerkhof droegen bij aan dit succes. De finale werd gespeeld tegen het Franse SC Bastia waar onder andere Johnny Rep speelde.

Deze gewonnen beker werd gestolen uit het Philips Stadion waar de trofee in een vitrinekast tentoongesteld werd. PSV liet een replica maken en deze heeft er gestaan tot in 2001 cabaretier Theo Maassen de originele beker tijdens een televisie-uitzending op tafel zette.

De beker ging terug naar Eindhoven en PSV deed aangifte tegen Maassen. Hij kreeg vervolgens een taakstraf van 20 uur.  

In 2007 deed Maassen het trucje nog eens dunnetjes over toen hij een Supercup-plaquette uit zijn tas tevoorschijn toverde. Deze plaquette kreeg PSV in 1988/89 toen ze de Europese Supercup-finale verloren van KV Mechelen. Grappend vertelde Maassen dat hij het object al enkele jaren in bezit had en dat PSV het nog steeds niet gemist had. 

Statistieken PSV

PSV is een traditionele top-drie club. In de jaren ‘80 eindigde PSV éénmaal buiten de top drie. In je jaren ‘90 geen enkele keer en in de ‘00s eindigde PSV ook maar één keer buiten de top drie. PSV werd van 1986 tot 1989 en van 2005 tot 2008 vier maal achtereenvolgens kampioen.

De Eindhovenaren hebben ook nog andere nationale records op hun naam staan. Zo heeft PSV de meeste wedstrijden op rij vanaf de seizoensstart gewonnen, 17 maal. De Eindhovenaren scoorden in 2014 tot 2016 in 54 wedstrijden op rij.

In 2004 kreeg PSV 1159 minuten geen tegengoal. Dat waren 12 speelrondes. Salomon Kalou maakte in de wedstrijd Feyenoord-PSV een einde aan de reeks. Pim Doesburg speelde de meeste wedstrijden in de Eredivisie, 687 in totaal voor zowel Sparta Rotterdam als PSV.  

Rivaliteit en Clubcultuur

PSV heeft in de top drie twee concurrenten waartegen gestreden moet worden. Ajax en Feyenoord. Waar de grootschalige successen van Feyenoord de afgelopen decennia uitblijven is Ajax de te kloppen tegenstander.

Waar Feyenoord en Ajax een gigantische geschiedenis met elkander hebben stapte PSV pas later in. De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt de Klassieker genoemd waar de wedstrijden tussen PSV, Feyenoord en Ajax de Toppers worden genoemd.

Geografisch heeft PSV FC Eindhoven als rivaal. FC Eindhoven en PSV splitsen de stad Eindhoven in tweeën. Tevens spelen de Eindhovenaren Brabantse derby’s tegen NAC Breda en Willem II (Tilburg).  

Stadion PSV

PSV werkt haar thuiswedstrijden af in het Philips Stadion. Dit Stadion is gebouwd in de wijk Philipsdorp in Eindhoven en kent een lange historie. Aan de Frederiklaan werd namelijk in 1911 de eerste wedstrijd gespeeld.

Ruim honderd jaar later staat er op exact dezelfde plek een modern stadion met een capaciteit van 35.000 bezoekers. In 1916 werd de eerste overdekte tribune geopend waar 900 toeschouwers konden kijken naar de wedstrijden. In 1933 werd er een betonnen hoofdtribune geopend dat 9000 toeschouwers een plek bood.

Na de oorlog heeft het Philips Stadion meerdere verbouwingen ondergaan tot in 1977 de nieuwe hoofdtribune werd geopend. In de decennia daarna zijn aanpassingen gedaan in het stadion. Zo beschikt het stadion over gigantische Philips schermen waar wedstrijdbeelden of advertenties te zien zijn.

Er is een lichtshow voorafgaand aan de wedstrijd en de hekken zijn weggehaald voor beter zicht op het veld. Tevens zijn er luxueuze skyboxen en business seats, is er een restaurant dat één Michelinster heeft en zitten er een koffiezaak en fanshop in het stadion.

Het stadion wordt tevens gebruikt voor evenementen. Het bekendste jaarlijks terugkerende evenement is “Groots met een zachte G” van Guus Meeuwis. Er liggen plannen om het stadion te vergroten naar een capaciteit van 50.000 supporters, echter moet er nog gekeken worden wat de mogelijkheden zijn op de Frederiklaan of dat PSV na meer dan 100 jaar hun onderkomen elders in Eindhoven moet zoeken.

Bijvoorbeeld in de Eindhovense bossen waar sportcomplex de Herdgang ligt. Hier is het trainingscentrum van Eindhovenaren en tevens is het de thuishaven van de Vrouwen, Jong PSV en de jeugdselecties. 

Spelers van PSV

De vereniging kent een gigantische lijst nationale en internationale sterren. Bijvoorbeeld Coen Dillen, recordhouder met meeste doelpunten in één seizoen. 43 maal scoorde hij.

Een ander fenomeen is natuurlijk Ronaldo Luís Nazário de Lima. De Braziliaanse wereldster speelde van 1994 tot 1996 voor PSV waarna hij vertrok naar FC Barcelona.

Andere grote spelers uit verleden De zijn Mark van Bommel, Berry van Aerle, Jan van Beveren, Ruud Gullit, Phillip Cocu, Luc Nilis, Ruud van Nistelrooij, Romário de Souza Faria, Ronald Koeman, Ernie Brandts, Heurelho da Silva Gomes, Hans van Breukelen, de gebroeders van de Kerkhof en Willy van der Kuijlen.

Er zijn tal van sterren die voor de vereniging hebben gespeeld en daarna richting het buitenland zijn vertrokken.

Faq

⚽ Kun je makkelijk een seizoenkaart kopen bij PSV?

Er is een wachtlijst, zeker als je plaatsen naast elkaar wilt. Vaak zijn er bij aanvang van het seizoen nog losse plaatsen te verkrijgen.

⚽ Kun je makkelijk parkeren bij het stadion?

Het stadion ligt midden in de stad dus het kan zoeken zijn voor een plekje dichtbij het stadion. Je kunt zeker in de parkeergarages je auto kwijt en dan is het 10 minuten lopen.

⚽ Krijg je goede qoutes voor een kampioenschap?

Meestal liggen de quotes een stuk hoger dan bij Ajax. De Amsterdammers zijn meestal favoriet bij de bookmakers, wat gezien de laatste 20 jaar niet terecht is.