Wedden op RB Leipzig

  • Laatste update: 30 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op RB Leipzig

Wedden op RB Leipzig

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 30 oktober 2021
  • Leestijd: 7 minuten

Rasenballsport Leipzig, Red Bull Leipzig of RB Leipzig is een relatief nieuwe Duitse ploeg onder het Red Bull concern. De antipathie tegen de club is groot. Toen de ploeg het levenslicht in 2009 zag waren zelfs de inwoners van Leipzig tegen het grote geld van de energiedrank fabrikant.

Echter dichtte Red Bull wel een beetje het nog steeds bestaande gat tussen Oost en West Duitse clubs in het moderne voetbal. Hierdoor kreeg de club steeds meer aanhang. Ook de prestaties van Leipzig zijn waanzinnig knap te noemen waarvoor de club veel lof ontvangt.

Een weddenschap op Rasenballsport Leipzig

Een gokje op Red Bull is geen slecht idee. Dat de ploeg een reusachtige groei heeft doorgemaakt moge duidelijk zijn. Hierdoor is de ploeg tegen menig tegenstander favoriet voor de overwinning. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de ploeg tegen de absolute topteams nog altijd kan verliezen.

Leipzig heeft haar plek in de top vijf echter wel behaald maar wat de toekomst voor de Oost-Duitse ploeg in petto heeft is nog altijd gissen. Misschien kan de ploeg Bayern van de troon stoten en landskampioen van Duitsland worden.

Niemand had in 2009 durven dromen dat Leipzig tien jaar later al ervaring had opgedaan in de Champions League. Wie weet wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Geschiedenis van Red Bull Leipzig

In juni 2009 werd er in het Oost Duitse Leipzig een nieuwe voetbalclub opgericht door het concern Red Bull. Door de Duitse wetgeving mocht de bedrijfsnaam van Red Bull niet in de clubnaam worden opgenomen. Daarom werd er gekozen voor Rasenballsport Leipzig met de afkorting RB Leipzig dat bekender is geworden onder Red Bull Leipzig.

Red Bull is een meester in het vermarkten van het merk. Niet iedereen drinkt Red Bull, maar iedereen weet wat Red Bull is en heeft associaties met het merk. In het moderne voetbal, waar geld en marketing een grote rol speelt, heeft Red Bull goede papieren. Daarnaast heeft het energiemerk de kennis en kunde aangezien Red Bull Salzburg, Red Bull Bragantino, en de New York Red Bulls andere voetbalclubs van het concern zijn.

Naast de voetbalteams heeft Red Bull ook het Formule 1 team waarbij ook veel ervaring met sportmarketing is opgedaan. In 2010 startte Red Bull met voetballen, ze namen de licentie over van SSV Markranstädt waardoor ze in de vijfde klasse konden starten. Ze promoveerden naar de Regionalliga Nord. Aldaar was de tegenstand een stuk groter en eindigden ze op de vierde plek.

In het tweede seizoen streed de club om de titel maar werd de derde plek behaald. In 2012/13 werd Leizpig kampioen van de gereorganiseerde Regionalliga Nordost. Ze moesten echter wel een play off spelen voor promotie naar de 3. Bundesliga. Het play-off tweeluik tegen Sportfreunde Lotte werd gewonnen waardoor Leipzig naar de 3. Bundesliga mocht.

Bundesliga

In 2013 ging Leipzig naar de 3. Bundesliga. De ploeg won veel en kwam op de tweede positie terecht na 38 speelronden. Ze speelden op de laatste speeldag zelfs om de titel, maar ook de tweede plek was voldoende voor de volgende trede op de Duitse voetbaltrap.

In 2014 stond er voor het eerst sinds ‘98 een ploeg uit Leipzig in de 2. Bundesliga. Door de sportieve prestaties van de club steeg ook het bezoekersaantal en de fans. Nationaal kreeg Leipzig ook steeds meer publiciteit. Voorstanders vonden Leipzig een moderne, frisse club die het voetballandschap aanvult.

Tegenstanders vonden Red Bull poenerig, traditie loos een saai. Feit was wel dat Leipzig in recordtempo bezig was om naar de hoogste nationale klasse te gaan. De DFB gooide aanvankelijk roet in het eten. Red Bull kreeg geen licentie. Leipzig voldeed niet aan de 51% regel. Hierbij mogen investeerders nooit de overhand krijgen in een voetbalclub.

Daarnaast leek het logo te veel op het logo van Red Bull. Red Bull kreeg de licentie toen Leipzig aangaf het logo te veranderen en de structuur binnen de club te zullen aanpassen.

In 2016 verzekerde Leipzig een plek in de 1. Bundesliga door op de tweede positie te eindigen. Het zou voor het eerst sinds 1994 zijn dat een club uit Leipzig in de Bundesliga terecht kwam en voor het eerst sinds 2009 een ploeg uit Oost-Duitsland.

Tijdens het eerste seizoen in de Bundesliga ging het aanvankelijk fantastisch. Ze bleven tot de veertiende speelronde ongeslagen en stonden een poos op nummer 1 van Duitsland. Het debuutseizoen werd afgesloten op een zeer knappe tweede positie.

Europa

Door de tweede positie in het eerste seizoen van de ploeg in de Bundesliga mocht Red Bull Leipzig naar de Champions League. In de Champions League komen ze tegenover AS Monaco, Besiktas, en FC Porto in de groepsfase.

Emil Forsberg schiet Rasenball na 33 minuten op voorsprong tegen in de eerste ontmoeting tegen AS Monaco. De wedstrijd eindigt in een salonremise met als einduitslag 1-1. De return in Monaco wint Leipzig met 1-4. Ook tegen Besiktas wordt gewonnen waardoor de derde plek wordt bestegen in de groepsfase. Hierdoor kan de ploeg overwinteren en na de winterstop verder in de UEFA Europa League.

Bij de laatste 32 loot Leipzig het Italiaanse Napoli. In de eerste wedstrijd in Napels krijgt Leipzig een penalty waardoor ze op 0-1 voorsprong komen. De Italianen maken gelijk maar na een snelle goal van Leipzig lijkt er geen vuiltje aan de lucht. De wedstrijd wordt in blessuretijd beslist met de 1-3. De thuiswedstrijd wordt weiliswaar met 0-2 verloren maar de uitgoals in Napels geven die Roten Bullen de ticket voor de achtste finale.

In de achtste finale staan ze tegenover Zenit St. Petersburg, een zeer taaie tegenstander. De eerste wedstrijd is in de Red Bull Arena en wordt gewonnen met 2-1. In Rusland eindigt het 1-1. Leipzig staat in de kwartfinale tegenover het Franse Olympique Marseille. In Leipzig wint Timo Werner de wedstrijd voor de Duitsers met 1-0. Ook in de return komt Leipzig op voorsprong maar door drie Franse goals voor rust wordt het een lastige taak. Het wordt uiteindelijk 5-2 in het voordeel van de Fransen. Europa heeft nu ook kennis gemaakt met de jonge ploeg uit Leipzig.

Ieder seizoen lijkt Leipzig wel één pijler te hebben waar ze goed presteren. In het seizoen 2018/2019 is dat de DFB Pokal. Leipzig speelt voorronde UEFA Europa League en behaalt de groepsfase. Daar weten ze in de groep met Red Bull Salzburg, Rosenborg en Celtic niet te overwinteren.

In de Bundesliga eindigen ze op een steady derde positie en in de DFB Pokal wordt de finale bereikt. Onderweg wordt er afgerekend met Wolfsburg, Augsburg en HSV. De finale tegen Bayern München wordt echter hun Waterloo en ze verliezen met 0-3.

Echter is het behalen van de finale een zeer knappe prestatie. De doelstelling voor Red Bull Leipzig is ieder seizoen in de Bundesliga Europees voetbal afdwingen. Een zeer gekke doelstelling voor een ploeg die pas in 2016 voor het eerst in de Bundesliga speelde.

Spelers

Leipzig kent geen gigantische lijst met vedettes die voor de ploeg hebben gespeeld. Clubiconen zijn zich momenteel aan het ontwikkelen tot clubicoon. Topscorers worden topscorer met ieder doelpunt dat we week in week uit kunnen zien. Clubrecords worden door de korte geschiedenis makkelijk gebroken.

Red Bull Leipzig is een club die een mooi team neerzet. Het is een mix tussen jong creatief talent en wat ervaren spelers met een hogere leeftijd. Voornamelijk spelers die elders op de bank komen te zitten krijgen bij Leipzig de kans om zich de basis in te spelen.

Neem Nederlander Justin Kluivert. Bij Ajax was hij een vaste waarde. Zijn overstap naar AS Roma was volgens critici te snel, hij had zich verder moeten ontwikkelen in Amsterdam. Bij Roma speelde Kluivert, mede door blessureleed, niet veel wedstrijden. Bij zijn overstap naar Red Bull kreeg Kluivert vaker de kans om zijn talent te laten zien.

Daarnaast is Red Bull Leipzig de belangrijkste Red Bull ploeg. Veel talentvolle spelers van Red Bull Salzburg komen over naar het grote Red Bull om in de Bundesliga te spelen. Bijvoorbeeld Naby Keïta die na een paar goede seizoenen een mooie transfer kon maken naar Liverpool. Ook Timo Werner kreeg een droomtransfer van Leipzig naar de Premier League. Joshua Kimmich werd door Stuttgart opgeleid, brak door bij Leipzig en maakte de transfer naar Bayern München.

Faq

Hoe wed je op een kampioenschap voor RB Leipzig?

Dan ga je bij de bookmaker naar het “kopje outright”. Hier zie je de quotes voor een kampioenschap.

Wat is de beste bookmaker voor voetbalwedden?

Alle door ons aanbevolen bookmakers hebben een licentie in Nederland. Ze bieden allemaal wedstrijden uit de Bundesliga aan. Kijk wie de hoogste quotes heeft in de week dat je wilt wedden op RB Leipzig.

Nieuws