Wedden op Real Madrid

  • Laatste update: 12 augustus 2022
Home Wedden op Wedden op Real Madrid

Wedden op Real Madrid

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 12 augustus 2022
  • Leestijd: 12 minuten

Real Madrid Club de Fútbol is de meest waardevolle en succesvolste voetbalclub ter wereld. Los Blancos hebben de meeste internationale prijzen in de kast staan en het enige dat telt in het Bernabeu is winnen.

Los Blancos stellen hoge eigen en met niets minder dan perfectie wordt genoegen genomen. In de competitie zijn Barcelona en Atlético Madrid geduchte tegenstanders die weerstand kunnen bieden tegen de voetbalmachine in het wit. Europees kunnen weinig ploegen tippen aan het spel van Los Merengues. 

Een weddenschap op Real Madrid

Real Madrid is altijd een titelfavoriet. Of het nu gaat om de Primera Division, de Copa del Rey of de UEFA Champions League. De kansen dat Real Madrid heel ver in het toernooi komen of de prijs pakken zijn altijd aannemelijk.

Meestal heeft Real een droomelftal, een fantastische jeugdopleiding en de beste spelers ter wereld. Hoewel de odds niet altijd hoog zijn is een gokje op een overwinning van Real Madrid altijd een goede optie in een combi bet.

Real is tevens een meester in het ombuigen van achterstanden. Mocht Real dus met de rust 1-3 achter staan dan kan het zomaar nog 4-3 worden in het voordeel van de Madrilenen. Live-betting is bij Real een goede wed-optie.

Ben je een voetbalkenner dan kun je bij de bookmakers nog honderden andere gunstige opties vinden om te wedden op Real Madrid. We zetten een aantal voorbeelden op rij.

Rivalen van Los Blancos

Real heeft twee rivalen FC Barcelona en Atlético Madrid. Waar de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid wordt bestempeld als dé Klassieker (El Clásico) is het Madrileense onderonsje veel meer een ouderwetse derby.

El Clásico is de klassieker van het Spaanse voetbal. Maar er is veel politiek gemoeid met deze wedstrijd. Real Madrid staat voor het, voornamelijk rechtse, politieke establishment. Dat terwijl Barcelona juist voor onafhankelijkheid van Catalonië strijd en tegen de hoofdstad aanschopt.

Een Atléti fan omschreef het in een documentaire over de wedstrijd Atlético – Real als volgt; de wedstrijd tegen Barcelona is een politieke derby terwijl de Madrileense derby een daadwerkelijke voetbalderby is.

Als je de twee wedstrijden naast elkaar legt is dat ook een logische constatering. Real – Atlético is een stadsderby. Wie is de baas over Madrid op dat moment? Veel emotie, spanning en rivaliteit komt bij deze wedstrijd kijken in vergelijking met de Clásico. Tijdens de Madrileense derby staat het straatbeeld in teken van de wedstrijd.

Als Los Blancos in Barcelona moeten spelen gaat een kleine aanhang supporters mee naar Camp Nou terwijl het stadse leven in Madrid gewoon doorgaat. De derby tussen Real en Barcelona staat altijd in het teken van de politieke situatie. Catalonië tegenover hoofdstad Madrid. En toch staat de hele voetbalwereld even stil als de bal rolt in Camp Nou of Santiago Bernabéu tijdens El Clásico.

Spelers

Een lijst van iconen die voor Real Madrid hebben gespeeld opstellen is niet eenvoudig. Er zijn er simpelweg te veel. Raúl is de speler die de meeste wedstrijden heeft gespeeld voor Los Blancos. Raúl González Blanco speelde tussen 1994 en 2010 741 wedstrijden waarin de schaduwspits 323 goals wist te maken.

Iker Casillas stond 725 wedstrijden onder de Madrileense lat. Clubtopscorer is Cristiano Ronaldo met 450 doelpunten voor Los Blancos. CR7 heeft nog veel meer records op zijn naam staan bij Real Madrid, zo scoorde hij in twee wedstrijden vijf keer. Hij scoorde in één seizoen 61 doelpunten voor Madrid.

Alfredo Di Stefano heeft een record op zijn naam staan die waarschijnlijk niet zo snel zal worden geëvenaard, laat staan gebroken. Di Stefano scoorde namelijk in vijf opeenvolgende gewonnen Europacup 1 finales. Andere grootheden die voor Real hebben gespeeld zijn Ronaldo Lima, Ferenc Puskas, Paco Gento, Zinedine Zidane, Sergio Ramos, Butragueño, Sánchez en Hierro. 

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu is een magisch stadion. Het staat midden in Madrid en het stadion is gefaseerd de hoogte in gebouwd. Zo kwam er een tweede en een derde ring bovenop de eerste ring. In totaal kunnen ruim 81.000 mensen live naar de wedstrijden van Los Blancos kijken.

In 1982 werd de laatste hand gelegd aan het stadion. Het stadion wordt begin jaren ‘20 gerenoveerd. Dan krijgt het voetbal-theater een schuifdak en wordt de buitenkant gemoderniseerd. 

Zilverwerk in Madrid

Op 6 maart 1902 wordt Sociedad Madrid FC opgericht. Achttien jaar later krijgen ze het koninklijke predicaat van Koning Alfons XIII. Ter gelegenheid van de kroning van Alfons VIII speelde Real een van haar eerste wedstrijden tegen FC Barcelona, de Catalanen wonnen met 3-1.

Real is vanaf de oprichting een sterke ploeg. De Madrilenen winnen drie jaar nadat ze zijn opgericht haar eerste beker. De Copa Del Rey, die vervolgens vier seizoenen achtereen gewonnen wordt. Real is daarmee direct recordkampioen. 

Primera Division

De Spanjaarden creëren in de jaren ‘20 een nieuwe voetbalcompetitie. De Primera Division genaamd. En deze competitie moet ervoor zorgen dat Spanje één nationale professionele voetbalcompetitie heeft en ieder jaar één landskampioen kan uitroepen.

Real Madrid was in 1928 een van de oprichters van de nieuwe competitie. Van de 10 ploegen die in 1928 begonnen aan de competitie spelen Real Madrid, Barcelona, Athletic de Bilbao, Real Sociedad, Atlético Madrid en Espanyol nog steeds Primera División. Alleen Real Madrid, FC Barcelona en Athletic de Bilbao zijn nog nooit gedegradeerd. In 1932 wint Real Madrid haar eerste landstitel in deze nieuwe competitie.

Santiago Bernabéu Yeste

Het is 1943 en oud-speler Santiago Bernabéu wordt gekozen tot nieuwe clubvoorzitter. Bernabéu heeft een duidelijke visie voor Real Madrid, het moet een voetbalinstituut worden. Publiek moet vermaakt worden door middel van voetbal, er kwam een marketinggedachte kijken bij de sport.

Bernabéu begint in 1944 met de bouw van een nieuw stadion en drie jaar later wordt Estadio Chamartín (het huidige Estadio Santiago Bernabéu) in gebruik genomen. De Madrileense burgers kunnen naar het amfitheater van de 20e eeuw komen om de voetbalspelen te bewonderen. 

De Madrileense beker

Er wordt nog altijd veel gespeculeerd over de hoeveelheid invloed die Franco, of dat hij dat überhaupt, zou hebben gehad op Real Madrid. Franco, de extreem rechtse dictator die over Spanje heerste tot 1975, zou volgens sommige verhalen bijvoorbeeld de transfer van Di Stefano naar Barcelona hebben geblokkeerd en hem naar de hoofdstad hebben getrokken.

Ook zouden er bepaalde regels zijn toegepast om het voor Real makkelijker te maken dan voor andere ploegen. Franco zou met Real Madrid de Spaanse sportieve overheersing in Europa willen bewerkstelligen. Het is achteraf moeilijk te achterhalen of alle verhalen kloppen die worden verteld over het Franco tijdperk en Real Madrid.

Hoewel in de eerste Franco-jaren de Madrilenen in Spanje geen prijzen pakte ging dat met de oprichting van de Europacup 1 anders. De Europacup 1 wordt opgericht door de UEFA voor de landskampioenen van de Europese landen.

De Europacup II wordt vijf jaar later opgericht voor de nationale bekerwinnaars. In 1955/56 wordt de eerste editie van de Europacup 1 gehouden. Real Madrid wint de finale van Stade de Reims met 4-3.

In 1957 wordt de tweede finale gespeeld tegen Fiorentina (2-0 winst). In ‘58 wordt AC Milan met 3-2 na verlenging verslagen gevolgd door wederom Stade de Reims in 1959. In 1960 wordt Eintracht Frankfurt omver geblazen door Real Madrid. 7-3 is de eindstand en Real Madrid behaalt haar vijfde Champions League titel op rij.

Het team dat Real eind jaren ‘50 had opgebouwd wordt nog steeds gezien als één van de beste teams aller tijden. Het bijzondere aan de manier van spelen was dat Real heel offensief was ingesteld. Tegendoelpunten leken niet uit te maken als er maar gewonnen werd. Zo scoorde ze in de Europacups van 1955 tot 1960 112 doelpunten. 

Tweede helft 20e eeuw

In de jaren ‘60 werd Real Madrid acht keer landskampioen. Alleen Atlético wist twee seizoenen de hegemonie van Real te breken. In 1962 wordt de Copa del Rey gewonnen en in 1966 wordt de zesde Europacup 1 aan de prijzenkast toegevoegd.

In de jaren ‘70 gaat het iets minder met Real, ze worden ‘maar’ vijf keer kampioen. In 1978 overleed Santiago Bernabéu na 35 jaar de club te hebben bestuurd en de club te hebben grootgebracht. Ook in de jaren ‘80 wint Real maar de helft van het aantal kampioenschappen, in ‘87, ‘88 en ‘89 is Leo Beenhakker coach van Real. Hij heeft een fantastische elftal met spelers als Hugo Sánchez, Butragueno en Jankovic. 

De jaren ‘90 zijn de Cruijff-jaren bij Barcelona. Real Madrid, hoe sterk de ploeg ook is, Cruijff is als coach onnavolgbaar met de revolutie die hij in Catalunya teweeg brengt. Barça wint vier titels op rij onder zijn leiding en pakt eind jaren ‘90 wederom twee titels.

Los Merengues moeten het doen met drie titels in de jaren ‘90. Wel wordt er in 1997 na de wedstrijd tegen Juventus de zevende Europacup 1 (inmiddels Champions League) binnengehaald. In de ‘00s eindigt de titelstrijd in 4-4. Real Madrid is zijn absolute heerschappij kwijt maar blijft altijd in de race met Barcelona.

De spanning in de Primera Division is ieder seizoen groot. De ene keer wint Barcelona, dan weer Real Madrid en af en toe trekt Atlético Madrid aan het langste eind.

De Galácticos

Na de millenniumwissel pakt Real Madrid in 2000 de achtste Champions League en komt er een nieuwe president bij de club. Florentino Pérez, hij had dezelfde ambitie als Bernabéu begin veertiger jaren had. Real Madrid moet de grootste en beste club ter wereld worden en er mogen alleen maar wereldklasse spelers in de basis staan.

Wederom wordt met niets minder dan perfectie genoegen genomen. Real krijgt hierdoor de bijnaam Los Galácticos (de buitenaardsen). Florentino Pérez verkoopt een trainingscomplex van Los Blancos aan de stad Madrid voor 500 miljoen euro waardoor de schulden van 300 miljoen zijn weggewerkt.

Luís Figo wordt overgenomen van concurrent Barcelona. De huidige wereldkampioen (1998) Zinedine Zidane en toekomend wereldkampioen (2002) Ronaldo Lima worden ook aan de selectie toegevoegd. Zo ontstaat er een fantastische mix van aangetrokken spelers en eigen jeugdspelers. Het gaat Real dan ook voor de wind, in 2002 wordt de Champions League gewonnen en nemen ze de UEFA Super Cup een paar maanden later ook mee.

In Spanje worden Los Blancos in 2001 en 2003 kampioen en Real staat in de finale van de Copa del Rey. Op 6 maart 2002 bestaat Real precies 100 jaar, dezelfde dag als dat de finale van de Copa afgewerkt wordt tegen Deportivo. Los Merengues nodigen veel belangrijke gasten uit. Deze heugelijke dag verandert echter in een zwarte bladzijde in de geschiedenisboeken. Real verliest de wedstrijd van Deportivo La Coruna (2-1) en staat op haar eigen verjaardag voor paal ten ogenschouw van de hele voetbalwereld. 

De rest van de ‘00s verlopen matig voor Real Madrid. Er worden twee titels gepakt en er worden wat Supercopa’s aan de prijzenkast toegevoegd maar noemenswaardig mag het, voor Madrileense begrippen, eigenlijk niet zijn.

Real staat even langs de zijlijn toe te kijken naar de nieuwe Spaanse grootmacht; FC Barcelona. Met spelers als Ronaldinho, Kluivert, Guardiola, Deco, Puyol, Iniesta, Rivaldo, Xavi en Messi speelt FC Barcelona grandioos voetbal. 

La Decima en de recente geschiedenis

Pérez wordt in 2009 herkozen als club president met de belofte wederom grote namen te kopen net zoals rond de millenniumwissel. Kaká werd voor 68 miljoen overgenomen van Milan en Cristiano Ronaldo werd voor 94 miljoen gekocht van Manchester United.

Hoewel Real Madrid inmiddels een schuld had opgebouwd van 327 miljoen euro kwamen er langzaam ook weer sportieve successen. In 2012 werd Real wederom kampioen van Spanje en in de Champions League werd tweemaal op rij de halve finale gehaald.

In 2014 nam Carlo Ancelotti de trainers taken van José Mourinho over en behaalde Real de finale van de Champions League. Het is de 94e minuut, de scheidsrechter kan ieder moment op zijn fluit blazen om Atlético officieel de cup met de grote oren te laten winnen. Er moet nog een corner worden afgewerkt. Luka Modric rost de bal in de 16 waar Sergio Ramos boven de rood-witte verdediging uitspringt en knikt de bal met volle overgave achter doelman Thibaut Courtois.

De 1-1 is gemaakt en er moet nog een half uur worden gespeeld. In dat halfuur zorgen Bale, Marcelo en Ronaldo voor 4-1 op het scoreverloop. La Decima is binnen en bovenal is de weg omhoog weer ingeslagen. Het feest bij Real is enorm. Ze hebben eindelijk de tiende Champions League binnen, de eerste ploeg in de geschiedenis van het toernooi die dat flikt. 

Twee jaar later staat Real Madrid wederom in de finale van de Champions League. Ook nu weer scoort verdediger Sergio Ramos de enige goal voor Real Madrid. Na de doelpuntloze verlenging moesten penalty’s de uitslag geven.

Alle vijf de Real penalty’s gaan raak, voor Atlético miste Juanfran de vierde penalty waardoor Real wederom de Champions League won. In 2017 en 2018 werden de Champions Leagues wederom gewonnen.

In 2019 wordt Real van de troon gestoten door Ajax. In de kwartfinale werd de titelfavoriet uitgeschakeld door het frisse en frivole Ajax. Real Madrid won de eerste wedstrijd in Amsterdam. De return in Madrid werd door Real bekeken als formaliteit terwijl Ajax het zag als finale. Real werd overlopen en verloor met 4-1. 

FAQ

⚽ Bieden de Nederlandse bookmakers ook alle wedstrijden uit Spanje aan?

Ja, alle grote competities worden aangeboden. Zelfs competities die de meeste mensen niet kennen vind je terug bij de bookmakers.

⚽ Kun je op een kampioenschap van Real Madrid wedden?

Ja, vooraf en tijdens het seizoen kun je bij iedere bookmaker zo’n weddenschap plaatsen.

⚽ Is het slim om op een kampioenschap van Barcelona en Real te wedden?

Als de uitbetalingen voor beide teams boven de 2.0 liggen dan zou het winstgevend kunnen zijn. Als Atletico met de titel er vandoor gaat, dan zijn de verliezen wel dubbel.

Nieuws