Wedden op Rob Cross

  • Laatste update: 08 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op Rob Cross

Wedden op Rob Cross

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 08 oktober 2021
  • Leestijd: 5 minuten

Op 21 september 1990 wordt Rob Cross geboren in het Engelse Pembury, zo’n vijftig kilometer ten zuidoosten van Londen. Vandaag de dag woont Cross in de badplaats Hastings in East Sussex.

Op elfjarige leeftijd begint Cross met darten. Zoals zo veel Engelsen dat in hun tienerjaren doen speelt ook Cross in de plaatselijke pub. Hij wordt een teamspeler in de Powder Monkey pub in Wallsend. Hij speelt goed en gooit regelmatig regionale toernooien maar kan nooit volledig trainen aangezien hij een baan heeft als elektricien.

De pijlsnelle opmars

Cross dart in het begin voor de BDO. The British Darts Organisation, waar de visvijver aan talent enorm groot is. Excentrieke en uiterst goede spelers maken de overstap naar de PDC alwaar meer toernooien op televisie worden uitgezonden en het grote publiek de spelers ziet.

Hij kwalificeerde zich in 2015 voor het BDO WK, beter bekend als Lakeside. Bij de laatste 64 wordt Cross uitgeschakeld door Tony Martin. Cross stapt al snel in 2016 over naar de PDC. In 2016 kan Cross deelnemen aan de UK open door zich als Rileys amateurspeler te kwalificeren.

“Voltage” geraakt bij de laatste 32 waar hij zijn meerdere moet erkennen tegen Michael van Gerwen. Echter laat Cross een sterke indruk achter. In het kalenderjaar 2016 wint hij 3 PDC Player Championship events waardoor hij van de PDC een tourkaart voor 2017 krijgt.

In 2017 speelt Cross meerdere PDC toernooien waaronder de UK Open waar hij de vijfde ronde behaald en aldaar zijn Waterloo vindt tegen Peter Wright. De week daarop staat Cross in de finale van het Players Championship tegenover Mervyn King. Cross trekt de wedstrijd over de streep met 6-5.

In 2017 klimt Cross de top 32 van de PDC in. Dat is gunstig want binnen de top 32 ben je automatisch voor een aantal toernooien gekwalificeerd. Verder in het jaar behaalt hij meerdere finales en staat in oktober in de finale van het European Championship waarin hij verliest van Michael van Gerwen.

Ook maakt hij in 2017 zijn debuut bij het WK. Daar verbaast hij de hele wereld, hij verslaat Sergio Asada, Michael Smith, John Henderson, Dimitri van den Bergh en Michael van Gerwen (die zes matchdarts miste) op weg naar de finale.

In de finale staat hij tegenover The Power. Phil Taylor was bezig met zijn laatste toernooi en de zestienvoudig wereldkampioen wil daar graag de zeventiende titel aan toe voegen. Cross verslaat in de finale zijn landgenoot en wordt wereldkampioen. De droom die iedere darter heeft komt voor de elektricien uit.

Voordat het WK begon moest Cross nog even bij zijn baas langs om wat vrije dagen op te nemen zodat hij überhaupt naar Ally Pally kon. Dat hij op 1 januari nog in het toernooi zat hadden ze tijdens die bespreking waarschijnlijk niet gedacht.

The reigning and defending Champion of the world

Caller John McDonald roept voorafgaand aan een wedstrijd altijd om wie er gaat spelen. Zijn aankondiging voorafgaand aan een wedstrijd veranderd nu natuurlijk ook in wereldkampioen. De underdog heeft nu een verwachtingspatroon om aan te voldoen.

Na de cheque van 400.000 pond voor de overwinning van het WK nam Cross ontslag als elektricien en richtte hij zich volledig op het professionele darten. “Voltage” moet in 2018 nog erg in zijn nieuwe rol komen. Hij is geen “newbie” meer maar regerend wereldkampioen, dat brengt een andere druk mee.

Tijdens de Premier League speelt hij goed en komt hij in de halve finale, maar de rest van het jaar valt het tegen in vergelijking met 2017. Het spel van Cross verandert gaandeweg het jaar. Hij gaat iets langzamer gooien en probeert zich zichtbaar meer te focussen. Dat zorgt voor een stabiele uitstraling waardoor hij mee blijft doen in de top van de toernooien.

Tips voor het wedden op Rob Cross

Rob Cross speelt altijd rustig. Hij heeft een goede flow waardoor zowel hij als de tegenstander snel in een ritme beginnen te gooien. Cross gooit met rechts en kent veel combinaties uit zijn hoofd. Zo gaat hij vaak naar de trippel 18 om bijvoorbeeld dubbel 16 of dubbel 12 over te laten. Hierdoor komt het vaak voor dat Cross mooie finishes gooit.

Bij het wedden op Cross zijn de weddenschappen op finishes vaak verstandig. Cross heeft het WK van 2018 mede te danken aan zijn fantastische uitgooien.

Tijdens zijn uitgooi beurt is er de typische Cross methode. Hij gaat staan, focust en gooit zijn eerste en/of tweede pijl richting de benodigde punten. Komt hij vervolgens op een finish te staan dan stopt Cross, doet een stapje terug en begint zich compleet opnieuw te focussen op de dubbel.

Hierdoor pauzeert hij eventjes en kan hij de tijd nemen om de dubbel gericht te raken. Waar andere darters in de gooi nog de laatste pijl mikken, gaan deze darts vaker mis dan bij de gefocuste Cross.

Concentratie is voor de Engelsman heel belangrijk, mocht hij uit zijn concentratie zijn en/of slecht gooien dan is dat altijd te merken aan kleine dingetjes. De mimiek van Cross verraadt een hoop zoals dat bij wel meer spelers het geval is. Cross weet meestal zich te herpakken als het eventjes slecht loopt.

Scorend komt Rob Cross meestal goed uit de verf. De gemiddelden zitten veelal tussen de 95 en 100, bij een slechte dag kan deze tussen de 90 en 95 en bij een goede dag tussen de 105 en 110. Meer dan prima dus, neem dat in combinatie met de kracht om fantastisch te kunnen finishen en je hebt een wereldspeler.

Rob Cross heeft het talent, dat staat buiten kijf. Door hard te werken aan onder andere zijn concentratie weet hij het uiterste uit zijn spel te halen. Hij laat zich niet afleiden door publiek of tegenstander, hij zit in zijn cocon en gooit de pijlen. Dat is wat een darter het beste kan doen, zijn eigen spel spelen. Eigen fouten erkennen en hard trainen.

Faq

🎯 Kun je bij de Nederlandse bookmakers op darts wedden?

Natuurlijk.Darts is ook in Nederland een van de favoriete sporten om op te wedden.

🎯 Kun je live wedden op Rob Cross?

Ja, Darten is uitermate geschikt om live op te wedden. Ook bij de wedstrijden van Rob Cross kun je tijdens het duel inzetten plaatsen.

🎯 Wat zijn goede bookmakers voor het wedden op Darts?

Kijk op onze bookmaker pagina en lees de reviews.