Wedden op schaatsen

  • Laatste update: 30 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op schaatsen

Wedden op schaatsen

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 30 oktober 2021
  • Leestijd: 4 minuten

Geen enkele sport is zo Nederlands als schaatsen. Het mag dan ook niet als verrassing komen dat wedden op schaatsen vooral populair is onder Nederlandse gokkers. En dan hebben we het niet alleen over de Elfstedentocht, maar juist over de NK afstanden, korte baan schaatsen, super sprinten en kunstschaatsen.

Van november tot maart zijn er wedstrijden op de vele kunstijsbanen die Nederland rijk is. 

Wedden op sport moet niet alleen winstgevend zijn, het mag ook spannend zijn. Dus is het des te leuker als je kan wedden op een sport waar je zelf fan bent. Je zet dan geld in op jouw favoriete atleten die strijden om de eerste plaats of een nieuwe recordtijd. Voor ons Nederlanders is wedden op schaatsen bij uitstek de sport om op te wedden. 

  • Wedden op schaatsen is populair in Nederland
  • Voordelen van wedden op schaatsen
  • Tips voor het wedden op schaatsen
  • Wedden op schaatsen – FAQ

Wedden op schaatsen is populair in Nederland

Dat Nederlanders schaatsen leuk vinden, dat weet iedereen. Logischerwijs wordt er door Nederlanders dus ook veel op schaatswedstrijden gewed. Je kan dus wel stellen dat de populariteit van de sport het wedden op schaatsen populair maakt. Het succes van de sport heeft als gevolg dat er veel trouwe fans zijn in Nederland. Zeker als er Nederlandse Kampioenschappen, Wereldkampioenschappen of Olympische Spelen gehouden worden.

Nederland hoort bij de top van de wereld als het gaat om schaatsen. Zowel bij de heren als de dames zijn er veel Nederlandse schaatsers die medailles winnen. Schaatsen wekt daarom ook de interesse van het vrouwelijke deel van de bevolking. Dat zie je niet zoveel bij andere sporten. 

Om veel geld te winnen met wedden op sporten is het nodig dat je veel weet over die bepaalde sport. Omdat wij zoveel schaats fans hebben, zijn Nederlanders erg goed in het wedden op schaatsen. Het lukt veel landgenoten om grote winsten te behalen met het wedden op schaatsen. Dat stimuleert natuurlijk andere om ook eens een gokje te wagen. 

Voordelen van wedden op schaatsen

Schaatsen kijken is gratis: Voor veel sporten geldt dat je dure sportkanalen moet betalen om de beste wedstrijden te kunnen kijken op televisie. Denk maar aan voetbal. Gelukkig is dit bij schaatsen niet het geval. Vrijwel alle schaatswedstrijden worden gratis uitgezonden op de publieke zenders. Zo hou jij meer geld over om mee te wedden op schaatsen. 

Korte periode met wedstrijden: Het ligt redelijke voor de hand dat de schaatswedstrijden in de wintermaanden gehouden worden. Zodra er kans op ijs is, barst de schaatsgekte los onder de Nederlanders. In die koude maanden heeft iedereen het over schaatsen. Dat geeft een extra dimensie aan het wedden op deze sport. Bovendien is het erg praktisch. De competities zijn kort en snel. De rest van het jaar kan jij je richten op andere sporten. 

Veel informatie over schaatsers: Kennis over een sport is de sleutel tot succesvol wedden. In Nederland kom je om in de informatie over de schaatsers, de competities en de nieuwste technologische ontwikkeling van de schaats zelf. Als je simpelweg de voor- en nabeschouwingen volgt, weet je eigenlijk al genoeg om een weddenschap goed in te kunnen schatten.

Tips voor het wedden op schaatsen

Nederlanders houden van gezelligheid. Wedden op schaatsen is dan ook bij uitstek de sport weddenschap die je samen kan doen. Met jouw familie of met een groep vrienden bijvoorbeeld. Iedereen houdt van schaatsen en weet er wel iets vanaf. Maak een avondje kijken naar schaatsen spannender door een weddenschap af te sluiten op de winnende schaatser. 

Samen weet je ook meer over de in´s en out´s van de populaire schaatsers en de opkomende talenten. Deel van te voren de kennis met elkaar. Dan komen jullie allemaal beslagen ten ijs op het moment dat je gaat inzetten op de winnaar van de schaatswedstrijd. Je zult zien dat de meeste van jullie succesvol zullen zijn. 

Vergeet ook niet dat je, net als bij andere sport weddenschappen, een duidelijke strategie moet hebben. Je bepaalt eerst je doel, dus hoeveel geld je wilt winnen over welke periode. Vervolgens breek je dat op in winsten die je per dag of week wilt halen. Bedenk ook van te voren hoeveel je hebt te besteden en wanneer je moet stoppen als je veel achter elkaar verliest. 

ls laatste is het goed even te benoemen dat je altijd bij een legale bookmaker moet gaan wedden. Op die manier weet je zeker dat de quotes eerlijk zijn, dat er goed met jouw geld en data wordt omgegaan, en dat jij zonder problemen jouw winsten op kan nemen.

FAQ

⛸️ Bij welke bookmakers kan je op schaatsen wedden?

Bij vrijwel alle grote online bookmakers kan je terecht voor schaats weddenschappen. Check onze bookmaker review pagina voor meer informatie. 

⛸️ Kan je rijk worden met wedden op schaatsen?

Je zal zeker niet de eerste zijn die rijk wordt van het wedden op schaatsen. Het is belangrijk slim in te zetten en je hebt ook een beetje geluk nodig. 

⛸️ Wanneer kan je wedden op schaatsen?

In Nederland loopt het schaatsseizoen van november tot maart. In deze vijf maanden kan je wedden op Nederlandse schaats weddenschappen. In het buitenland, vooral de VS en Canada, zijn er ook veel schaatswedstrijden in de wintermaanden. 

⛸️ Wat is de belangrijkste schaatswedstrijd in Nederland?

Rond oud en nieuw worden in Nederland de NK afstanden gereden. Dit wordt als één van de belangrijkste nationale schaatsevenementen beschouwd. Tenzij er dat jaar een Elfstedentocht geschaatst wordt. 
 
 
 

Nieuws