Wedden op Servië

  • Laatste update: 03 januari 2023
Home Wedden op Wedden op Servië

Wedden op Servië

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 03 januari 2023
  • Leestijd: 4 minuten

De hoogste voetbalcompetitie in Servië is de Superliga. In 2006 is deze competitie ontstaan nadat Montenegro zich afsplitste van Servië. De competitie kent twee dominante teams. Rode Ster en Partizan, beide afkomstig uit de hoofdstad Belgrado. De derby tussen Rode Ster en Partizan is daarom ook een zeer belangrijke wedstrijd op nationaal niveau.

De kampioen van Servië plaatst zich voor de kwalificatieronde van de Champions League. Vaak weten ze zich te plaatsen voor de groepsfase. Rode Ster Belgrado is de enige Servische ploeg die de Champions League wist te winnen. In 1991 versloegen ze Olympique Marseille in de finale na penalty’s. Partizan won in 1978 de Mitropacup. Dat toernooi werd vaker door clubs uit voormalig Joegoslavië gewonnen.

Weddenschap op Servië

Servië is een zeer stroeve ploeg voor de meeste tegenstanders. Daarom is Servië een mooie ploeg om een gokje op te wagen. Verwacht geen heel gekke uitslagen bij de Serviërs. Een 1-0 overwinning levert net zoveel punten op als een 3-0 overwinning. Wedstrijden winnen met één doelpunt verschil is het handelsmerk geworden van Servië.

Een gokje beide teams scoren is vaak een goede optie bij sterke tegenstanders. Servië speelt resultaatvoetbal. Live wedden is hierdoor ook een slimme tactiek, je kunt dan je weddenschap aanpassen op de speelwijze van Servië. Staat Servië achter dan kun je offensief voetbal verwachten dus is het inzetten op een goal een goede zet. Staat Servië voor dan hoef je per definitie geen vuurwerk meer te verwachten.

Spelers

Servië kent natuurlijk een korte voetbalgeschiedenis onder de huidige vlag. Maar leverde in het voormalig Joegoslavië ook veel spelers af. Ivanovic speelde de meeste interlands voor Servië. In 105 wedstrijden kwam hij tot 38 doelpunten. Kolarov en Tadic zijn er ook vanaf het eerste uur bij onder de huidige vlag. Dusan Tadic is ook bij veel Nederlanders extra bekend door zijn tijd bij FC Groningen en Ajax.

In de Eredivisië speelden tot op heden vier Servische spelers. Zoals eerder geschreven Dusan Tadic. Maar ook Nebosja Gudelj, Spira Grujic, Nemanja Gudelj, Marko Pantelic, Miralem Sulejmani, Mateja Kezman en Dejan Govedarica,  zijn bekende (ex)-Eredivisionisten. 

Prestaties op internationale toernooien

Tussen 1930 en 1996 was Servië onderdeel van Joegoslavië, tussen 1996 en 2006 speelde Servië onder de vlag van Servië en Montenegro. Na 2006 speelt Servië onder de vlag die we vandaag de dag kennen. Opvallende statistiek is dat Servië zich nog niet wist te kwalificeren voor een Europees Kampioenschap maar al wel aan twee wereldkampioenschappen deelnam. In Qatar spelen ze hun derde wereldkampioenschap.

Tijdens het debuut in 2010 in Zuid-Afrika kwamen de Serviërs in de groep met Duitsland, Ghana en Australië. De eerste wedstrijd was tegen Ghana. Servië kreeg een rode kaart en een penalty tegen waardoor 0-1 de einduitslag was. De tweede wedstrijd speelde Servië tegen Duitsland. Klose kreeg al vroeg in de wedstrijd rood. Nog geen minuut nadat Duitsland met 10 man kwam te staan scoorde Servië de 0-1. Het bleef gedurende de wedstrijd 0-1 staan en Servië won haar eerste wedstrijd op het wereldtoneel. De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Australië. Lange tijd bleef de wedstrijd op 0-0 staan. Tot Australië in de tweede helft snel 1-0 en 2-0 maakten. Marko Pantelic wist nog 2-1 te scoren maar de wedstrijd ging verloren. Servië eindigde op de vierde plek in de groep en moest Zuid Afrika verlaten.

Voor het wereldkampioenschap 2014 dat werd gehouden in Brazilië wist Servië zich niet te kwalificeren. In de kwalificatiepoule eindigde de ploeg derde wat ook geen play-offs betekende.

In 2018 was Servië er weer bij. Ze kwamen in de poule terecht bij Brazilië, Costa Rica en Zwitserland. Servië begon het WK goed met de overwinning op Costa Rica. Ook tegen Zwitserland begonnen ze sterk. Mitrovic scoorde al snel de 1-0. Zwitserland scoorde vlak na rust de 1-1 en vlak voor het laatste fluitsignaal pakte de Zwitsers de volle buit. Tegen Brazilië was Servië niet opgewassen. De Serviërs wisten de derde positie in de groep te behalen.

Voor het WK van 2022 in Qatar is Servië gekwalificeerd. Het team komt twee bekenden uit 2018 tegen. Brazilië en Zwitserland zitten bij Servië in de groep. Kameroen maakt groep G compleet. Kortom een zeer moeilijke poule voor de Serviërs. Brazilië is de favoriet voor de groepswinst maar Servië, Kameroen én Zwitserland zijn kanshebbers voor de tweede positie. Alle drie de teams zijn namelijk zeer taai en moeilijk om tegen te spelen.

Nieuws