Wedden op tennis

  • Laatste update: 28 juni 2023
Home Wedden op Wedden op tennis

Wedden op tennis

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 28 juni 2023
  • Leestijd: 5 minuten

In de afgelopen decennia is de perceptie van tennis aanzienlijk veranderd. Ooit werd tennis beschouwd als tijdverdrijf voor aristocraten, maar deze sport is geleidelijk aan enorm populair geworden onder het algemene publiek. Topspelers genieten de status van rockster, net als superster voetballers, basketbalspelers en boksers.

Tennis is daarom ook populair geworden onder gokkers. Bij de online bookmakers zijn er heel veel soorten sport weddenschappen om op te wedden. Niet alleen weddenschappen op Grand Slams, maar ook op andere spraakmakende toernooien als de Davis Cup, Masters en de Olympische Spelen. 

Aangezien tennis een individuele sport is met een duidelijke ranking, ontstaat er minder snel onrust als je het vergelijkt met teamsporten zoals voetbal. Tennis is redelijk voorspelbaar en de favoriet zal de underdog meestal wel verslaan. Dat betekent natuurlijk niet dat een gerenommeerde speler van tijd tot tijd niet verliest, zelfs niet tijdens een prestigieus toernooi. 

  • Soorten tennis weddenschappen
  • Hoe kies je de beste online bookmaker?
  • Wedden op tennis – FAQs

Soorten tennis weddenschappen

Er zijn tal van verschillende soorten weddenschappen waar je jouw geld op in kan zetten. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende weddenschappen op een tenniswedstrijd:

Wedstrijdresultaat: Dit is de meest eenvoudige weddenschap. Je zet je geld in op de winnaar van de wedstrijd. Het is een 2-way weddenschap, je kiest immers uit twee spelers en gelijkspel is niet mogelijk met tennis. 

Handicap: Om de winkansen in balans te brengen, zullen bookmakers een handicap op de underdog plaatsen. In deze weddenschap begint de underdog de wedstrijd dus met een bepaalde voorsprong. De favoriet moet de handicap overtreffen om de weddenschap te winnen. 

Set winnaar: Deze weddenschap is vrijwel gelijk aan die van de wedstrijdwinnaar. In dit geval zet jij je geld in op de winnaar van een specifieke set. Vooral live wedden op de set winnaar is interessant, zeker als het een van de spelers lukt om te breaken. 

Totalen (under/over): Een bekend type weddenschap die gaat om de totale som van games of sets van beide spelers. Je moet voorspellen of een bepaald aantal al dan niet wordt overschreden.

Correcte score: Als je de exacte score van een wedstrijd raadt, kan je rekenen op hoge uitbetalingen. Het is uiteraard ook een zeer riskante weddenschap. 

Winnende marge: Om deze weddenschap te winnen zal de gokker de marge van games of sets tussen de twee spelers correct moeten voorspellen en de ook de wedstrijdwinnaar. Deze weddenschap kan een interval zijn of een exact cijfer. 

Individuele totalen: Deze weddenschap is gericht op de resultaten van een enkele speler. Je zet in op het totaal aantal games of sets die hij of zij zal winnen in een bepaalde wedstrijd. Het is een populaire 2-way weddenschap die je vooral tegenkomt bij grote tennis evenementen. 

Tiebreak of niet: Bij deze weddenschap voorspel je of een wedstrijd eindigt met een tiebreak of niet. Wederom een 2-way weddenschap. 

Geen set winnen: Als er een duidelijke favoriet is, kan je wedden dat de underdog geen enkele set wint. Mocht de favoriet inderdaad “clean” overwinnen, dan heb jij de weddenschap gewonnen. 

Toernooiwinnaars: Dit is een lange termijn weddenschap. Je zet in op de winnaar van bijvoorbeeld de US Open of Wimbledon. Hoe verder van te voren je inzet hoe meer risico je loopt. Je wordt hiervoor wel beloont met de beste quotes.

Hoe kies je de beste online bookmaker?

Voor een goede ervaring tijdens het wedden op tennis is een betrouwbare online bookmaker essentieel. Vrijwel alle bookmakers accepteren weddenschappen op tenniswedstrijden, maar niet alle bookmakers zijn hetzelfde. Welke bij jou past, hangt af van jouw gok stijl en wat jij belangrijk vindt in een partner voor het gokken. Let bij het kiezen van een bookmaker op de volgende aspecten:

Reputatie van bookmakers
Gokkers delen hun mening graag op sociale media en blogs over online weddenschappen. Het is dus niet al te ingewikkeld om reviews over een bepaalde bookmaker te vinden. Ook wij hebben een pagina vol met reviews van de grootste online bookmakers. 

Live wedden
Live wedden is misschien wel de meest opwindende manier van gokken op tennis en andere sporten. De quotes worden live aangepast aan de realtime ontwikkelingen van de wedstrijd. Er valt veel geld te verdienen als je slim inzet en snel handelt. Check gelijk even of je ook toegang hebt tot live wedden via je mobiele telefoon en of je de wedstrijd ook live kan streamen.

Quotes
Het is duidelijk dat iedere gokker kijkt naar de hoogte van de quotes. De verschillen tussen de bookmakers zijn meestal niet erg groot, maar het loont de moeite om de quotes te vergelijken. Zeker als je met hoge inzetten werkt kan een paar punten een groot verschil maken. 

Bonussen en promo´s
Zoek altijd naar de beste welkomstbonus. Een hoge bonus is al genoeg reden om een account aan te maken bij een online bookmaker. Let wel, de welkomstbonus is eenmalig. Wellicht belangrijk is het bekijken van de promoties voor de bestaande leden. Een divers aanbod van free bets, verhoogde quotes en cashback promoties maken het gokken een stuk aantrekkelijker op de lange termijn. 

Tennis toernooien
Voor de echte liefhebbers is het leuk om van tijd tot tijd op Challenger Tour en Futures toernooien met lager gerankte spelers te wedden. Een ruim en gevarieerd aanbod van tennis toernooien kan je veel gokplezier en hoge winsten opleveren. Het tennisseizoen begint in januari in Australië en loopt tot half november als de ATP Tour finales en de Davis Cup gespeeld worden. 

FAQ

🎾 Is wedden op tennis legaal in Nederland?

Ja Nederlanders mogen legaal wedden bij online bookmakers met een licentie. 

Vanaf midden 2021 zijn er licenties voor bookmakers in Nederland.

🎾 Welk tennis toernooi is het populairst?

Wimbledon blijft de grote favoriet onder tennis fans wereldwijd. 

🎾 Hoe kan je betalen voor een tennis weddenschap?

Opties verschillen per bookmaker. De meest voorkomende betaalmethodes zijn: credit card, trustly, paypal en Bitcoin en iDeal. 

🎾 Kan je alleen wedden op Grand Slams?

Het aanbod verschilt per bookmaker, maar meestal kan je naast de Grand Slams wedden op alle grote ATP en WTA competities. 

Nieuws