Wedden op Valencia

  • Laatste update: 30 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op Valencia

Wedden op Valencia

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 30 oktober 2021
  • Leestijd: 11 minuten

Valencia heeft zich in de afgelopen decennia opgewerkt tot een vaste waarde in de bovenste regionen van het Spaanse voetbal.

Het vechten voor de titel is nog te hoog gegrepen. Maar Valencia is een veel geziene gast in de Europese competities en ze overwinteren regelmatig. De ambitie in Mestalla is om zilverwerk in de Valenciaanse prijzenkast toe te voegen. De club is op de goede weg.

Inzetten op Valencia

De Valencianen zijn tegen veel tegenstanders in de Spaanse competitie de favoriet voor de overwinning. Zeker in Estadio Mestalla hebben veel tegenstanders het erg zwaar. Het thuisvoordeel van Valencia is iets wat je zeker mee moet nemen in de weddenschappen.

Valencia heeft meerdere aanvalsplannen gereed. Zo kan de ploeg de ene keer loeren op de counter en de volgende wedstrijd alles op de aanval gooien. Hierdoor ontstaat een creatieve mix en kan de opstelling iedere wedstrijd verschillen. Het is dus aan te raden om de opstelling en tactiek per wedstrijd te bekijken.

De online bookmakers bieden veel verschillende weddenschappen aan bij de wedstrijden van Valencia. Je kunt hierbij denken aan:

Torino Bar Valencia

Op 18 maart 1919 wordt Valencia CF opgericht in de Torino Bar. Octavio Augusto Milego Díaz is medeoprichter van de club en wordt tevens de eerste president van de club. Hij wordt verkozen door middel van kop of munt te spelen met een peseta.

De ploeg speelt haar eerste wedstrijden in het Algiros stadion. Vier jaar na de oprichting van Valencia wordt echter Mestalla al in gebruik genomen. Het stadion biedt Valencia de mogelijkheid om verder te professionaliseren.

Tijdens de oprichting van het Spaanse professionele voetbal en de Primera Division in 1928 mag Valencia in de Segunda División aantreden. Drie seizoenen hebben de Valencianen nodig om te promoveren naar de Primera Division.

Valencia handhaafde in de competitie totdat de Spaanse Burgeroorlog roet in het eten gooide. In 1936 werd de competitie noodgedwongen stopgezet vanwege de politieke oorlog in het Zuid Europese land. Tijdens de burgeroorlog werd Mestalla compleet plat gebombardeerd evenals de stadskern van de derde grootste stad van Spanje.

Bekers in de kast

De Spaanse burgeroorlog eindigt officieel in 1939 maar de wonden zijn dan nog niet direct geheeld. Spanje moet in wederopbouw. Het verwoeste Mestalla moet opnieuw worden opgebouwd.

In 1941 staat Valencia in de finale van de Copa del Rey. Valencia verslaat Espanyol met 3-1 waardoor de eerste beker een feit is voor de Valencianen. De goede weg is ingeslagen want een seizoen later wordt Valencia ook landskampioen.

In 26 wedstrijden worden 85 goals gemaakt, gemiddeld wordt er 3.2 keer gescoord per wedstrijd. Aanvaller Mundo neemt 27 doelpunten voor zijn rekening in het kampioensjaar. Mestalla blijkt een sterke thuisbasis, alleen Atlético Madrid wint dit seizoen in Valencia.

Twee seizoenen later weet Valencia haar tweede landstitel binnen te slepen. Ook nu weer is Mestalla een moeilijke plek. Dit seizoen weet namelijk alleen FC Barcelona er te winnen. In 1946 wint Valencia de derde landstitel. Mundo neemt wederom 27 doelpunten voor zijn rekening in dat seizoen.

In 1944, 45 en 46 weten de Valencianen ook in de finale van de Copa del Rey te geraken maar verliezen ze achtereenvolgens tweemaal van Athletic Bilbao (1944 en ‘45) en Real Madrid (‘46). In 1949 staat Valencia wederom in de finale van de Copa del Rey, ditmaal pakt het gunstig uit en winnen Los Ches met 1-0 van Athletic Bilbao.

De jaren ‘50 zijn sportief minder succesvol voor Los Murcielagos. In 1951 wordt de Copa del Rey finale verloren van FC Barcelona. Drie jaar later wordt de Copa-finale wel gewonnen door Valencia tegen datzelfde Barça. In 1952 is Valencia B bezig aan een opmars in de Segunda División. Het lukt ze zelfs te promoveren naar de Primera Division.

De Real Federación Española de Fútbol houdt deze promotie echter tegen. Er mogen geen twee teams van dezelfde club deelnemen aan dezelfde competitie. Een logisch besluit maar het zorgde voor onvrede bij veel Valencia supporters.

Europa

In 1962 en 1963 maakt Valencia deel uit van de Jaarbeursstedenbeker. Een Europees toernooi en voorloper van de UEFA Cup. Valencia is succesvol en wint de finales van Nottingham Forest en Rapid Wien. Dit zijn tevens de eerste internationale successen van Valencia.

In 1967 wordt de prijzenkast nog verder aangevuld met een Copa del Rey. De jaren ‘70 zijn wederom een goede tijd voor Valencia. Ex-Real legende Alfredo Di Stéfano wordt trainer van Valencia. Zijn nieuwe tactische aanpassingen zorgt voor countervoetbal optima forma en wint daarmee direct in het eerste seizoen het Spaanse landskampioenschap.

In de finale van de Copa del Rey komen ze net te kort en verliezen ze met 3-4 van FC Barcelona. Dit is het tweede jaar op rij dat Valencia de Copa finale verliest. Één seizoen later volgt de derde verloren finale. In 1979 wint Valencia weer eens de beker.

In Europa deden de Valencianen geen bewonderenswaardige dingen tot 1980. Valencia mag door de gewonnen bekerfinale in 1979 aantreden in de Europacup II. Hier knokt Valencia zich tot aan de finale waar Arsenal FC wacht. De Noord Londenaren worden verslagen door de Spanjaarden in Brussel en de Europacup II wordt aan de prijzenkast toegevoegd.

Na het winnen van de Europacup II mocht Valencia deelnemen aan de Supercup. Deze werd toentertijd nog gespeeld over twee wedstrijden. In Engeland verliest Valencia met 2-1, maar in het eigen Mestalla wordt met 1-0 gewonnen waardoor Valencia op uit doelpunten het tweeluik wint.

De hoge piek veranderde in een diep dal. In 1986 degradeerde Valencia naar de Segunda Division en had de club 2 miljoen peseta’s schulden.

De knop om

De degradatie was een harde dreun voor Valencia. Vijfenvijftig jaar hadden ze in de Primera Division gespeeld. Na één seizoen keert de ploeg alweer terug in de hoogste competitie.

Tijdens het Segunda-seizoen blijkt wel hoe groot de aanhang van Valencia is. Ook in de tweede league komt een groot deel van de fans naar het stadion komen.

Door een grote reorganisatie na de degradatie werd er een hoop geschoven binnen Valencia CF. De nieuwe president van de club genaamd Arturo Tuzon verandert een hoop bij Valencia. Hij stelt Guus Hiddink aan als nieuwe coach en opent het Ciudad Deportiva de Paterna, het nieuwe sportcentrum van Valencia.

Door het nieuwe beleid raakt de club uit de financiële problemen en worden ze zelfs financieel een redelijk stabiele ploeg.

1990-2000

In de jaren ‘90 wordt er gebouwd aan een fantastische ploeg. Ieder seizoen komen er nieuwe spelers bij. Claudio Ranieri wordt in 1998 aangesteld als hoofd van de ploeg. Hij coacht de club naar de Copa del Rey winst. Sevilla is de opponent die met 3-0 verslagen wordt.

Na de bekerwinst van Ranieri wordt de Italiaanse coach vervangen door Héctor Cúper. Hij versterkt de selectie wederom en weet daarmee de Supercopa te winnen. De eerste prijs is binnen en het seizoen dat volgt is er een voor in de Valenciaanse geschiedenisboeken.

De Champions League wordt gespeeld. Valencia is met Bayern München, Rangers en PSV Eindhoven ingeloot in groep F. Valencia wint de poulefase en komt in de kwartfinale tegenover Lazio Roma te staan. De Italianen worden met 5-2 en 0-1 naar huis gestuurd.

Vervolgens wordt FC Barcelona van de mat gespeeld. De finale wordt gespeeld in Parijs waar Valencia Real Madrid ontmoet. De Madrilenen hebben een wereldploeg met spelers als Roberto Carlos, Raúl en Anelka en zijn een maatje te groot voor Valencia. De finale verliest Valencia met 3-0.

Het seizoen daarna (2000-2001) gaat het opnieuw erg goed met Valencia. Valencia speelt wederom in het miljoenenbal en wordt geplaatst in groep C samen met Olympique Lyon, Olympiakos en sc Heerenveen. De groep werd overtuigend als eerste afgesloten met één verliespartij en één gelijkspel.

Na de winterstop treed Valencia aan tegen Arsenal. De Engelsen worden verslagen. Vervolgens in de halve finale wordt Leeds uitgeschakeld. In de finale komt Valencia tegenover Bayern München te staan.

Na de reguliere speeltijd staat 1-1 op het bord, uiteindelijk moeten strafschoppen de beslissing vormen. Daar trekken de Duitsers aan het langste eind. De tweede Champions League finale op rij wordt verloren door Valencia.

Europees zilverwerk

Rafael Benitez is aangesteld als nieuwe coach van de club, hij moet na de verloren finales prijzen pakken. In 2001-02 wordt Valencia direct kampioen van Spanje. 2002-03 is een minder jaar maar in 2004 wordt Valencia opnieuw kampioen van Spanje.

Ook Europees gaat het weer goed bij Los Ches. In de UEFA Cup knokken de Spanjaarden zich naar de finale waar Olympique Marseille wacht. De finale in Göteborg wordt gewonnen met 2-0 en eindelijk is er weer een Europese beker in handen van Los Murcielagos. Ook de Supercup wordt later nog toegevoegd aan de prijzenkast.

Het beste jaar van de club uit de geschiedenis wordt groots gevierd. Benitez ligt echter tegelijkertijd overhoop met de directie van Valencia waardoor de coach ontslagen wordt. De hoge piek veranderd wederom in een diep dal.

Veel trainerswissels zorgen voor instabiliteit en de resultaten blijven uit. In 2005/06 kwamen David Villa, Miguel en Joaquin spelen bij Valencia en sloten jeugdspelers Raúl Albiol, David Silva en Gavilán zich aan in de selectie. Hierdoor was Valencia, ondanks de instabiliteit, wederom een heel sterke ploeg geworden.

Koeman trainer Valencia

In 2007 gaat Ronald Koeman het Spaanse avontuur aan. Hij weet echter niet te overwinteren in de UEFA Cup, een uiterst slechte prestatie. De 0-3 nederlaag in de competitie tegen Barcelona helpt Koeman ook niet mee.

Koeman poogt orde op zaken te stellen en zet een aantal clubiconen uit de selectie. De supporters uiten direct hun onvrede middels witte zakdoekjes. Hoewel Koeman nog de Copa Del Rey weet te winnen op 16 april 2008 wordt hij een week later toch ontslagen.

Recente geschiedenis

Na het ontslag van Koeman hebben meerdere coaches Valencia geleid. De ups en downs blijven in het karakter van de club zitten. Maar Valencia heeft zich wel opgewerkt tot een vaste waarde in de top/subtop van Spanje.

Europees is ieder jaar het doel overwinteren. De Champions League wordt meestal wel gehaald. Het team van Valencia bestaat uit een leuke mix jonge spelers en ervaren krachten. Los Murcielagos hebben een goede jeugdopleiding en de doorstroming van jong talent naar de eerste ploeg gaat gestaag en verloopt soepel.

De ambitie in Valencia is groot en duidelijk. Prijzen pakken en concurreren met de grote drie. Atlético, Barcelona en Real Madrid zijn de te kloppen tegenstanders.

Valencia kent haar positie en weet dat de drie ploegen een groter budget hebben en dus moeilijk te kloppen zijn. Aanhaken in de subtop en Champions League voetbal bereiken, dus een vierde positie bemachtigen in de Spaanse competitie is het doel.

Stadion

Stadion Mestalla Valencia

Estadio Mestalla is al sinds jaar en dag de thuishaven van Valencia. Vier jaar na de oprichting van de ploeg verkast de club naar het stadion. Het stadion wordt in de jaren ‘20 opgebouwd en is een uitstekende uitvalsbasis voor Valencia CF.

In de Spaanse Burgeroorlog wordt het stadion verwoest. Nadat de burgeroorlog in 1939 ten einde was gekomen wordt het stadion opnieuw opgebouwd. Omdat het stadion dermate verwoest is kan het stadion opnieuw worden ingericht en ontworpen.

Er komt plek voor 20.000 supporters die de wedstrijden konden bekijken. In de jaren ‘50 wordt het stadion opnieuw verbouwd. De uitbreiding zorgt voor een capaciteit van 45.000 toeschouwers en het stadion heeft de modernste voorzieningen van die tijd. Het werd een van de beste voetbalstadions van het land.

Na een kleine 40 jaar waren de voorzieningen wat aan de oude kant en bleef de supportersschare van Valencia almaar groeien. Het stadion werd eind jaren ‘90 daarom wederom verbouwd en uitgebreid naar een capaciteit van iets minder dan 53.000 supporters.

Vandaag de dag heeft het stadion een capaciteit van 55.000 personen en is het een gewilde toeristische attractie in Valencia. Er gaan veel toeristen op stadion tour.

Spelers

David Albelda heeft de meeste wedstrijden voor Valencia CF op zijn naam staan. De Spanjaard speelde 476 wedstrijden voor de ploeg waarin de middenvelder 9 maal het net wist te raken en 8 assists gaf, hij speelde tussen 2001 en 2008 ook nog 51 interlands voor het Spaanse elftal.

Miguel Angel Angulo staat op de tweede plek met 409 wedstrijden. Santiago Canizares stopte op precies 400 wedstrijden voor Los Ches.

Edmundo Suarez oftewel Mundo is de topscorer aller tijden. De aanvaller werd in de jaren ‘20 van de voorgaande eeuw tweemaal topscorer tijdens de landskampioenschappen van Valencia. Mundo scoorde in totaal 186 maal in 208 wedstrijden voor Los Murcielagos. Hij won tweemaal de Pichichi voor topscorer in de Primera División in het seizoen 41/42 en 43/44.

Andere noemenswaardige spelers van Valencia zijn, Rodrigo, David Villa, Mijatovic, Claudio Lopez, Mario Kempes, Juan Mata, Jordi Alba, Alessandro Florenzi en Didier Deschamps.

Ook zijn er een aantal Nederlanders die voor Valencia zijn uitgekomen; Patrick Kluivert, Faas Wilkes, Johnny Rep, Jasper Cillessen en Hedwiges Maduro.

Faq

⚽ Kun je wedstrijden van Valencia combineren met Eredivisie wedstrijden?

Dat is zeker mogelijk. Je kunt een combi weddenschap maken van alle weddenschappen die een bookmaker aanbiedt.

⚽ Kun je een bonus krijgen als je gaat wedden op Valencia?

Als je voor het eerst een account aanmaakt bij een bookmaker dan krijg je een bonus. Deze kun je inzetten op Valencia als je wilt.

⚽ Wie geeft de hoogste quotes voor Valencia?

Dat kan per wedstrijd verschillen. Vergelijk de bookmakers iedere wedstrijd.

⚽ Wat is een Parlay weddenschap?

Dat is een andere benaming voor een combinatie weddenschap.

Nieuws