Wedden op VVV Venlo
De Venlose Voetbal Vereniging zag op 7 februari 1903 het levenslicht. De ploeg speelt met een geel shirt met een zwarte baan erdoorheen, gele sokken en een zwarte broek. VVV Venlo is ontstaan uit voetbalvereniging De Gouden Leeuw die door een Venlose vriendengroep was opgericht. Na wat naamswijzigingen werd het in februari 1903 Venlose Voetbal Vereniging.
Een weddenschap op vvv
Voor een weddenschap op VVV Venlo kun je bij al onze bookmakers terecht. Meestal haalt VVV de punten in thuiswedstrijden, dus dan is een inzet op de ploeg te overwegen.
Bekijk in ieder geval de statistieken van de laatste weken als je gaat wedden. Er zijn soms periodes dat ze bijvoorbeeld veel gelijk spelen en daar staan vaak goede quoteringen tegenover.
Op iedere wedstrijd van VVV zijn meer dan honderd weddenschappen mogelijk. Je moet dan denken aan:
- Wie maakt het eerste doelpunt?
- Een 1X2 weddenschap
- Scoort VVV in het laatste kwartier?
- Wie krijgt er geel?
- Een seizoen weddenschap op VVV
Statistieken
VVV Venlo heeft een aantal prijzen gewonnen. In 1954 werd de Zilveren bal gewonnen, vijf jaar later kwam de KNVB Beker daarbij. Tevens werd de ploeg een aantal maal kampioen van de Eerste en Tweede divisie.
De kansen dat VVV prijzen gaan pakken zijn klein, mocht er nog meer zilverwerk in de Koel gaan komen blinken dan zal dat waarschijnlijk een kampioenschap in de Eerste Divisie zijn. Ook de beker moet in een uitzonderlijk goed jaar tot de mogelijkheden behoren.
Rivaliteit en clubcultuur
VVV heeft een fanatieke achterban uit de regio van Venlo. Het is dan ook veruit de grootste club uit de regio. Het gebied ten zuiden van Venlo tot Roermond is voornamelijk VVV supporter, in Roermond is de scheiding te vinden met fans van Fortuna Sittard. Een van de rivalen van VVV Venlo.
Ook de andere Limburgse club Roda JC kan als een rivaal worden gezien. Zowel VVV als Fortuna en Roda spelen de Limburgse derby’s. Sinds 2006 heeft VVV een eigen supportersvereniging genaamd D’n twellefde man.
Stadion VVV
VVV Venlo werkt haar wedstrijden af in het karakteristieke ‘de Koel’. De Koel heeft haar naam te danken aan de Kuil waarin het stadion zich bevindt. Koel is in het Venloos dialect kuil. In de Koel is plek voor 8.000 personen. Het stadion is in 1972 geopend en sindsdien is VVV Venlo bespeler.
Het stadion staat voornamelijk bekend om de steile lange trap waar de spelers vanuit de kleedkamer vanaf moeten voordat ze het veld betreden. Voordat de Koel werd gebouwd speelde VVV haar wedstrijden in De Kraal. Deze naam kwam van het gelijknamige café naast het veld. VVV speelde haar wedstrijden hier sinds 1903.
Na de fusie met SC Venlo ‘54, die op de Berckt speelde werd er om en om gespeeld op beide terreinen. De KNVB kwam met een regeling dat een ploeg één thuisstadion moest hebben waarna de Kraal in gebruik werd genomen. Tot 1972 diende de Kraal als Venlose thuishaven.
Spelers
VVV heeft in het verleden een aantal redelijk grote namen aan hun club verbonden gehad. Faas Wilkes en Coy Koopal zorgde onder andere voor de successen eind jaren ‘50.
In de jaren ‘70 en ‘80 kwam Ger van Rosmalen tot 59 doelpunten in 404 duels. Van Rosmalen heeft samen met Frans Nijssen en Niels Fleuren 404 wedstrijden gespeeld. Clubtopscorer is Maurice Graef met 135 doelpunten in 305 wedstrijden.
Andere spelers voor VVV zijn; Dick Advocaat, Steven Berghuis, Keisuke Honda, Jan Klaassens, Ruben Schaken, Stan Valckx en John de Wolf.
Het begin
In de eerste jaren speelde VVV nog niet in de hoogste klassen aangezien er in het zuiden van het land nog geen Eerste Klasse bestond. Pas in 1912 kon VVV deelnemen aan de Zuidelijke Eerste Klasse.
Na zowel gedegradeerd als weer gepromoveerd te zijn speelde VVV wederom Eerste Klasse in de begin vijftiger jaren. Sportclub Venlo ‘54 nam deel aan de competitie die was opgezet door de NBVB (Betaald voetbal, tegenhanger van de KNVB dat tegen betaald voetbal was) VVV speelde voor de KNVB.
Toen de KNVB en de NBVB samen gingen deden SC Venlo ‘54 en VVV dat ook onder de nieuwe naam Sportclub VVV’03. In de eerste officiële wedstrijd gingen de Limburgers op visite bij Ajax in de Meer. De Venlonaren wisten iedereen te verbazen door met 2-3 te winnen van de Amsterdammers.
In 1959 won VVV de KNVB Beker, een historische prijs die werd gewonnen van ADO met 4-1. In 1961 eindigde VVV derde in de Eredivisie en daardoor ging een Europees avontuur in de International Football Cup (Intertoto cup) van start. VVV Venlo kwam in groep B3 terecht met het Zwitserse FC Grenchen, het Zweedse Örgryte IS en het Duitse Borussia Neunkirchen.
VVV won drie wedstrijden, verloor tweemaal en speelde een keer gelijk. Alleen de groepswinnaars mochten door naar de kwartfinales en daar kwam VVV drie punten te kort voor. Het Europese avontuur was ten einde gekomen.
Schommelen tussen divisies
De jaren ‘60 waren na het Europese seizoen een dieptepunt. Na degradatie in 1962 naar de Eerste divisie werd er daarna zelfs Tweede Divisie in Venlo gespeeld. In 1976 kwam VVV weer terug in de Eredivisie en verraste de Limburgers opnieuw door grootmachten PSV en Ajax in eigen stadion te verslaan.
Wederom was het schommelen tussen Eredivisie en Eerste Divisie. In 1988 werd nochtans de halve finale van de KNVB Beker behaald waar van aartsrivaal Roda JC verloren werd in de verlenging. Één seizoen later degradeerde VVV opnieuw naar de Eerste Divisie.
Vanaf de jaren ’90
In de jaren ‘90 speelde VVV twee seizoenen Eredivisie en vanaf 1995 tot en met 2007 speelde VVV wederom in de Eerste Divisie. Het seizoen 2007/2008 kan als een van de bijzonderste rentrees in de Eredivisie gezien worden.
Er werd namelijk uit gewonnen van FC Utrecht, Willem II en Vitesse en er werd thuis gelijk gespeeld tegen de gehele traditionele top drie. De zeventiende plek werd behaald en VVV Verloor de play offs van ADO.
In het seizoen daarna kwam Keisuke Honda te spelen in de Koel. Honda werd aanvoerder en had een grote rol in de directe terugkeer naar de Eredivisie. Niet voor niets werd de Japanner benoemd tot beste speler van de Jupiler League dat seizoen. Honda imponeerde tevens een seizoen later in de Eredivisie, in de achttien wedstrijden die hij speelde scoorde hij zes keer waardoor CSKA Moskou in de winterstop de Japanner overnam van VVV.
In de tweede seizoenshelft ging het beduidend slechter met de Venlonaren maar wisten ze zich te handhaven, mede dankzij de goede start. Talenten van VVV gingen aan het einde van het seizoen weg.
De Eerste Divisie moest weer een aantal seizoenen gespeeld worden om vervolgens wederom terug te keren in de Eredivisie. VVV zal altijd een ploeg zijn die tussen deze twee competities blijft spelen. Qua niveau zit de ploeg ook aan de onderkant van de Eredivisie en aan de bovenkant van de Eerste Divisie.
Veelgestelde vragen over wedden op VVV
We hebben de beste bookmakers met een licentie voor je geselecteerd. Wekelijks kunnen de quotes verschillen, dus zoek de bookmaker met de hoogste uitbetaling.
Een doelpunt met het hoofd wordt ook aangeboden bij wedstrijden van VVV
Dat ligt eraan tegen wie ze spelen. Door een handicap te spelen kun je hogere quotes krijgen.