Wedden op RKC Waalwijk

  • Laatste update: 28 juni 2023
Home Wedden op Wedden op RKC Waalwijk

Wedden op RKC Waalwijk

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 28 juni 2023
  • Leestijd: 5 minuten

De Rooms Katholieke Combinatie uit Waalwijk is een club die tegenwoordig continu vecht voor promotie naar de Eredivisie of knokt om degradatie naar de Eerste Divisie te voorkomen. De club wordt in 1940 opgericht als amateurploeg uit een fusie van meerdere amateurclubs in Waalwijk.

Inzetten op RKC

De meeste mensen zetten niet in op winst voor RKC omdat de ploeg, als het Eredivisie speelt, vaak moeilijk tot een overwinning komt.

Toch zij er genoeg weddenschappen te vinden waarbij je RKC kunt betrekken. Bekijk de statistieken van de laatste weken en ga bijvoorbeeld op het aantal doelpunten in een wedstrijd wedden.

Een andere mogelijkheid is het wedden met een handicap. Hier kun je RKC Waalwijk een virtuele voorsprong geven waarbij zelfs een wedstrijd tegen Ajax weer spannend wordt om op te wedden.

Enkele mogelijkheden om op te wedden zijn:

Geschiedenis van RKC

Na de invoering van het betaalde voetbal bleef RKC een amateurvereniging. In de jaren ‘80 zorgde dit voor twee landelijke amateurkampioenschappen. In 1984 besloot RKC toe te treden tot het betaalde voetbal en speelde ze Eerste Divisie.

De eerste drie seizoenen eindigen ze direct hoog genoeg om aan de nacompetitie deel te kunnen nemen tot ze in 1987/88 promotie behalen naar de Eredivisie. RKC werd in de jaren ‘90 een vaste waarde in de Eredivisie.

Tot het seizoen 2006/07 spelen de Waalwijkers onafgebroken in de hoogste professionele, nationale voetbalcompetitie. In zeven Eredivisie-seizoenen wordt tevens het linkerrijtje gehaald.

De beste prestatie die RKC behaalde was de zevende plek, in 1991 en in 2001 werd de ploeg zevende. Het gevolg hiervan was dat ze in Europa mochten spelen. Aan de Intertoto Cup nam RKC vier keer deel. Het Europese niveau was voor de Waalwijkers net te hoog gegrepen en de club overwinterde nooit in Europa. 

In de seizoenen die na het succes in de Eredivisie volgden ging het minder goed met RKC. In 2006/07 werd de beslissingswedstrijd om promotie/degradatie verloren van VVV Venlo met 3-0 waardoor RKC na negentien jaar Eredivisie te hebben gespeeld terug moest naar de Jupiler League.

De laatste jaren

In 2008/09 kwam de ploeg weer terug op het hoogste niveau na een doelpunt van Benjamin de Ceulaer in de beslissingswedstrijd tegen de Graafschap (1-0). De Eredivisie bleek echter een veel te sterke competitie voor het kwakkelende RKC. De ploeg behaalde vijftien punten in het gehele seizoen en bleef stijf onderaan staan.

In 2010/11 knokt RKC zich rechtstreeks weer terug in de Eredivisie. Het wordt een mooi seizoen waar het linkerrijtje wordt behaald. De negende plek zorgt ervoor dat RKC zelfs play-offs mag spelen voor de Europa League. Dit blijkt echter net te hoog gegrepen.

In de jaren die volgen zijn het pieken en dalen in noordwest-Brabant. Eredivisie wordt ingeruild voor Eerste Divisie om vervolgens weer terug te keren in de Eredivisie.

Het niveau van RKC is historisch gezien alleen maar gedaald. Eredivisie voetbal is een doel geworden in plaats van een zekerheid. Het linkerrijtje, wat in het verleden nog geregeld werd gehaald, is inmiddels een droom die hoogstwaarschijnlijk voorlopig geen werkelijkheid meer gaat worden in Waalwijk. En Europees voetbal lijkt helemaal een utopie te zijn in het Mandemakers stadion. 

Rivaliteit en clubcultuur

De club uit Waalwijk werd in de jaren ‘80 opgericht en kwam in de jaren ‘90 pas echt in de Eredivisie om de hoek kijken. Een lange geschiedenis kent de ploeg dus niet.

Vanuit historisch oogpunt kent RKC geen rivaliteit zoals NEC en Vitesse of Ajax en Feyenoord dat wel  kennen. Geografisch gezien ligt Tilburg het dichtste in de buurt van Waalwijk.

Willem II ziet de wedstrijd tegen RKC als een reguliere competitie- of bekerwedstrijd maar vanuit RKC wordt de wedstrijd tegen de Kruikenzeikers gezien als een derby. Dit is tevens ook de enige concurrent die RKC in de buurt heeft. 

Stadion van RKC

De Waalwijkers werken hun thuiswedstrijden af in het Mandemakers Stadion. Het stadion werd in september 1996 geopend. Waar aanvankelijk 6.000 supporters de wedstrijden van RKC live konden zien is de capaciteit opgeschroeft naar 7.500 toeschouwers.

RKC koos in 2014 voor kunstgras maar na vijf jaar werd in 2019 toch weer natuurgras in het stadion gelegd. Voordat RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion speelde werkte ze hun wedstrijden af in “De Fietsenstalling”.

Het Sportpark Olympia kreeg deze bijnaam aangezien het stadion niet veel supporters kon huisvesten en geen professionele uitstraling had. In 1996 werd dit stadion gesloopt en op dezelfde locatie werd het nieuwe stadion uit de grond gestampt. 

Spelers

De Waalwijkers hebben natuurlijk veel spelers zien komen en gaan de afgelopen decennia. De speler met de meeste wedstrijden voor de club is Rob van Dijk met 285 duels voor RKC.

Patrick van Diemen speelde dertig wedstrijden minder voor de club en op de derde positie vinden we Marcel Brands die 235 wedstrijden in het geel-blauwe shirt speelde.

De speler met de meeste doelpunten voor RKC is Rick Hoogendorp. Hoogendorp speelde 233 wedstrijden voor RKC en maakte daarin 105 doelpunten en gaf daarnaast nog eens 20 assists.

Andere spelers die in het shirt van RKC hebben gespeeld zijn Adrie Bogers, Peter Bosz, Henrico Drost, Erik ten Hag, Marc van Hintum, Clint Leemans, Anthony Lurling, Zeljko Petrovic, Evander Sno, Alfred Schreuder, Jurgen Streppel,Thomas Vermaelen en Leo van Veen.

Opvallend veel van deze namen zijn na hun voetbalcarrière trainer geworden bij Nederlandse clubs.  

FAQ

⚽ Staan er ook spelers van RKC bij de topscorers weddenschappen?

Natuurlijk staan die er ook bij en de quotes zullen heel hoog zijn.

⚽ Kun je ook live wedden op RKC Waalwijk?

Bij de meeste bookmakers kun je ook live wedden op RKC

⚽ Waar kun je in een derby het beste op wedden?

Omdat er voor de supporters veel op het spel staat, gaan de spelers vaak tot het uiterste. Wedden op gele kaarten kan hier winstgevend zijn.