Wedden op zaalvoetbal

  • Laatste update: 03 januari 2023
Home Wedden op Wedden op zaalvoetbal

Wedden op zaalvoetbal

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 03 januari 2023
  • Leestijd: 6 minuten

Het spelletje zaalvoetbal is in Nederland een veel beoefende sport. Het wordt ook wel futsal genoemd. Het staat bekend als een technische sport waarbij er geen lichamelijk contact is toegestaan, wat in de praktijk niet helemaal juist is.

Door de speciale Nederlandse regels kon het nationale team internationaal niet meer mee komen. De KNVB besloot de regels voor de hoger spelende teams aan te passen. Het spel is in de top veel harder geworden en scheidsrechters laten veel meer toe. Het is goed om deze regels te kennen als je gaat wedden op zaalvoetbal.

Tips voor het Wedden op zaalvoetbal

Futsal is bij de gokkers nog niet echt populair. De inzetmogelijkheden zijn ook nog wat beperkt en niet veel mensen volgen de sport. Ben je een futsal kenner dan liggen er zeker mogelijkheden bij het wedden.

In Nederland is de sport nog een veredelde café competitie en met informatie over de ploegen, kun je bookmakers zeker af en toe te slim af zijn. Ben je bijvoorbeeld fan van FCK De Hommel en je weet dat er, in de altijd kleine selectie, geblesseerde spelers zijn. Ze moeten in Friesland tegen Leekster Eagles spelen. Jij hebt dan informatie die de bookmakers niet hebben en hier kun je jouw voordeel mee doen.

Nadeel van het wedden op Nederlandse wedstrijden is dat je niet veel kunt inzetten. Bookmakers dekken hun weddenschappen altijd in. Als er teveel op Leekster Eagles wordt gezet en er zijn geen tegen weddenschappen op De Hommel, dan hanteert een bookmaker maar een lage maximale inzet.

Wedden op de wedstrijden uit andere competities hebben vaak hogere maximum inzetten die worden geaccepteerd. De belangrijkste competities waarop kan worden gewed zijn de Spaanse Primera Division de Futsal en de Braziliaanse Liga Nacional de Futsal.

In de Spaanse competitie spelen 15 team en de topfavoriet is daar ieder jaar Inter Moviestar. In Brazilië strijden ieder jaar 19 teams om de titel. Beide competities spelen in tegenstelling tot Nederland met allemaal professionals. Het voordeeltje van een team dat geen spelers op de been kan brengen, heb je in deze competities niet.

De inzetten die je kunt doen komen grotendeels overeen met het wedden op voetbal. De weddenschappen die je onder andere met zaalvoetbal kunt doen zijn:

  • De 1X2 weddenschap
  • Wedden op het aantal doelpunten
  • Wedden op het aantal 10 meter trappen
  • Draw no bet weddenschap
  • Wedden met een dubbele kans

Wedden op EK of WK zaalvoetval

Net als bij het veldvoetbal worden er ook wereldwijd toernooien georganiseerd. Voor Nederland is het altijd moeilijk om zich te kwalificeren voor een eindtoernooi zoals een EK of WK.

Bij deze toernooien zie je echt de meest technische spelers aan het werk en als liefhebber hoef je jezelf zeker niet te vervelen. De mogelijkheid om te wedden op zaalvoetbal, maakt het volgen van deze wedstrijden nog veel spannender.

Spanje is met Rusland in Europa altijd favoriet en natuurlijk zijn de Brazilianen op het wereldtoneel ook absolute top. Naast de Europese en Zuid Amerikaanse landen heb je goede sub-toppers zoals Iran, Azerbeidzjan en Thailand.

Statistieken zijn belangrijk bij het wedden op zaalvoetbal

In het zaalvoetbal zijn er verschillende tactieken die ploegen toe kunnen passen. Teams spelen soms erg klein en geven amper een kans weg. Andere teams zetten de tegenstander juist onder druk zodat ze ook niet aan voetballen toekomen.

In beide bovenstaande gevallen zal een tegenstander weinig tot scoren komen als de tactieken goed worden uitgevoerd. Ga je live wedden op zaalvoetbal dan zijn dit belangrijke zaken die je mee kunt nemen in je weddenschap.

De statistieken van alle gespeelde wedstrijden van een ploeg kunnen je ook een indicatie geven. Speelt een ploeg erg hard, dan kunnen ze veel 10 meter trappen tegen krijgen. Hierop kun je ook wedden en veel van deze 10 meter trappen tegen, betekent gemiddeld ook weer meer tegendoelpunten.

De speciale regels van zaalvoetbal

Sliding futsal
Sliding futsal

In de lagere regionen van het zaalvoetbal wordt er meestal strenger gefloten. Hier zal lichamelijk contact minder worden toegestaan. In de top gaat het er veel harder aan toe. Slidings zijn meer regel dan uitzondering, iets wat in Nederland vroeger echt verboden was.

Overtredingen worden geteld en na de 5e overtreding zal iedere volgende overtreding een 10 meter schop opleveren. Een vrije bal vanaf 10 meter op het kleine doel van 3×2 meter. Een veredelde penalty zou je kunnen zeggen, waarbij de keeper wel een aantal meter voor zijn doellijn mag staan. De teller van de overtredingen gaat in de rust weer op nul.

De wedstrijd duur 2x 20 minuten echte speeltijd en wordt geleid door 2 scheidsrechters en een tijdwaarnemer.

Het terugspelen op de keeper mag niet na een uitrol en daarna alleen eenmaal als de tegenstander de bal heeft gehad. Keepers kunnen worden gewisseld voor voetballende keeper. Dit gebeurt vaak als een ploeg achter staat en met 5 tegen 4 veldspelers wilt gaan spelen. De voetballende keeper gaat dan op de helft van de tegenstander spelen omdat hij daar wel onbeperkt de bal mag raken.

In het top zaalvoetbal bestaat de 2 minuten strafregel niet. Er wordt wel gewerkt met gele en rode kaarten.

plofbal
Plofbal

Een ander opvallend aspect van zaalvoetbal is het gebruik van de plofbal. Dit is een maatje 4 bal die veel minder stuitert dan een normale bal. De controle is met een plofbal veel makkelijker maar het schieten juist weer moeilijker. De spelers in de top trainen zoveel dat ze net zo hard met een plofbal schieten als met een normale bal.

Nieuws