Wedden op Wielrennen

  • Laatste update: 30 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op Wielrennen

Wedden op Wielrennen

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 30 oktober 2021
  • Leestijd: 5 minuten

De wielersport bevat een aantal verschillende disciplines. Naast het weg wielrennen heb je ook nog het veldrijden, mountainbiken en het baanwielrennen.

De eerste wedstrijd in het wielrennen was op een parcours van 1200 meter. Een jaar later in 1869 werd er een wedstrijd georganiseerd tussen Parijs en Rouen. Dit parcours was 123 kilometer lang. Van de verschillende soorten wielrennen, is het fietsen op de weg het meest populair. Supporters kennen de meeste wedstrijden en ook de renners zijn beroemdheden.

Wedden op wielrennen steeds populairder

Net als bij de grote toernooien bij het voetbal wordt er bij het wielrennen ook vaak onderling ingezet op grote rondes. Met name de Tour de France wordt gebruikt om een mooi poule op te zetten. Gelukkig hebben de legale bookmakers nu ook alle wielerwedstrijden in hun pakket zodat je met het wedden op wielrennen nu ook nog een leuk centje kunt bijverdienen.

Nederland is natuurlijk van oudsher een wielrenland. Wist u dat er meer dan 800.000 mensen regelmatig op een racefiets het land doorkruisen. De meeste van deze renners vinden het interessant om een gokje te wagen op deze mooie sport.

Met je kennis geld verdienen

Zoals met het wedden op alle sporten is kennis van de sport een groot voordeel. Bij het wielrennen kun je al veel opmaken uit het parcours van een bepaalde wedstrijd. Wordt het een sprint of is het een klimwedstrijd. Is het een eendags klassieker of een meerdaagse ronde.

Heb je verstand van wielrennen en volg je het nieuws op de voet, dan kun je de keuze van je weddenschap al beperken tot een select aantal renners. De kans om precies de winnaar eruit de kiezen is natuurlijk kleiner dan het wedden op een winnaar van een voetbalwedstrijd. De uitbetalingen zijn dan ook flink hoger.

De online bookmakers

Het mooie van de online aanbieders is dat je thuis vanuit je luie stoel kunt wedden. Dit kan voorafgaand aan de koers, maar ook tijdens de wedstrijd.

De inzetten maak je eenvoudig via je pc, laptop, tablet of mobiele telefoon. Je stort makkelijk en veilig geld via Ideal of je creditcard. Binnen 5 minuten heb je geld op je account en kun je wedden op je favoriete renner.

Bij het live wedden heb je alle informatie uit de koers en met je goede oog voor de conditie en vorm van een renner, kun je op het laatste moment nog inzetten en je win kans flink verhogen.

Grote rondes

Het leuke van het wegrennen is dat je als supporter dicht bij je helden kunt komen en dat het kijken naar een wegwedstrijd gratis is. De wedstrijden in de grote rondes zoals de Tour de France zijn erg populair en duren altijd meerdere dagen.

Tom Dumoulin in de Giro
Tom Dumoulin in de Giro d’Italia 2017

Je hebt hier dus iedere dag een winnaar maar ook een winnaar over het eind klassement. Onderdelen in een grote ronde zijn naast de gewone etappes de tijdrit en de ploegen tijdrit.

Ook voor het wedden op wielerwedstrijden heb je dus de keus om je geld op een eendaagse wedstrijd, of op een meerdaagse wedstrijd te zetten. De grote rondes die het bekendste zijn en waar de meeste mensen op wedden zijn de Tour de France, de Giro d ’Italia en de Vuelta in Spanje.

Bij deze rondes is de eerste mogelijkheid om te wedden het eindklassement. Bij de ronde van Frankrijk is dit de gele trui die het eindklassement wint. Je kunt ook wedden op de beste sprinter, de beste jongere of de beste klimmer.

Zoals in de tour de winnaar de gele trui krijgt is dat bij de ronde van Italië de roze trui en heeft men in Spanje geen gekleurde trui voor de leider in het klassement.

Ga je wedden op een winnaar van een grote ronde dan moet je dus vaak 3 weken wachten op het resultaat en de uitbetaling. Wil je sneller geld verdienen dan wed je beter op de individuele etappes.

Wedden op Klassiekers

De klassiekers zijn eendaagse wedstrijden en hebben vaak een andere winnaar dan de winnaars uit de grote rondes. Iedere klassieker heeft zijn eigen moeilijkheden zoals de kasseien van Parijs Roubaix.

Parijs - Roubaix 2017
Parijs – roubaix 2017

Voor iedere klassieker dus weer een andere specialiteit waarbij je met het wedden dus rekening moet houden. Je goed inlezen en informatie inwinnen over het parcours en de renners is bij het wedden op wielrennen dus zeker van belang.

De bookmakers zetten alle wielerwedstrijden voor je op een rij en geven mooie bonussen bij het aanmaken van een account. Bedenk wel dat het wedden op wielrennen uiteindelijk toch gokken op wielrennen blijft omdat er in deze sport altijd factoren zijn die je niet kunt voorspellen.

Wanneer zijn de odds het best?

Wed je voorafgaand aan de ronde dan zijn de uitbetalingen het hoogst. Je kunt ook wedden tijdens de ronde, maar dan is het wedden op de nummer 1 van dat moment natuurlijk minder winstgevend.

Op de eendaagse wedstrijden of etappes bij een ronde kan men ook wedden. Belangrijke eendagswedstrijden zijn de Ronde van Vlaanderen, Parijs – Roubaix en Milaan – San Remo. Eenmaal per jaar is er ook een wereldkampioenschap waar de regenboogtrui te verdienen is.

Bij het wedden op deze wedstrijd is het net als bij andere wedstrijden belangrijk om naar het parcours te kijken. In een heuvelachtig terrein zijn er andere favorieten dan op een vlak parcours.

De bekendste ronde voor de Nederlanders is de tour de France. Doordat er ook iedere dag rechtstreekse televisie uitzendingen zijn, is het wedden op de tour extra leuk.

Het wedden op de torenhoge favoriet lukt vaak maar is zeker geen zekerheid. Een valpartij of ziekte kan voor de gokker roet in het eten gooien.

Faq

🚴‍♂️ Welke bookmakers bieden wielerwedstrijden aan?

Alle door ons aangeboden bookmakers bieden alle wedstrijden en grote rondes aan.

🚴‍♂️ Kun je tijdens een ronde nog op de winnaar wedden?

Voor en tijdens een grote ronde kun je op de winnaar wedden. Let wel op dat de quotes dagelijks veranderen.

🚴‍♂️ Kun je bij de tour een combinatie weddenschap maken met de winnaar van de gele en de bolletjes trui?

Ja deze weddenschap kun je als combi invullen. De kans dat je beide goed voorspelt, is natuurlijk wel moeilijk.

Nieuws