Wedden op Willem II

Home Wedden op Wedden op Willem II

Wedden op Willem II

Het is 12 augustus 1896 en op de NS-hoofdwerkplaats in Tilburg richt Gerard de Ruiter een voetbalclub op omdat hij van de sport houdt. Tilburgia was de naam en er kwamen twaalf mannen bij elkaar om te voetballen. Een kleine twee jaar later wordt de naam van de club veranderd naar het voormalige staatshoofd van Nederland; Willem II.

Een Weddenschap op Willem II

Voor je gaat wedden op Willem II moet je goed kijken naar de vorm van het team. De kracht van het team en de vorm kunnen per jaar nog wel eens verschillen.

Per wedstrijd bieden de bookmakers honderden verschillende weddenschappen aan die te maken hebben met Willem II. De mogelijkheden om te wedden zijn onder andere:

Statistieken

Willem II heeft een aantal seizoenen Europees voetbal gespeeld. Hun beste prestatie was tijdens het seizoen van de millenniumwissel. Toen mochten de Tilburgers in de Europacup I spelen.

In groep G speelde Willem II samen met Spartak Moskou, Girondins de Bordeaux en Sparta Praag. Willem II overleefde de groep niet. Dit was onder leiding van oud Ajax trainer Co Adriaanse, hij zette een weg naar boven in met het Champions League voetbal als hoogtepunt.

Één seizoenen eerder speelde de tricolores UEFA Cup waar ze Dinamo Tbilisi in de eerste ronde met 6-0 (3-0 en 0-3) terug naar Georgië stuurde maar in de tweede ronde zelf werden uitgeschakeld door het Spaanse Real Betis.

In 2002 speelt Willem II wederom Europees. Ditmaal in de Intertoto Cup, waar zelfs de halve finale wordt behaald. Deze wedstrijden werden echter met 1-3 (over twee wedstrijden) verloren van Malaga.

Willem II heeft zo nu en dan een topjaar waarin de selectie een Europese plek of een plek in de play-offs om Europees voetbal weet te behalen. Europese avondjes in Tilburg zijn eens in de zoveel tijd te bewonderen.

Naast de kleine internationale succesjes won de club driemaal het Nederlandse landskampioenschap. In 1916, 1952 en 1955 pakte de tricolores de schaal. De KNVB Beker staat twee maal opgesteld in Tilburg. In 1944 en 1963 wonnen ze de dennenappel. 

Rivaliteit en clubcultuur

Willem II kent één grote rivaal en dat is NAC. Tilburg tegen Breda, de twee grootste Noord-Brabantse steden op Eindhoven na. De Kruikenzeikers tegen het Kielegat. Kortom de twee ploegen uit Noord-Brabant naast PSV.

Waar de Eindhovenaren strijden om het landskampioenschap wordt de Noord-Brabantse rivaliteit uitgespeeld tussen NAC en Willem II. Het is een regionale derby die vergelijkbaar is met die tussen NEC en Vitesse in Gelderland.

Het is een beladen wedstrijden waarbij de stad, de trots en de fans een belangrijke rol spelen. De statistieken liegen er dan ook niet om, vaak eindigt de wedstrijd gelijk en ook de overwinningen van de beide ploegen zijn ongeveer gelijk. Het is een 50/50 wedstrijd en dat maakt de spanning van dit beladen duel zo interessant.

Een uitzichtloos seizoen met een overwinning op NAC Breda in het Rat Verlegh en in het eigen Tilburg maakt een verloren seizoen uiteindelijk toch nog succesvol.  

Stadion

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het houten stadion van Willem II gebruikt voor brandhout, zoals in deze oorlogstijd meerdere stadions werden afgebroken voor hun materialen.

Na de oorlog koos Willem II voor de gewaagde en dure optie om een nieuw stadion te bouwen, in 1948 konden de eerste wedstrijden in het nieuwe stadion gespeeld worden. Willem II speelt sinds 1920 op dezelfde locatie.

Het stadion heeft in het verleden een aantal verschillende namen en metamorfoses ondergaan. Het stadion is meerdere keren verbouwd en gerenoveerd.

In het huidige ‘Koning Willem II Stadion’ is plaats voor 14.700 supporters. Het stadion beschikt over verwarming en veldverwarming, tevens heeft de accommodatie een businessclub, 16 business rooms, een restaurant en een café.

Dit alles zorgt voor een fantastische sfeer tijdens thuiswedstrijden van de Kruikenzeikers. Willem II wordt dan ook gekenmerkt door haar fans en sfeeracties vanuit de supportersgroepen. 

Geschiedenis

Koning Willem II had zijn militaire hoofdkwartier in Tilburg en hij overleed in de stad dus vandaar dat de voormalige vorst een connectie met de Noord-Brabantse stad had. In 1904 sluit Willem II zich aan bij de Nederlandse voetbalbond.

Het Zuiden van Nederland was nog niet echt in de ban van het voetbal en de nationale kampioenen kwamen in de eerste jaren van de twintigste eeuw dan ook alleen uit Noord en Zuid Holland.

Willem II won in 1916 haar allereerste landskampioenschap en was daarmee de eerste ploeg buiten Noord- en Zuid Holland die zich mocht kronen tot nationaal kampioen.

Willem II speelde van 1914 tot 1954, met uitzondering van twee seizoenen, Eerste Klasse voetbal. In 1957 kwam de ploeg voor het eerst in de Eredivisie. Dat seizoen degradeerde de Tilburgers direct om vervolgens wederom te promoveren.

Vijf seizoenen Eredivisie werden gespeeld met tweemaal een achtste positie. Van 1968 tot 1979 werd wederom Eerste Divisie gespeeld. Sinds 1980 heeft Willem II zich omhoog gewerkt tot een vaste ploeg in de Eredivisie. Heel af en toe moet de ploeg nog een seizoen in de Eerste Divisie spelen. 

Spelers

Willem II heeft meestal een jonge talentvolle selectie. Sommige spelers groeien uit tot Nederlandse internationals of zelfs internationale supersterren.

Zo speelde onder andere in het rood-wit-blauwe tenue; Co Adriaanse, Jaap Stam, Marc Overmars, Joris Mathijsen, Arjan Swinkels, Danny Landzaat, Martin van Geel, Mousa Dembélé, Virgil van Dijk, Piet de Visser en Frenkie de Jong.

Heel veel bekende namen die het in hun voetbalcarrière erg ver geschopt hebben. Veel van hen zijn door Willem II gescout en opgeleid. 

FAQ

⚽ Kun je ook met een handicap op Willem II wedden?

Jazeker, je kunt ook Willem II een virtuele voorsprong geven als je gaat wedden.

⚽ Kun je een weddenschap uit een wedstrijd combineren?

Dat kan. Je wedt bijvoorbeeld op winst voor Willem II en een over 2.5 doelpunt score.

⚽ Kun je op het kampioenschap voor Willem II wedden?

Dat kan en omdat de kans zeer klein is, zal je veel uitbetaald krijgen mocht het lukken.