Wedden op zeilen

  • Laatste update: 30 oktober 2021
Home Wedden op Wedden op zeilen

Wedden op zeilen

  • Geschreven door Jos Ariaans
  • Laatste update: 30 oktober 2021
  • Leestijd: 3 minuten

De enige periode dat je kunt wedden op zeilen is tijdens de Olympische spelen. Er zijn verschillende onderdelen waarop je een inzet kunt plaatsen. Buiten de Spelen om is er veel minder interesse bij de media voor deze sport en de meeste bookmakers hebben dan ook geen odds beschikbaar voor deze wedstrijden.

Hoe kun je wedden op zeilen

Bij het wedden op zeilen wed je meestal op de einduitslag van een wedstrijd of van een toernooi. Dit noemen we een outright weddenschap. Er zijn ook bookmakers waarbij je live inzetten kunt plaatsen tijdens een wedstrijd. We raden je aan om alleen live te wedden als je verstand van zeilen hebt. De beelden op t.v vertekenen vaak en bepaalde zeilers kunnen een andere route kiezen waardoor ze later in de race weer aan kop kunnen komen.

Op een toernooi worden er vaak in meerdere dagen verschillende heats gevaren. De odds voor een outright weddenschap zullen tussen deze heats constant veranderen.

Welke bookmaker kies je voor het wedden op zeilen

Het belangrijkste is om een bookmaker te kiezen die een licentie in Nederland heeft. Je bent er zeker van dat alles eerlijk gaat en dat je jouw winsten krijgt uitbetaald. Op deze site vind je alle bookmakers met een vergunning.

Het is ook slim om te kijken welke bookmaker de hoogste odds heeft voor het gokken op zeilen. Maak je voor het eerst een account aan dan kan een goede bonus ook de doorslag geven voor de keuze die je gaat maken. Let wel op de voorwaarden die worden gesteld aan een bonus. Als je hem te vaak in moet zetten voordat je hem kan uitbetalen is het beter om hem links te laten liggen.

Mobiel wedden op zeilen

Elke legale bookmaker biedt tegenwoordig de mogelijkheid om mobiel te wedden. Daar waar je normaal aan de linkerkant van je scherm alle sporten kunt vinden, zul je mobiel de zoekfunctie moeten gebruiken om bij de zeil weddenschappen te komen. Het zal regelmatig voorkomen dat een bookmaker geen zeilwedstrijden beschikbaar heeft om op te wedden.

Tips

  • Zeilen is echt een sport waarbij je als kenner een voordeel kunt behalen op de bookmakers. Heb je geen verstand van deze sport zoek dan betere kansen bij andere sporten. Dagelijks zijn er duizenden weddenschappen beschikbaar om een gokje te wagen
  • Speel alleen met geld dat je kunt missen
  • Verdeel je geld over verschillende weddenschappen
  • Probeer je verlies niet met een grote weddenschap goed te maken

Veelgestelde vragen

Wat zijn de verschillende onderdelen bij het zeilen waarop je kunt wedden?

Dit zijn onder andere Laser, Laser Radial, 49er en Nacra 17. Maar bij elke olympische spelen kan dit veranderen omdat de overkoepelende zeilbond dat bepaalt.

Kun je zeilweddenschappen combineren met andere sporten?

Ja, alle sporten die de bookmakers aanbieden kun je in een parlay combineren. Op de lange duur is dit minder gunstig dan enkele weddenschappen.