Als we eerlijk tegen onszelf moeten zijn, moeten we bekennen dat we vaak niet de moeite nemen om de algemene voorwaarden van een online bookmaker te lezen alvorens een account aan te maken. En als we al wat lezen, dan gaat het over de rondspeelvoorwaarden van de welkomstbonus. Maar wat er gebeurt als een voetbalwedstrijd niet afgemaakt kan worden, zien we niet als prioriteit. 

En dat is eigenlijk niet echt heel erg slim. Alvorens je met echt geld gaat wedden, is het belangrijk dat je op zijn minst bekend met de basisregels van de desbetreffende bookmaker. Het lezen van dit artikel helpt je al een aardig eind op weg. 

  • Welkomstbonus voorwaarden
  • Maximaal inzetten en winnen
  • Bookmaker regels
  • Verwijderen van je account
  • Bookmaker promo´s
  • FAQ

Welkomstbonus voorwaarden

Er is een algemene misvatting onder gokkers. Veel denken dat alles wat je moet doen om een ​​eerste stortingsbonus te claimen, neerkomt op het vereiste bedrag een paar keer rond te spelen en inzetten op quotes met een bepaalde hoogte. Hoewel dit voor een groot aantal bookmakers geldt, zijn er bookies met verschillende vereisten. Toch handig om even te checken alvorens je teleurgesteld wordt. 

Sommige bookmakers geven jou een bonus in vijf stappen. Wat betekent dat je het gestorte bedrag vijf keer meer moet rondspelen, vaak binnen een beperkte tijdsperiode. Deze 5x rollover bonus wordt veel gebruikt door bookmakers, maar is lang niet de enige optie. Je kunt de aanmeldingsbonus bijvoorbeeld volledig verliezen als je besluit om twee afzonderlijke weddenschappen te plaatsen op dezelfde wedstrijd. In andere gevallen moet je eerst een weddenschap plaatsen met jouw gestorte geld alvorens je de bonus ontvangt. 

Maximaal inzetten en winnen

Als je erachter komt dat je eigenlijk niet mag winnen zoveel je wilt, kan dit een dealbreaker zijn bij het kiezen van een bookmaker. Vooral als je graag op hoog inzet. Hoewel er bepaalde goksites zijn die werken met extreem hoge inzetlimieten, doe je er goed aan vooraf te weten hoeveel je mag wedden en winnen.

Bookmakers hanteren een grote variatie in maximale uitbetalingen. De meeste bookmakers hebben specifieke limieten per sport, competitie of team waarop je wilt wedden.

Bij Engelse Premier League, Spaanse Primera Division of UEFA Champions League wedstrijden zijn de limieten bijvoorbeeld een stuk hoger dan bij andere divisies, sporten en competities.

Bij minor- en jeugdcompetities, en bij minder bekende sporten, zijn de limieten in eigenlijk altijd een stuk lager. En in sommige gevallen extreem laag. Als je gespecialiseerd bent in dit soort weddenschappen, moet je goed opletten of de limieten wel aantrekkelijk zijn voor jou. 

Bookmaker regels

Hoewel het praktisch onmogelijk is om alle regels voor sport weddenschappen uit je hoofd te leren, moet je op zijn minst een paar belangrijke dingen weten over je favoriete sporten.

Je krijgt waardevolle informatie over je weddenschappen door het lezen van de regels van de online bookmakers. Zo wordt het bijvoorbeeld duidelijk wat er met een weddenschap gebeurt wanneer een wedstrijd wordt uitgesteld of wat er gebeurt als een voetbalwedstrijd wordt afgebroken. Sommige bookmakers beschouwen de tussenstand als resultaat, andere bookies beschouwen de weddenschap als ongeldig. 

Verwijderen van je account

Er zijn bepaalde voorwaarden die bij schending leiden tot de onmiddellijke opschorting van je account. Een bookmaker hoeft in principe geen motivatie te geven om jouw account te verwijderen. Mocht je het er niet mee eens zijn, dan kan je een klacht sturen naar de bookmaker of de gaming autoriteit. De meest voorkomende redenen voor het verwijderen van je account zijn: 

  • Speler is minder minderjarig. 
  • Gebruik van een valse identiteit.
  • Twee accounts op hetzelfde IP-adres.
  • Geld overmaken via een poker platform. 

De meeste gokkers vragen zich af welke bookmakers winnende accounts sluiten. Hierover wordt veel gediscussieerd. Geen enkele online bookmaker zal ooit toegeven dat ze een bepaalde gokker toegang verboden hebbens omdat hij te veel wint. Toch komt het voor en proberen bookmakers andere excuses te vinden om jouw limieten omlaag bij te stellen of jouw account te verwijderen. 

Bookmaker promo´s

Loyaliteitsprogramma’s, live streaming en freebets zijn allemaal features die je graag bij een bookmaker aantreft. Maar dit zijn niet de enige factoren waar je naar moet kijken als je een bookmaker evalueert. De spelregels zijn net zo relevant. 

Sommige bookmakers beloven frequente promoties via hun loyaliteitsprogramma, maar het kan zijn dat je grote hoeveelheden geld moet inzetten in beperkte periodes om daar gebruik van te kunnen maken. Dezelfde logica is van toepassing op cashback bonussen en gratis weddenschappen. Als je bijvoorbeeld €500 zou moeten inzetten om €5 te ontvangen, zou niemand daar in trappen. Het risico is immers veel groter dan de prijs. 

Veel online bookies maken gebruik van promo codes. Jij moet dus een promo code invoeren om de bonus te verzilveren. Zonder code geen bonus, zo simpel is het. Ten slotte moet je altijd even checken of een online bookmaker de live streaming gratis laat gebruiken. Veelal wordt er vereist dat je geld op je account moet hebben staan. 

FAQ

🏈 Waar vind ik de algemene voorwaarden van een online bookmaker?

De locatie van de voorwaarden verschilt per bookmaker. Je doet er goed aan onderaan de pagina te zoeken. Veelal is er een link in minuscule letters aan het einde van de hoofdpagina. 
 

🏈 Zijn de t&c hetzelfde als de voorwaarden?

Ja, veel bookmakers gebruiken de engelse term voor de voorwaarden. Voluit geschreven zijn het de terms & conditions welke vaak afgekort worden naar t&c.  

🏈 Is een bookmaker verplicht om voorwaarden te publiceren?

Ja, elke bookmaker met een licentie is verplicht om de voorwaarden op de website te zetten. 
 

🏈 Help, ik kan de voorwaarden niet vinden

In dat geval kan je de klantenservice vragen om de voorwaarden naar je toe te mailen. 
 

Ook interessant