Hoe beïnvloeden eerdere wedstrijdresultaten jouw keuzes? Negeer je volledig hoe de teams presteerden tijdens hun vorige ontmoeting? Kijk je even snel om te zien wat er is gebeurd en ga je niet in op details? Of geef je de voorkeur aan een serieuze analyse door zorgvuldig te kijken naar alle resultaten en de voorwaarden waaronder deze zijn behaald?

Resultaten uit het verleden zijn misschien wel de meest controversiële factor van een wedstrijdanalyse. Sommige gokkers beschouwen ze als heel belangrijk en adviseren amateur gokkers om zich te onthouden van gokken totdat ze de eerdere resultaten goed bestudeerd hebben. Anderen beschouwen dergelijke analyses niet alleen als tijdrovend, maar ook als misleidend.

De waarheid ligt, zoals altijd, ergens in het midden. In het verleden behaalde resultaten kunnen veel nuttige informatie onthullen, maar er mag niet alleen hierop worden vertrouwd. In het verleden behaalde resultaten zijn slechts cijfers die je op de juist manier moet analyseren om een beter beeld te krijgen.

  • Vier eenvoudige stappen om resultaten uit het verleden te gebruiken
  • Niet negeren, maar ook niet overschatten
  • Welke invloed hebben eerdere resultaten op weddenschappen – FAQs

Vier eenvoudige stappen om resultaten uit het verleden te gebruiken

Het is waar dat wanneer je omgaat met resultaten uit het verleden, alleen naar cijfers kijken niet genoeg is. Het heeft weinig zin om te weten dat een team vorig seizoen met 1-0 won, terwijl de ontmoeting twee seizoenen geleden eindigde in een 2-2-gelijkspel.

In het verleden behaalde resultaten definiëren een algemene context van een serie wedstrijden tussen twee teams. Het is handig om te weten of er een reeks overwinningen is geweest of dat beide teams de gewoonte hebben om veel doelpunten te scoren wanneer ze elkaar ontmoeten. Een reeks van vergelijkbare resultaten is zelden toeval. Het is belangrijk de achterliggende motieven van bepaalde patronen te weten te komen. 

Stap 1

Er is veel informatie af te leiden van resultaten uit het verleden. Ze worden vaak de ‘verborgen krachten’ van een voetbalwedstrijd genoemd. Dit geldt met name voor prestigieuze teams met een lange reeks van succesvolle resultaten, grote collectie trofeeën en een schare fans. Deze krachten zijn niet meetbaar, maar zijn wel altijd aanwezig

Je doet er goed aan om hier rekening te houden voordat je een weddenschap plaatst. De resultaten uit het verleden kunnen ook een rol spelen bij minder voor de hand liggende verbanden, zoals wanneer een competitie favoriet het opneemt tegen een nieuwkomer. Als het net gepromoveerde team een ​​geschiedenis heeft als een opruiend team, dan is het heel goed mogelijk dat je waardevolle quotes vindt in het voordeel van de underdog..

Stap 2


Bij het analyseren van resultaten uit het verleden, moet je je niet alleen op de eindscore richten. Als je geen tijd hebt om de hoogtepunten van de wedstrijden te bekijken of de wedstrijdstatistieken te analyseren, dan kun ook kijken naar de quotes van eerdere ontmoetingen.

Gelukkig zijn er veel websites die dergelijke gegevens bijhouden, zelfs bij wedstrijden die enkele jaren geleden zijn gespeeld. Deze quotes bieden jou kennis over de sfeer van een wedstrijd. Of er bijvoorbeeld een grote favoriet was of dat het een uitgebalanceerd gelijkspel leek te worden. Je kan gelijk checken of de favoriet ook daadwerkelijk won of dat er een onverwacht resultaat was. 

Stap 3

Voordat je snel verder gaat na het bekijken van de score, is het nodig dat je die in de context plaatst. Het heeft geen enkele zin om te weten dat een team een ​​wedstrijd met 3-0 heeft gewonnen zonder meer details te weten:

Was het een normale wedstrijd of een vurige strijd? Het is misschien moeilijk om al deze details te achterhalen, maar het is aan raden om het resultaat beter te kunnen evalueren.

  • Wanneer was de wedstrijd, aan het begin van het seizoen of aan het einde?
  • Had één van de twee teams de punten harder nodig om zijn positie in het klassement te behouden of hadden beide teams hetzelfde doel?
  • Had het meer gemotiveerde team een ​​positief resultaat behaald of niet? Vond de wedstrijd plaats onder goede speel condities?
  • Was het een normale wedstrijd of een vurige strijd?

Het is misschien moeilijk om al deze details te achterhalen, maar het is aan raden om het resultaat beter te kunnen evalueren.

Stap 4

Je moet dieper gaan bij het analyseren van een wedstrijd van vorig seizoen dan bij een wedstrijd die vijf jaar geleden plaatsvond. Kijk eens naar de line-up aan het begin van de wedstrijd:

Hoeveel spelers spelen er nu nog steeds bij hun respectievelijke teams? Hoe meer het er zijn, hoe treffender de analyses zullen zijn. De meeste spelers presteren meestal op een vergelijkbare manier tegen specifieke tegenstanders.

Niet negeren, maar ook niet overschatten

Buiten alles om is er een algemene regel die je in gedachten moet houden. In het geval van een gelijkwaardige wedstrijd tussen twee teams, is het onwaarschijnlijk dat één team een reeks van overwinningen behaalt. Zelfs niet als ze thuis spelen.

In het verleden behaalde resultaten zijn een onschatbare informatiebron die data bieden die niet mogen worden genegeerd of overschat. Je moet altijd op de hoogte zijn van het verleden om de toekomst beter te voorspellen. Je moet dus op de hoogte blijven van alle wedstrijd parameters voordat je uiteindelijk een weddenschap plaatst.

FAQ

Kan je wedden zonder naar eerdere resultaten te kijken?

Ja dat kan zeker, maar het is aan te raden om eerdere resultaten wel te checken. De informatie kan jou helpen de wedstrijd beter te voorspellen.

Hoe ver terug moet je naar informatie zoeken?

Meestal is het voldoende als je kijkt naar de resultaten van één tot twee jaar geleden. 

Waar vind ik informatie over eerdere sportresultaten?

Bij ons op Wedwiki vind je heel erg veel informatie over sport weddenschappen.

Bij welke bookmakers kan ik het beste wedden?

Check onze online bookmaker review pagina voor een aantal suggesties.

Ook interessant