Komende zaterdag speelt Ajax de uitwedstrijd tegen Willem II in Tilburg. Met het oog op het drukke schema dat de Amsterdammers voor de boeg hebben heeft Ten Hag de optie om te gokken op een zakelijke overwinning. Volgende week is de achtste finale in de Champions League tegen Benfica.

De komende weken zal Ajax twee wedstrijden per week in alle competities moeten gaan afwerken. Of Ten Hag meer gaat, of noodgedwongen moet gaan, rouleren is de vraag. Hij beschikt over een brede selectie dus er zijn genoeg mogelijkheden denkbaar.

Willem II

De Tilburgers hebben een rampseizoen tot op heden. Het Eredivisieseizoen werd afgetrapt met een gelijkspel in Nijmegen. Vervolgens gingen drie wedstrijden, waaronder de thuiswedstrijd tegen PSV gewonnen. De eerste verliespartij werd geleden in Almelo. Twee gelijke spelen later was er de eerste KNVB Beker ontmoeting. Dit was een kraker tegen RKC. Er werd met 3-0 verloren in Waalwijk.

Hierna zijn ze de klap niet te boven gekomen en ging het rap achteruit. Tien wedstrijden werden verloren. Van oktober tot begin februari werden er geen punten gepakt. Tot de thuiswedstrijd enkele weken terug tegen hetzelfde RKC Waalwijk. De derby werd gewonnen. Dit zorgde voor opluchting en enige hoop in Tilburg. Tevens zijn het belangrijke punten in de mogelijke strijd boven de streep aan het einde van het seizoen.

Ajax

De Ajacieden laten tot dusverre op het veld niet veel merken van de storm die er achter de Amsterdamse schermen woedt. Ook Twente werd met de inmiddels te doen gebruikelijke 5-0 verslagen. Haller mocht zich matchwinner noemen en tekende voor een hattrick. Hij mag zich op dit moment topscorer van de Eredivisie noemen nadat hij Feyenoorder Guus Til passeerde. Ook in de Champions League voert Haller momenteel nog het klassement aan.

Ten Hag kan zaterdagavond aan het doelsaldo proberen te werken tegen Willem II. De verwachtingen zijn dat Willem II heel erg defensief opgesteld gaat spelen. Ajax zal op papier niet heel veel moeite moeten hebben met de Tilburgers, hierdoor kan Ten Hag kiezen voor andere opties in de tweede helft. Spelers krijgen dan rust voor de Champions League waar de jonge talenten kunnen spelen in de Eredivisie.

Geschiedenis van deze wedstrijd

In het verleden wist Willem II het Ajax nog al eens flink lastig te maken. Vorig jaar eindigde het gelijk in Tilburg. In 2019 wonnen de Tricolores nog met 0-2 in de ArenA. En ook in 2016 wist Ajax het in eigen huis niet te winnen van de Tilburgers. (1-2 was de einduitslag toen). De overige wedstrijden worden door Ajax gewonnen met her en der grote uitslagen. Een gelijkspel is zelden de stand die na 90 minuten op het bord staat. Vanaf het kalenderjaar 2004 eindigde het pas twee wedstrijden gelijk.

Wedden op Willem II – Ajax

Een overwinning van Ajax betaalt niet veel uit. Je kunt deze weddenschap meenemen in een combinatieweddenschap met meerdere wedstrijden van het weekend. Een overwinning van Willem II betaalt weliswaar veel uit maar is op papier geen realistisch beeld. Heb je vertrouwen in de Tricolores dan kun je hen echter wel op een virtuele voorsprong zetten.

Je kunt als je op Ajax in wil zetten het beste een combinatieweddenschap/betbuilder maken. Ajax wint, er worden meer dan 4.5 doelpunten gescoord in de wedstrijd en beide teams komen niet tot scoren heeft een odd van 7. Mocht Ajax het handelsmerk van een 5-0 overwinning doortrekken dan is de odd van 7.0 een mooie om mee te nemen.

Voeg je aan deze opties een goal van Berghuis toe dan is de quotering verhoogd naar 9.0 keer iedere ingezette euro.

Een weddenschap die de afgelopen twee Eredivisie duels voor een mooie quotering zorgden is een openingsdoelpunt van Davy Klaassen. Lukt het hem wederom dan krijg je daar 5.4 maal je inzet voor terug. Scoort Klaassen op een willekeurig moment in de wedstrijd dan krijg je een verdubbeling van je inzet daarvoor terug.

Ook interessant