Nadat de openingsceremonie in Lusail heeft plaatsgevonden, gaat het toernooi echt van start in Al Khawr, ook wel Al Khor genoemd. In het nieuwe Al Baytstadion speelt Qatar de openingswedstrijd. Bijna vier weken later wordt er een halve finale gespeeld.

In het Arabisch betekent khor baai. De stad, die zoals de meeste grote steden in Qatar aan het water ligt, is daarnaar vernoemd. De stad is de woonplaats van veel mensen die in de industrie werken. 30 kilometer verderop bevindt zich Ras Laffan Industrial City. Dit is een noordelijk gelegen industrieel gebied van zo’n 300 vierkante kilometer met een haven erbij.

Al Khawr
Al Khawr

Het stadion en de wedstrijden in Al Khawr

Vroeger zwaaiden in Al Khawr nomadenfamilies de scepter. In het design van het Al Baytstadion komt die geschiedenis terug. Het lijkt op de tenten waarin die families wonen. Al Bayt betekent dan ook ‘het huis’.

Niet alleen met de look van het stadion wordt gedacht aan de lokale bevolking. Ook de voorzieningen rondom het stadion zijn erop ingericht dat ze na het toernooi voor de mensen toegankelijk blijven.

In het Al Baytstadion kunnen 60.000 toeschouwers kijken naar 9 wedstrijden. Eerst zes wedstrijden in de groepsfase, waaronder de openingswedstrijd. Daarna een achtste finale op 4 december, een kwartfinale op 10 december en de tweede halve finale op 14 december.