Dag twee van het WK in Qatar trappen we af in Al Wakrah. Dit relatief kleine stadje heeft zo’n 80.000 inwoners, waarvan de helft dus in het 40.000 zitplaatsen tellende stadion past. 

De stad ontleent haar naam aan de heuvel Jebel Al Wakrah. Op deze heuvel nestelen verschillende vogelsoorten zich. De naam van de heuvel, en dus de stad, is afgeleid van het Arabische woord voor vogelnest, wakar.

De kuststad aan de Perzische Golf was ooit een vissersdorpje. Onder de rook van de hoofdstad Doha die 20 kilometer ten noordwesten van Al Wakrah ligt, groeide de stad.

Al Wakrah
Al Wakrah

Het stadion en de wedstrijden in Al Wakrah

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het op een schelp lijkende Al Janoubstadion in Al Wakrah. Het is de thuisbasis van de plaatselijke voetbalclub Al Wakrah SC en heeft het oude Al Wakrahstadion vervangen. In 2021 werd het stadion in gebruik genomen met als openingswedstrijd de finale van de Emir Cup 2021, het Qatarese bekertoernooi.

In het Al Janoubstadion worden 6 groepswedstrijden afgewikkeld. Op 5 december is een achtste finale de laatste wedstrijd die op het WK 2022 in dit stadion wordt gespeeld.