Met 8 stadions en slechts 5 speelsteden op het WK 2022 in Qatar, moeten sommige steden wel meerdere stadions hebben. Ar Rayyan heeft zelfs drie stadions.

De meest westelijk gelegen speelstad Ar Rayyan, bevindt zich op zo’n 15 kilometer van hoofdstad Doha. Omdat de stad laag gelegen is, stroomt er in het regenseizoen veel water naartoe. Dat komt dat plantenwereld van de stad ten goede. Ook heeft dit gegeven tot de naam van de stad geleid. Ray is namelijk het Arabische woord voor irrigatie.

Ondanks dat het de tweede stad van het land is, is het een stuk kleiner dan hoofdstad Doha. De oppervlakte is ongeveer 12 vierkante kilometer en iets meer dan 270.000 mensen noem het hun thuis.

Ar Rayyan
Ar Rayyan

De wedstrijden en stadions in Ar Rayyan

Met drie stadions is er plek voor heel veel voetbal in Ar Rayyan, wel 23 wedstrijden. De belangrijkste wedstrijd die in Ar Rayyan gespeeld wordt is de troostfinale op 17 december, in het Kahlifa Internationaal Stadion. Verder worden in dit stadion, net als in het Ar Rayyan Stadion, 6 groepswedstrijden en één achtste finale gespeeld.

Het derde stadion van de stad is het Education City Stadion. Na 6 groepswedstrijden en een achtste finale, spelen twee landen hier op 9 december een kwartfinale.