Met een WK in Qatar kan hoofdstad Doha, met twee stadions, natuurlijk niet ontbreken als speelstad. Er staan voornamelijk wedstrijden in de groepsfase op het programma.

Doha

Met meer dan twee miljoen inwoners en een oppervlakte van ruim 130 vierkante kilometer, is het de grootste stad van Qatar.

Doha dankt haar naam aan de ronde baaien die kenmerkend zijn voor de kustlijn van de stad. Doha is afgeleid van het Arabische woord voor rondingen, dohat. Alle landen die deelnemen aan het WK kunnen ontvangen worden op Doha International Airport.

De stad heeft al vaker als gaststad gediend bij grote sportevenementen. In 2011 was het speelstad in het voetbaltoernooi om de Asian Cup. Vijf jaar eerder, in 2006, werden er de Asian Games georganiseerd, een soort Olympische spelen voor Aziatische landen.

Doha
Doha

Stadions en wedstrijden in deze speelstad

Het is één van de twee speelsteden met meerdere stadions. De tweede stad van Qatar, Ar Rayyan, heeft drie stadions. Doha kent het Ras Abu Aboudstadion en het Al Thumamastadion. In allebei de stadions is plek voor zo’n 40.000 toeschouwers.

Naast zes wedstrijden in de groepsfase, wordt in beide stadions een achtste finale gespeeld. Die in het Ras Abu Aboudstadion vindt plaats op 5 december. Een dag eerder, 4 december, wordt de achtste finale in het Al Thumamastadion gespeeld. Op 11 december is daar ook nog een kwartfinale.